Na 7 maanden verbouwen is het ‘gewone’ leventje weer aangebroken. Mijn avonden en weekenden bestaan niet meer uit schuren, plamuren, kitten en schilderen en ik heb eindelijk weer meer tijd om te sporten.

Voor ons grote klusavontuur sportte ik meestal zo’n vier keer per week en tijdens het klussen was dit vaak ‘maar’ een of twee keer. Ik ben ongeveer twee kilo afgevallen en ik ben er nog niet helemaal over uit of dit komt door het verlies van spieren of doordat ik met het klussen waarschijnlijk toch ook wel wat vet heb verbrand. Of misschien is het wel een combinatie.

Tijdens het klussen had ik mijn Fitbit (activity tracker) ook regelmatig om en toen zag ik hoeveel calorieën ik op zo’n dag verbrandde en dat viel niet tegen! Tijdens mijn klusdagen zat ik soms om half 12 al over de 10.000 stappen terwijl ik daar op gewone werkdagen met moeite aan kom. Dat red ik dan alleen als ik ook nog een stuk ga wandelen met de hondjes.

Afgelopen week heb ik mijn Fitbit (vanaf dinsdag) ook weer gedragen. Ik merk dat het motiverend werkt om bijvoorbeeld aan de dagelijkse 10.000 stappen te komen en ik vind het altijd leuk om te zien hoeveel calorieën je met bepaalde activiteiten verbrandt.

Dinsdag

Op dinsdag had ik een kantoordag en ’s avonds hadden we tennis training.

Aantal calorieën verbrand: 2.158

Activiteit: 1 uur en 8 minuten tennis waarmee ik 450 calorieën verbrandde.

Aantal stappen: 7.168

Aantal km gelopen in totaal: 5.09

Aantal uren geslapen: 7 uur en 52 minuten

fitbit weekverslag

Klaar voor de tennisles!

Woensdag

Op woensdag had ik een kantoordag en heb ik ’s avonds een half uur gewandeld.

Aantal calorieën verbrand: 2.105

Activiteit: 32 minuten gewandeld waarmee ik 177 calorieën verbrandde.

Aantal stappen: 11.887

Aantal km gelopen in totaal: 8.44

Aantal uren geslapen: 7 uur en 20 minuten

Donderdag

Op donderdag ging ik met Anouk in een koffie tentje werken. Ik parkeerde mijn auto op loopafstand en maakte dus twee korte wandelingen van ongeveer 10 minuten. ’S avonds heb ik met mijn vriend 4 km. hardgelopen. Dat viel wel zwaar want het was best lang geleden en ik merkte dag mijn conditie aardig achteruit is gegaan.

Aantal calorieën verbrand: 2.347

Activiteit: 25 minuten hardgelopen

Aantal stappen: 14.654

Aantal km gelopen in totaal: 11.15

Aantal uren geslapen: 7 uur en 18 minuten

Vrijdag

Ik begon de dag met een buikspieren workout van Kayla. Vandaag vanuit huis gewerkt en tussen de middag een half uur gewandeld. ’S avonds gezellig met mijn ouders uit eten geweest.

Aantal calorieën verbrand: 2.135

Activiteit: 32 minuten gewandeld

Aantal stappen: 11.144

Aantal km gelopen in totaal: 7.91

Aantal uren geslapen: Fitbit niet omgehad tijdens het slapen.

Zaterdag

Het was heerlijk weer en ’s middags lekker op het terras geluncht met een vriendin. Daarna hebben we een half uurtje gewandeld en aan het einde van de middag heb ik lekker getennist met mijn vriend. ’S avonds hadden we een feestje. Ik heb vandaag mijn Fitbit pas omgedaan toen we gingen tennissen dus het aantal verbrandde calorieën klopt niet helemaal.

Aantal calorieën verbrand: 2.350

Activiteit: 30 minuten wandelen + 1 uur en 8 minuten tennissen

Aantal stappen: 15.854

Aantal km gelopen in totaal: 12.15

Aantal uren geslapen: Fitbit niet omgehad tijdens het slapen.

fitbit weekverslag

Lekker stukje wandelen met Marinke! 

Zondag

Vanmiddag lekker in de zon geborreld met vrienden en daarna naar de tennis voor een BBQ en een potje tennissen.

Aantal calorieën verbrand: 2.288

Activiteit: 1 uur en 30 minuten getennist

Aantal stappen: 11.860

Aantal km gelopen in totaal: 8.42

Aantal uren geslapen: Fitbit niet omgehad tijdens het slapen.

fitbit weekverslag

Tussen de activiteiten door ook heerlijk genoten van het zonnetje 🙂 Ik droeg een top van Hunkemöller en zonnebril en sieraden van Ray Ban (via Brandfield

Zoals je kunt zien best een actief weekje gehad waarbij ik in totaal vijf keer heb gesport en bijna elke dag wel aan de 10.000 stappen ben gekomen. Hoe was jullie week? Hou jij wel eens bij hoeveel stappen je loopt? Je hoeft hier niet perse een activity tracker voor te hebben. Er zijn ook handige apps die dit bijhouden maar dan moet je je telefoon wel de hele tijd bij je dragen 😉

Meer over mijn Fitbit lezen? Klik hier.