6 x Tips: Fit blijven tijdens vakantie

Maandenlang heb je je in het zweet gewerkt. Kosten noch moeite heb je gespaard en het resultaat mag er zijn: jij verschijnt straks fit en strak aan het zwembad. Het enige dat nog uitpuilt is je koffer. Daar mag je trots op zijn! Maar nu begint de echte uitdaging… want op vakantie word je blootgesteld aan allerlei verleidingen, van ijsjes tot pizza’s en van cocktails tot croissantjes. Hoe zorg je ervoor dat al dat harde werk niet voor niets is geweest en je je straks niet net zo voelt als die koffer, die nét iets te volgepropt zit? In dit artikel deel ik enkele tips om volop te kunnen genieten van jouw vakantie en toch fit te blijven!

Tip 1: Een goed begin…

…is het halve werk! Begin de dag daarom met een voedzaam en gezond ontbijt, ook op vakantie. Natuurlijk wil je op vakantie kunnen genieten van verse broodjes en croissantjes met zoet beleg, maar beperk dit bijvoorbeeld tot alleen het weekend en eet doordeweeks muesli met fruit, of gewoon brood met gezond beleg. Of maak bijvoorbeeld scrambled eggs. Zo heb je toch een echt vakantieontbijtje, maar dan zonder al teveel suikers en ongezonde vetten. Wie hier ook nog eens groente bij eet krijgt extra pluspunten!

zomerfruit

Tip 2: Geniet volop van zomerfruit

Ga je op pad? Neem dan lekker vers zomerfruit mee, het liefst lokaal. Dit is een supergezond tussendoortje dat eigenlijk altijd kan. Andere gezonde snacks zijn bijvoorbeeld gekookte eitjes of ongebrande en ongezouten noten. Zorg ervoor dat je altijd iets bij je hebt, dan grijp je minder snel naar ongezonde alternatieven.

Tip 3: Cucina Locale

Waar de vakantie ook heengaat, overal zijn lokale restaurants te vinden. Die leuke tentjes, waar de plaatselijke bevolking zelf ook eet. Blijf ver uit de buurt van de toeristische boulevards waar de keuze beperkt is tot pizza’s of hamburgers met friet. Kook je zelf? Bezoek dan eens een lokale markt! Niet alleen vind je hier gezonde en verse producten, het is ook nog eens een leuke beleving.

cucina locale

Tip 4: Lunch licht

Vaak wordt er in het buitenland twee keer per dag warm gegeten. Hier is op zich niets mis mee, maar als je zowel ‘s middags als ‘s avonds een machtige warme maaltijd naar binnen werkt, krijg je wel erg veel koolhydraten binnen. En dat ga je wel degelijk merken. Daar komt bij dat je je de rest van de middag een stuk ‘lichter’ voelt als je niet zo zwaar geluncht hebt. Kies tussen de middag dus liever voor een goed gevulde salade met plaatselijke specialiteiten, of ga bijvoorbeeld voor verse vis met gegrilde groenten.

Tip 5: Drink veel water

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Door water te drinken blijf je goed gehydrateerd, extra belangrijk in warme landen, en eet je minder doordat je een voller gevoel hebt. Stel het drinken van alcohol zo lang mogelijk uit. Alcohol onttrekt niet alleen vocht, maar ook energie aan het lichaam. Prima als je ‘s avonds van een glaasje of twee wilt genieten, maar drink overdag gewoon lekker water.

mtb vakantie

Tip 6: Beweeg!

Natuurlijk ben je op vakantie en hoef je echt niet in een zweterige sportschool te gaan staan terwijl buiten het zonnetje lekker schijnt en het zwembad naar je roept! Maar heel de dag languit op een handdoekje liggen is weer het àndere uiterste… Ga bijvoorbeeld de omgeving verkennen! Doe dat te voet of op de fiets, het is maar net waar je zin in hebt en wat de mogelijkheden zijn. Bosrijke omgeving? Ga lekker wandelen. Bevind je je in de bergen? Huur dan eens een mountainbike. Kun je, of wil je, er liever niet op eigen houtje op uit gaan? Neem dan een duik in het zwembad en trek een paar baantjes. Je kunt er ook voor kiezen om ’s ochtends ietsje eerder op te staan voor een korte workout. En neem een springtouw mee, deze neemt haast geen ruimte in je koffer in!

Bron foto header: Pinterest

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more