Even voorstellen: Fitgirl Mandy

Vandaag stellen we je voor aan de nieuwste aanwinst van het Followfitgirlsteam: Fitgirl Mandy.

Fitgirl Mandy

Hi ladies! Mijn naam is Mandy en ik ben 29 jaar. Wat was ik excited toen ik hoorde dat ik voor Followfitgirls mag gaan schrijven. Ik kon het bijna niet geloven. Ik volg Followfitgirls  al 2 jaar en haal altijd veel inspiratie en kracht uit de blogs. Het is voor mij dan ook echt een droom die uitkomt. Nu mag ik met mijn verhaal jou inspireren, dat vind ik fantastisch!  Een heftig verhaal, kan ik alvast verklappen. Ik ga je onder andere vertellen hoe ik herstel heb gevonden na een depressieve periode, een verslaving én een eetstoornis. Met de nodige handvatten zodat jij daar ook weer wat aan hebt!

“Today is another chance to make yourself proud”

 

Fitgirl Mandy

 

Herstel van verslaving en een eetstoornis

Mensen aan wie ik mijn verhaal vertel kunnen het soms niet geloven waar ik vandaan kom. Meer dan 2 jaar geleden was ik compleet verloren: Ik zat depressief thuis met alle gordijnen dicht, daglicht zag ik niet meer. Daarnaast dronk ik elke dag en ik was verwikkeld in een eetstoornis waardoor ik erg vermagerd en verzwakt was. Ik was er van overtuigd dat ik nooit meer uit dat zwarte gat zou komen… Nu zijn we 2 en een half jaar verder en kan ik met zekerheid zeggen dat ik weer zin heb in het leven. Ik ben inmiddels al langer dan 2 jaar clean van alcohol en andere verdovende middelen. Ik ben hersteld van de depressieve periode waarin ik zat, door te stoppen met drinken en door hulp te aanvaarden bij het overwinnen van mijn eetstoornis die hieraan ten grondslag lag. Het was een zware periode maar ik kijk er met veel trots op terug. Ik heb herstel gevonden, iets wat ik zelf soms nauwelijks kan geloven.

Mijn redding: een healthy lifestyle

Mijn herstel heb ik mede te danken aan een stukje doorzettingsvermogen en de wil om mijn leven drastisch te veranderen. Maar ook vooral dankzij de lieve mensen om mij heen en het inzicht dat gezonde beweging en voeding mij weer beter zouden maken. Want naast professionele hulp voor mijn issues, ben ik mij gaan verdiepen in gezonde beweging en voeding. Door meerdere angststoornissen was ik niet in staat naar de sportschool te gaan. Dus heb ik de sportschool naar huis gehaald. Rowy (zo heet mijn roeiapparaat ;)) werd mijn allerbeste vriend. Heerlijk vond ik het om te merken dat mijn lichaam steeds krachtiger en sterker werd. Een workout van 10 minuten werd al gauw opgebouwd naar 20 minuten. En zo groeide ik steeds meer in conditie en kracht. Daarnaast merkte ik dat ik mij mentaal echt beter ging voelen door het sporten. A dream came true! Jarenlang haalde ik mijn ‘geluk’ uit verdovende middelen of ‘niet eten’. Nu merkte ik dat ik het op een gezonde manier kon bereiken. Er ging een wereld voor mij open!

Rowy – mijn roeiapparaat – werd mijn allerbeste vriend.

Fitgirl Mandy

 

Gezonde Voeding

Intensief sporten kon natuurlijk niet als ik bleef eten zoals ik at; ik had zo’n beetje alle voeding geschrapt uit mijn dieet. Daar moest verandering in komen als ik wilde doorgaan met het roeien. Ik kreeg professionele hulp bij mijn eetstoornis en daarnaast zocht ik veel informatie op op het internet. Welke voeding had ik daadwerkelijk nodig? Ik kwam er achter dat eten helemaal niet ‘slecht’ was. Maar juist de bouwstenen zijn voor een gezond lichaam. Jarenlang had de eetstoornis mij in zijn greep gehad maar nu was het tijd om dat rotstemmetje in mijn hoofd een lesje te leren. Het was een lang en zwaar proces. Met vallen en opstaan, maar uiteindelijk bleef ik staan!

Inmiddels eet ik gezond. Ik krijg dagelijks alle nodige macro’s binnen en ik voel mij fit. Zowel mentaal als fysiek. Ik wil het nooit meer anders. Ik zeg echt niet dat het makkelijk is. En dat is het soms nog steeds niet. Want die rotverslaving en mijn eetstoornisgedachten, die mij dagelijks naar beneden halen, die zullen helaas nooit verdwijnen. Maar ik weet wat ik er voor terug krijg als ik ze blijf overwinnen. Elke dag weer. Ik ben een gelukkig mens. Met mijn ups and downs. Maar die heb ik geaccepteerd. Ik ben blij dat ik dankzij gezonde beweging en voeding mijn leven weer op de rit heb.

Fitgirl Mandy

Schrijven en koken

Ik heb de kans gekregen om te gaan bloggen voor Followfitgirls en dat vind ik echt helemaal geweldig. Schrijven is mijn passie. Ik schrijf al sinds ik mij kan herinneren en heb zelfs dozen vol dagboeken op zolder liggen. Ook houd ik van dichten en ben ik niet vies van een leuk verhaal schrijven. Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in voeding en houd ik enorm veel van koken. Ik vind het een uitdaging om heerlijke en gezonde recepten te verzinnen en deze aan iedereen te laten proeven. Ik wil vooral laten zien dat een fitgirl zijn niet betekent dat je jezelf moet uithongeren of jezelf van alles moet ontzeggen.

Follow fitgirl Mandy!

Ik zou het geweldig vinden als ik anderen kan inspireren en motiveren met mijn ervaringen. Ik deel daarom ook graag de recepten die ik thuis heb gemaakt. Ook deel ik met jullie wat voor mij werkt qua voeding en beweging om positief in het leven te blijven staan. Zoals ik al zei; gezonde voeding en sporten heeft mijn leven gered.  Al kan ik maar één persoon helpen met het overwinnen van een verslaving, eetstoornis of een depressie, dan is mijn missie al geslaagd! Eerst zag ik mijn ‘problemen’ als een zwakte en schaamde ik mij er voor. Nu zie ik het als mijn kracht. Want ik heb deze periodes overwonnen en ik heb herstel gevonden.

Heb je vragen of worstel je zelf met een eetstoornis en/of verslaving? Stel ze dan gerust in de reacties hieronder. En als je meer wilt weten over mijn herstelproces dan deel ik dit graag met je.

Liefs, Mandy

Lees ook: Q & A over anorexia: Ana en Lianne in gesprek

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more