Fitgirl Vragenvuur: Wat je altijd al wilde weten

Het is tijd voor een nieuwe rubriek: Fitgirl Vragenvuur! We krijgen dagelijks ontzettend veel vragen op de mail en helaas kunnen we deze niet allemaal persoonlijk beantwoorden. Followfitgirls is een platform waar wij onze ervaringen delen en waarbij we jullie hopen te motiveren voor een healthy lifestyle. Daarnaast hebben we zelf ook allemaal nog een heel druk leven en is het niet zo dat we fulltime bezig zijn met Followfitgirls. Vanwege tijdgebrek kunnen we dus niet overal persoonlijk op reageren maar we vinden het wel heel leuk om de meest gestelde vragen te beantwoorden!

Daarom hebben we een aantal populaire vragen op een rijtje gezet en aan onze fitgirls voorgelegd. Zijn jullie er klaar voor? Luister en huiver…

fitgirl-ellen

Ellen

Favo eten: Alle soorten (vegetarische) salades. Het liefst met kaas. Italiaans eten vind ik ook heerlijk.

Favo oefening/sport: Oei, lastig kiezen! Hardlopen doe ik graag, maar ook steplessen geven vind ik supertof. Qua krachtoefeningen zijn hip thrust en pull up favoriet.

Guilty pleasure: Chips. En dan het liefst naturel.

Doel (fysiek/sport): Ik zou graag mijn vetpercentage naar 18% willen krijgen. Met hardlopen zit ik op een gemiddeld tempo van bijna 11 km per uur en ik wil graag wat sneller worden, mijn doel is 11,5 km per uur en dit dan ook 10 km lang volhouden.

Confession: Als instructeur breng ik een gezonde leefstijl over op mijn klanten, maar de laatste weken is bij mezelf het sporten er door drukte echt bij ingeschoten en heb ik me wel tegoed gedaan aan veel te veel lekkere dingen. Ik moet zelf even bij mezelf in training geloof ik!

manon

Manon

Favo eten: Aziatisch eten of Mexicaanse wraps met heel veel guacamole en kaas.

Favo oefening/sport: Absoluut krachttraining. Ik heb niet specifiek één favoriete oefening, maar als ik er eentje moet noemen die ik leuk en fijn vind is het de bulgarian split squat.

Guilty pleasure: Wijn en brie. Als brie gezond was at ik het serieus elke dag.

Doel (fysiek/sport): Zoals elke vrouw; een strak lichaam. Ik vind het erg mooi als je spieren goed zichtbaar en ontwikkeld zijn.

Confession: Weet je nog die pan die ik heb laten zien in mijn video waarin ik mijn fitgirl confessions noem? Die kapotte pan zonder steel. Die gebruik nog steeds.  Eigenlijk best beschamend.

ursula

Ursula

Favo eten: Ik ben echt een sucker for Italiaans eten. Pizza, pasta, ik zou het elke dag kunnen eten. Maar mijn absolute favoriet is zonder twijfel lasagne!

Favo oefening/sport: Qua krachttraining is mijn favoriete oefening op dit moment de snatch. Maar als ik één sport zou moeten kiezen dan kies ik toch survivaltraining.

Guilty pleasure: Chocola. Al geldt mijn antwoord op vraag 1 ook wel als guilty pleasure…

Doel (fysiek/sport): Op dit moment moeten mijn doelen even wijken, omdat ik voor november topfit moet zijn voor mijn fietstocht in Zambia. Tegen die tijd moet ik 100 kilometer per dag kunnen fietsen, op de mountainbike. Ook wil ik wat aankomen, omdat ik er vrij zeker ben dat ik daar ga afvallen.

Confession: Als ik ergens kom, bijvoorbeeld op een festival, of op vakantie, kan ik het nooit laten om eerst even te kijken wat er allemaal te eten is.

mandy01

Mandy

Favo eten: Bananencake, bananentaart, bananenbrood, bananenchips, bananensplit, alles met banaan. En oh ja, WATERMELOEN!

