Oké girls, het is 31 januari en dat betekent dat de February Fitgirl Challenge morgen officieel begint. Tijd voor wat handige tips. We hebben deze eerste challenge zo laagdrempelig mogelijk gehouden zodat iedereen mee kan doen. Maar om het voor iedereen ook even uitdagend te houden hebben we twee versies gemaakt. De regular challenge en de advanced challenge. 

TIP 1: KIES EEN VARIANT

#1: DE REGULAR CHALLENGE

In deze optie volg jij het schema zoals hieronder vermeld. We adviseren om dit schema uit te printen zodat je steeds kunt afvinken wanneer jij je oefeningen voor die dag hebt gedaan. Werkt goed als extra motivatie! Deze challenge is geen complete workout maar meer als extra toevoeging op je reguliere trainingsschema. Probeer jezelf uit te dagen door steeds twee sets per keer te doen. Wil je ook graag wat cardio erbij doen? Dan kun je van Chilling Thursday ook Running Thursday maken. De eerste week ren je 15 minuten, de tweede week 20, de derde week 25 en in week vier ga je 30 minuten hardlopen.

FEBRUARY FITGIRL CHALLENGE

 

#2: DE ADVANCED CHALLENGE

Ben jij al een fitgirl en wil je alles uit deze challenge halen? Dan is bovenstaande variant misschien wel wat te standaard voor jou want je bent tenslotte al goed getraind. Voor jou hebben we een extended version gemaakt waarbij je elke dag de hele serie oefeningen doet en elke week komt er een serie bij. Klik hieronder op de afbeelding om deze op groot formaat te openen en te printen.

FITGIRL CHALLENGE ADVANCED

Voor welke versie van de February Fitgirl Challenge ga jij? Klik hier om je voor de challenge aan te melden via Facebook.

TIP 2: DOE HET SAMEN!

Alleen is maar alleen, toch? Hoe leuk is het als je deze challenge samen met je (Facebook) vrienden doet? Als je je hebt aangemeld voor de challenge kun je je vrienden ook uitnodigen om mee te doen. Het is natuurlijk ook leuk om met een vriendin, huisgenootje of je vriend deze challenge te doen. Jullie kunnen elkaar motiveren! Is de één net van plan om lekker onderuit te zakken op de bank? Stel voor om eerst de challenge te gaan doen zodat jullie daarna met een voldaan gevoel lekker kunnen gaan chillen. Uiteraard zijn we heel benieuwd hoe jullie het er vanaf brengen dus vergeet niet om je foto te delen met #followfitgirls.

TIP 3: CHECK DAGELIJKS FOLLOWFITGIRLS

Uiteraard zorgen wij ervoor dat je optimaal gemotiveerd blijft voor deze challenge. We zullen dagelijks blogs plaatsen vol fitspiration en filmpjes om jou te ondersteunen met de challenge. Uiteraard draait het niet alleen om de challenge maar zorgen onze fitgirls ook voor andere leuke artikelen over voeding en sport. Volg ons ook op Instagram: @followfitgirls_com

TIP 4: LEES MARLOU’S TIPS

Marlou schreef onlangs het artikel: Hoe overleef ik een buikspier challenge? In dit artikel staan ook handige tips die je voor deze challenge kunt gebruiken.

Dan rest ons nu niets anders dan jullie alvast heel veel succes te wensen! Laat hieronder ook even weten of je mee doet en voor welke versie jij gaat 🙂