Even voorstellen: Fitgirl Sofie

Een glimlach tot achter mijn oren kreeg ik toen Marlou me de verlossende mail stuurde: ‘Ik ben enthousiast over je schrijfstijl en onderwerpkeuze. Ik zal een account voor je aanmaken, zodat je kan starten.’ Soms zit geluk gewoon in twee zinnen.  Ik heb zeker een week staan dansen in de douche uit pure vreugde.

Wie ben ik?

Ik… tuurlijk mijn excuses, ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ieps, mijn naam is Sofie Van den Brande, ik ben 26 jaar oud en kom uit België. Je leest het goed België… ergens tussen Antwerpen en Brussel meer bepaald uit het kleine dorp Ramsdonk.

Als het zou kunnen was ik de hele dag bezig met mijn passie: ‘gezondheid’. Dit mag je heel ruim zien: voeding, sport, mindset, lifestyle, ontspanning… maar aangezien ik geen multimiljonair ben moet er overdag gewerkt worden. Ik heb ‘de chance’ dat ik een uitdagende job heb, dat ik met plezier doe en collega’s heb die ik beschouw als vrienden.

Overdag ben ik commercieel adviseur bij een grootbank. Na mijn workworkworkworkwork kan je mij terug vinden bij mijn vriend Jeroen en mijn familie of sta ik in de keuken gezonde recepten te bedenken en te creëren voor mijn instagram @sofievandenbrande. Dagelijks doe ik aan sport, vooral krachttraining en joggen en op zaterdag werk ik in de bakkerij van mijn ouders.

fitgirl sofie

Liefde voor voeding

Inderdaad, ik ben een bakkersdochter. Misschien is het zo wel allemaal begonnen: de liefde voor koken, bakken, creëren. De liefde voor gezondheid, mindfulness en beweging komt dan weer van mijn mampie. Zij maakte wekelijks verse soep, sappen, gezond eten en elk jaar trokken we met het gezin de Oostenrijkse bergen in voor stevige trektochten. Het komt ook grotendeels door haar dat ik vegetariër ben geworden. Sinds mijn zesde eet ik geen vlees en momenteel probeer ik ook meer en meer veganistische recepten uit. Deze bevallen mij heel erg!

Koken en gezonde gerechten bedenken zijn misschien wel mijn twee grootste passies. Elke dag zeul ik in mijn handtas een klein boekje mee. Ik noem het mijn ‘little book of healthy recipe ideas’, want je weet nooit wanneer je een clever idee krijgt. Even zeer houd ik van het kookproces zelf: smaken uitproberen, proeven, wat aanpassen en dan BINGO… het perfecte smaakpalet.

Of soms ook: smaken uitproberen, proeven, wat aanpassen en het helemaal verk*ten… c’est la vie natuurlijk. Ik ben de grootste…  ja echt wel DE grootste fan van salades en ontbijten. Als ik mensen zie genieten van ‘mijn eten’ ben helemaal in mijn nopjes.

fitgirl sofie

Liefde voor sporten

Sport! Ik geef eerlijk toe deze liefde is niet altijd zo groot geweest. Als kind vond ik elke vorm van beweging de hel. Met één uitzondering: dans. Ik ben jaren naar de dansles geweest, waar ik vooral jazz, modern en hiphop heb beoefend. Op mijn 16e ontdekte ik fitness en lopen. Sindsdien sport ik dagelijks, elke werkdag sta ik om 5 uur op en start ik de dag met een morning run, douchen, ontbijten en hop naar het werk. Ik zou niet meer zonder kunnen, het geeft mij werkelijk een boost om aan de dag te beginnen.

Na het werk ga ik samen met de boyfriend trainen in de fitness: krachttraining. Heel graag zou ik binnenkort starten met yoga en cardioboksen… nu juist nog een plaatsje vinden in mijn strak weekschema.
Verder start ik vanaf september ook met de opleiding Essentials of Healthy Nutrition. Ik hoop hiermee jullie nog beter te kunnen bijstaan met tips en tricks.

Zo nu weten jullie wat meer over mij… hopelijk kan ik jullie met mijn verhalen en tips motiveren/inspireren om een gezonde levensstijl te ontwikkelen dat bij jou past. Want laat één ding duidelijk zijn: Gezondheid begint bij jezelf er bestaat geen standaard stappenplan dat voor iedereen werkt. Je moet gewoon doen wat haalbaar is en werkt voor jou. Dan gaat alles van zelf en ben je in no time fitter en gezonder.

Tot snel!

Liefs,

Sofie

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more