Fietsaccessoires: Zo pimp ik mijn fiets + Winactie!

Mijn fiets is uitgerust met heel wat fietsaccessoires. Dat moet ook wel, want een groot voor- maar tegelijkertijd nadeel van het wonen in Amsterdam is dat wij geen auto (nodig) hebben. Als we er een zouden hebben dan zou het vooral zij om dingen búiten de stad makkelijker te kunnen doen maar alles binnen een straal van 40 km doe ik op de fiets.

Sporty spice

“Wat?! 40 km? Heb je zeker een racefiets?” Nope! Ik doe alles op mijn omafiets! De 40 km komt niet zo vaak voor hoor, maar als wij naar camping Bakkum gaan  – waar mijn schoonouders een prachtig huisje hebben – dan pakken we de fiets. Dat is 42 km als je via de kust fietst. Ik ben ook wel eens heen en weer gefietst op één dag, maar dan wel via Zaandam. Toch 65 km aangetikt die dag. #fietsfreak

 

fietsaccessoires

Onderweg naar camping Bakkum op de fiets

 

Dit zijn dus de extreme gevallen en natuurlijk alleen bij mooi weer natuurlijk. In het dagelijks leven doe ik alles op de fiets: boodschappen, naar vriendinnen, naar de kroeg (vroeger vaker dan nu ;)). Het raarste wat ik ooit gedaan heb? Een twee persoons matras verhuisd op de fiets. Oke, dat waren wel twee fietsen en we liepen met de fiets aan de hand, maar toch. Het zag er grappig uit en ik had veel bekijks. Maar deze ballonnen vielen ook wel op:

 

fietsaccessoires

 

Wat kan ik er over zeggen? Ik mag dan wel een halve Spanjaard zijn maar fietsen, dát zit echt in mijn genen. Ik werk momenteel in Utrecht en ik fiets dagelijks naar Amstel terwijl ik in Amsterdam West woon. Daarmee tik ik per werkdag de 16 kilometer aan (heen en terug). Ik kan wel een station dichterbij, maar dan zit ik alleen maar langer in de trein. Ik win er dus niet echt tijd mee. Bovendien vind ik het dus heerlijk om zo mijn dag te beginnen! De eerste workout zit er in de ochtend al op en hoef ik niet meer over na te denken. Best wel een fitgirl toch?

Fietsaccessoires moeten wel praktisch en het liefst ook mooi zijn

Zoals gezegd doe ik alles op mijn omafiets. Ja, een fiets met versnellingen (of een wiel zonder slag) zou wel handiger zijn geweest, maar een goede fiets die ik vervolgens het hele jaar buiten moet parkeren – want heb natuurlijk geen schuur – is gewoon een beetje zonde. Wél ga ik voor praktisch. Mijn fiets móet bijvoorbeeld uitgerust zijn met een goede hoorbare bel. Ook zonder fietslampjes ga ik niet op pad. En aangezien ik mijn laptop meesjouw, maar soms ook de hele campinguitrusting, is mijn fiets ook voorzien van enorme fietstassen. Is nog herkenbaar ook! Ondanks de grapjes die mijn vrienden nog wel eens maken over mijn fietstassen, ik fiets nooit met een tas aan mijn schouder, mijn spullen blijven droog en op het station vind ik mijn fiets altijd makkelijk terug. Eén voorwaarde: de fietsaccessoires moeten wel praktisch en het liefst ook mooi zijn.

Winactie Bikester fietsaccessoires: Pimp je fiets!

Niet elke fitgirl hoeft net zo’n fietsfreak te zijn als ik om mooie accessoires op haar fiets te willen. Daarom hebben we samen met een Bikester fietsaccesoires een toffe winactie opgezet.

Mijn favoriete items? Hier komen ze:

1: Fietstas met bloemen

Dit model is ideaal voor boodschappen.

fietsaccessoires

2: Dubbele fietstassen

Heb je meer ruimte nodig? Dan zijn dubbele fietstassen handig. Deze met vogeltjes vind ik echt heel cute.

fietsaccessoires3: Fietsbel met parapluutjes

Ik weet niet hoe het in de rest van Nederland er aan toe gaat, maar in Amsterdam kan je écht niet zonder bel. Het liefst een luide, zodat je voorganger met muziek in zijn/haar oren je nog steeds hoort. fietsaccessoires

4: Bidonhouder

Vooral handig als je wat verder moet fietsen: een bidonhouder.

fietsaccessoires

5: Zadelhoes

Ik houd niet van natte billen (wie wel?) dus een zadelhoes komt vaak goed van pas.

fietsaccessoires

6: Slot

Ik zet mijn fiets altijd vast met twee sloten. fietsaccessoires

7: Fietsverlichting

Veiligheid voor alles! Niet het meest sexy product maar zonder goede verlichting ga ik niet de weg op.

fietsaccessoires

Zo maak jij kans op 100 euro shoptegoed van Bikester

Misschien dat ik mezelf eens ga wagen aan wielrennen. Dat is met warm weer ook beter te doen dan hardlopen en ook nog leuk om met vrienden te doen. Maar voor nu pak ik nog even mijn oude vertrouwde omafiets. En jij? Ben jij een wielrenner of een stadfietser? Wat voor fietser je ook bent, 100 euro shoptegoed bij Bikester is nooit weg. Pimp je je fiets met bloemetjesfietstassen of met een fietscomputer?

Dit is wat je moet doen: :

  1. Zoek in de webshop van Bikester de fietsaccessoires (t.w.v. 100 euro) uit waarmee jij graag je fiets wilt pimpen.
  2. Laat voor 8 april 2018 in een reactie hieronder weten wat voor fietstype jij bent én op welke manier de fietsaccessoires daaraan gaan bijdragen.

Succes!

 

De winnares is Sophie V., gefeliciteerd!

Liefs, Ana

Lees ook: 5 x voordelen van fietsen 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more