Favo oefening Burpees, pull-ups en push ups (alles wat ik moeilijk vind eigenlijk)

Guilty pleasure: Sigaretje op een festival en the Backstreetboys

Doel (fysiek/sport): Lekker in mijn vel zitten, mezelf accepteren en van mezelf houden (super cliché maar probeer het zelf maar)

Confession: Ik houd stiekem niet van gezond eten. Ik heb het moeten leren eten!

fitgirl Rosa

Rosa

Favo eten: Ik ben dol op kaas! Geitenkaas, feta, mozzarella, brie, blauwekaas en kruidenkaas; als dit door een gerecht zit ben ik happy.

Favo oefening: Ik hou van oefeningen waarbij je gelijk je spieren voelt branden; buikspieren en squats zijn mijn favoriet.

Guilty pleasure: CHOCOLA

Doel: Mijn doel is om op gewicht te blijven en mijn suiker zoals ik die nu inneem vol te houden. Dus flink wat minder snoepen zoals ik voorheen altijd deed.

Confession: Ik sta nog steeds elke dag op de weegschaal:P Ik weet dat het nergens op slaat..maar toch 😉
 anouk

Anouk

Favo eten: Italiaans! Helemaal sinds mijn recente roadtrip door Italië ben ik erachter gekomen hoe smaakvol de Italiaanse keuken is. En probeer dit uiteraard nu thuis ook voor elkaar te krijgen.

Favo sport: Hardlopen en yoga/pilates

Guilty pleasure: Pasta’s en rode wijn met de daarbij horende (ja dit is voor mij onlosmakelijk verbonden) olijven en stokbroodjes met tapenade.

Doel: Een gezonde levensstijl blijven combineren met gelukkig zijn en veel genieten.

Confession: Als ik ga ‘winkelen’ met vriendinnen, begin ik in de eerste winkel er al over dat we nodig moeten lunchen, borrelen of taart eten. En wel nú.

anna van neerven

Anna

Favo eten: Raw vegan taartjes!!!

Favo sport: Tegenwoordig trainen in de hot cabin bij bbb health boutique.

Guilty pleasure: Vego chocolate bar! NomnomnomDoel: Fit blijven en een goede balans houden tussen krachttraining, duursport & yoga.

Confession: Bijna overal cacao poeder in gooien :p

ana

Ana

Favo eten: Er is niks zo lekker als Nutella, dat voorop. Maar dat is natuurlijk geen eten! Mijn favo eten is de Thaise keuken. Met name groene curry kip of rode curry beef kun je mij echt voor wakker maken. Ik kan het zelf niet zo lekker klaarmaken helaas. Zelf maak ik graag salades en risotto’s. Jum!

Favo oefening/sport: Hardlopen is een fijne uitlaatklep maar de ene keer ren ik fijner dan de andere. In sportschool vind ik de V-bench press een fijne oefening, maar ook de squads met halter.

Guilty pleasure: Nutella ;-), foute muziek om te sporten (Barbie Girl en Captain Jack komen wel eens voorbij…), netflixmarathons.

Doel: Ik wil dit jaar graag weer de halve marathon kunnen lopen. Dat vergt best wel wat training. Daarbij wil ik ongeveer 4 x per week krachttraining blijven doen. Verder hoop ik vooral een goede balans te vinden tussen fysieke doelen en geestelijk gestel. Een paar kilo’s er af zou fijn zijn maar ik ga me er niet langer op blind staren. Genoeg geknoeid met eten!

Confession: Ik was mijn haar max 2 a 3 keer per week (terwijl ik 7 x pw sport). De rest van de dagen föhn ik mijn natte zweethoofd droog.

marlou volkerink

Marlou

Favo eten: Ik ben gek op Mexicaans! Wraps met alles erop en eraan. En onmisbaar hierbij: guacamole!

Favo sport: In de zomer tennis ik veel en daarnaast ben ik groot fan van thuis workouts. Ik stel mijn eigen trainingen samen of doe de trainingen van Kayla Itsines.

Guilty pleasure: Koekjes! Met name bokkenpootjes.. Als ik daar éénmaal aan begin is stoppen best lastig;-)

Doel: Na een verbouwing van 7 maanden waarbij ik bijna elk vrij uurtje met mijn vriend heb staan klussen wil ik deze zomer weer lekker veel sporten. Veel tennissen, toernooien spelen en daarnaast thuis trainen en weer meer workout videos voor jullie opnemen (klik hier voor mijn vorige video’s).

