Hoii!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op Followfitgirls! Ik hoop dat je mij en de andere fitgirls gaat volgen en veel fitspiration bij ons op doet. Ik ben Denise en mijn passie is food! I love food, het liefst zou ik de hele dag bezig zijn met eten en tussendoor even naar de gym voor een lekkere workout, dat dan weer wel. Ik hou van eten, maar dan wel op een verantwoorde manier. Dus niet volvreten met alles wat je lekker vindt, maar bewuste keuzes maken op het gebied van voeding, zodat je je fit voelt en nog steeds strak in je vel. Ik vind het super leuk om anderen te helpen en te inspireren op weg naar een gezonde, fitte levensstijl en ik hoop dat ik je op deze manier een duwtje in de goede richting kan geven.

Nu lijkt het misschien of ik altijd al super gezond eet en heel sportief ben, maar dat is helemaal niet zo. Eigenlijk ben ik helemaal nog niet zo lang echt actief aan het sporten. Sinds mijn studententijd vond ik het nooit zo nodig om te sporten. Ik at wat ik wilde en heb mezelf nooit dik gevonden. Nu heb ik het geluk dat ik niet echt de aanleg heb om dik te worden, maar als ik nu terug kijk naar foto’s uit die tijd wordt ik daar ook weer niet heel vrolijk van. Ik heb er geen spijt van en ik heb genoten van die tijd, maar nu ik deze nieuwe levensstijl eigen heb gemaakt merk ik dat ik veel fitter en energieker ben en toch ook wel een stuk strakker in m’n vel zit. En dat wil ik graag zo houden, dus daarvoor werk ik hard.

Fitgirl Denise (5)

Ik wil de beste versie zijn van mezelf, mezelf continu blijven verbeteren en ontwikkelen. Hoewel ik twee jaar geleden nooit sportte en nog nooit van een dumbbell of barbell had gehoord, laat staan dat ik wist wat het was, ben ik nu 3 tot 4 keer in de week met gewichten in de sportschool in de weer. Ik leer nog iedere dag bij en wil jullie graag meenemen in dit proces. Iedereen kan het, zolang je maar wilt. Heb een doel voor ogen en blijf gefocust. Dat is het belangrijkste.

denisehorsthuis4 denisehorsthuis5

Naast sport vind ik voeding heel interessant. Ik breng dan ook heel wat uren door in de keuken. Ik vond koken altijd al leuk en voor m’n gevoel at ik altijd al redelijk gezond. Toch heeft mijn voedingspatroon ook een heel proces door gemaakt. Deze verandering begon toen ik anderhalf jaar geleden startte met krachttraining en ik steeds meer ben gaan letten op voedingswaarden, met name mijn eiwitinname. Inmiddels eet ik volledig plantaardig en zo min mogelijk gluten en bewerkte voeding, om medische reden. Maar daarover zal ik later vast nog meer vertellen.

Ik vind het heel leuk om anderen te inspireren met recepten, maar ook met inhoudelijke informatie over voeding. Het is niet mijn doel om anderen te overtuigen ook volledig plantaardig te gaan eten, maar ik vind het super leuk om anderen te laten zien dat dit niet saai of eentonig hoeft te zijn (dat geitenwollen sokken imago, weet je wel). Er zijn zó véél mogelijkheden en er is vooral heel veel lekkers dat je kunt maken met alleen plantaardige ingrediënten. Dat wil ik jullie ook graag laten zien en natuurlijk wil ik iedereen daarmee aansporen meer groenten en fruit te eten.

denisehorsthuis1 denisehorsthuis2 denisehorsthuis3

Samen met mijn zusje, fitgirl Chantal, heb ik ook een blog over fashion & healthy lifestyle: Denichant en ik ben erg actief op Instagram.