Confession: Mensen denken vaak dat ik als ‘fitgirl’ alleen maar gezond eet maar dat is dus echt niet altijd het geval. Ik hou ook heel erg van gezellig borrelen met de nodige hapjes en tel nooit calorieën, behalve als ik een eetdagboek voor de site bijhoud.

japke01

Japke

Favo eten: Mijn favoriete eten wisselt heel sterk. Het liefst eet ik Italiaans of Mexicaans. In de zomer ben ik gek op gemakkelijke salades, bijvoorbeeld met couscous en groenten. Ook houd ik van wraps met kip en avocado. Ik kan niet echt kiezen dus!

Favo oefening/sport: Mijn favoriete sport is hardlopen. Hardlopen geeft mij het gevoel van vrijheid. Ik kan gaan wanneer en waar ik wil. Ik kan mezelf gemakkelijk kleine en haalbare doelen stellen waardoor het leuk blijft en het hoeft niet veel tijd te kosten.

Guilty pleasure: Ik geloof niet zozeer ik guilty pleasures. Ik vind niet dat je je schuldig zou moeten voelen na het eten van bepaalde producten. Uiteraard begrijp ik wat er bedoeld wordt en dan ga ik voor een raspatatje met heel veel mayonaise.

Doel: Ik zou heel graag een tweede marathon willen lopen. Mijn eerste heb ik al gelopen in april dit jaar in Rotterdam. Hier heb ik ook een aantal artikelen aan gewijd op de site. Echter zou ik mijn volgende marathon het liefst in het buitenland lopen! Naast dit doel op sportief gebied, wil ik mezelf fit in mijn lijf blijven voelen en lekker en gezond willen blijven eten.

Confessions:
– Ik lust geen pindakaas! En stiekem vind ik dit best wel jammer. Het ziet er lekker uit, maar de geur en smaak daarentegen?
– Ik drink bijna nooit thee en houd niet van water. Ik drink dus eigenlijk alleen koffie, sapjes of water met een smaakje.
– Met hardlopen wil ik altijd precies op een rond getal uitkomen qua kilometers. Als ik bijna thuis ben en mijn horloge geeft 8,8 aan, zal ik altijd nog 200 meter doorrennen om de 9 km te halen!

Yana

Favo eten: Havermout, het beste ingrediënt ooit! In een paar minuten tover ik een paar havervlokken om tot een pizza, bananenbrood, pannenkoek, mugcake en noem het maar op! Tijdens mijn backpackreis door Thailand heb ik zelfs een paar pakken (lees KILOS) havermout on the road meegenomen.

Favo oefening/sport: Álles met een barbell. Een barbell in mijn nek tijdens een lesje bodypump, zweten met een barbell boven mijn hoofd tijdens een HITT workout en Gritt. Of tijdens fitness de barbell op mijn heupen en proberen billen te kweken met de Hip Truster oefening. I love it!

Guilty pleasure: Mijn quilthy pleasure gaan eigenlijk altijd gepaard met Netflix, bank en brakpak. Deze combi met een reep Tony’s, chocolonely zorgt ervoor dat ik het niet bij 1 stukje hou.

Doel (fysiek/sport): Mijn doel is nu gericht op vetverbranding met behoud van spieren. In de winter heb ik een laagje vet gecreerd door bewust te gaan bulken om meer spiermassa te creëren. Nu mag dat laagje weer de deur uit en de broeken een maatje kleiner omdat ik over een aantal weken strak in bikini wil rondhuppelen.

Confessions: Oké, ik zal er een paar opbiechten:
– Na een flinke workout kan ik soms pas enkele uren later gaan douchen dan loop ik gerust nog even door de supermarkt of drink ik een kop koffie bij een vriendin
– Ik poseer in ondergoed voor de spiegel en zoek de juiste houding zodat mijn lichaam er het beste uitziet.
– Ik een keer een deadline voor mijn studie heb gemist, omdat ik liever wilde sporten.
– In winkels loop ik automatisch meteen door naar de sportafdeling en kan ik me niet inhouden om iets nieuws aan te schaffen.
– Stiekem bij mijn buurman of buurvrouw in de sportschool spiek op welk level of gewicht zij zitten.

Ook soms zo’n last van een enorme suiker craving? Probeer deze 5 verantwoorde snacks eens!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more