Even voorstellen: Fitgirl Bianca

Vandaag stellen we je voor aan de nieuwste aanwinst van het Followfitgirlsteam: Fitgirl Bianca.

Fitgirl Bianca

Hoi, mijn naam is Bianca Heijens, ik ben 32 jaar, visual merchandiser van beroep, en woon samen met mijn vriend in Heemskerk.

Fitgirl Bianca

Sporten

Het was even zoeken..

Al mijn hele leven ben ik een fanatieke sporter, van jongs af aan heb ik aan verschillende sporten gedaan. Turnen, synchroonzwemmen, stijldansen, vooral echte “meisjes” sporten. Toen ik klaar was met mijn studie en fulltime ging werken, werd het moeilijk om mijn sporten hiermee te combineren. Omdat ik toch in beweging wilde blijven, heb ik diverse sporten uitgeprobeerd zoals zumba, streetdance, en fitness. Bij geen van deze sporten had ik hetzelfde gevoel van voldoening als bij synchroonzwemmen of stijldansen.

Krachttraining

Maar opeens vond ik het: mijn passie! Door een vriendin raakte ik geïnspireerd in cardio en krachttraining, zij deed dit al een tijdje. Omdat ik het toch wel interessant vond, raakte wij er regelmatig over aan de praat. Iedere keer zei ik dat ik dacht dat het niets voor mij zou zijn,  zo’n sportschool en dan tussen al die gespierde mannen. Maar als ik haar zag en haar verhalen hoorde, wekte het toch steeds meer interesse. Zij volgde een trainingsschema via een coach, en bood mij aan om haar schema’s een tijdje te proberen om te kijken hoe ik het zou vinden.

Zo startte ik in januari 2015 bij een sportschool bij ons in het dorp. Ik kan zeggen dat ik de voldoening en passie die ik vroeger ervoer bij synchroonzwemmen en stijldansen, gevonden heb in cardio en krachttraining! Zo’n 3 tot 4 x in de week ben ik in de sportschool te vinden, op vakantie train ik ook, en om de 4 weken maak ik zelf nieuwe trainingsschema’s. Heerlijk vind ik het om mijn hoofd te legen en me energie kwijt te kunnen in cardio en krachttraining. Oordopjes in, Spotify aan, en verstand op nul…

Fitgirl Bianca

Snowboarden

Door mijn vriend kwam ik in aanraking met snowboarden en sinds een paar jaar geleden ook golfsurfen. Waar ik als echt meisje/meisje zelf nooit aan gedacht had, maar super gaaf om te doen! Nu zijn dit natuurlijk meer seizoenafhankelijke sporten, maar als het kan haal ik daar heel veel voldoening uit. Ik ben wel een mooi weer golfsurfer, kan ervan genieten als de zon schijnt en het water een lekkere temperatuur heeft. Ik heb eigenlijk een hekel aan kou, dus dan zou je denken:”waarom snowboarden?”. Maar  op deze kou kan ik me heel goed kleden, al geniet ik nog steeds meer van de zonnige dagen.

Een laatste grote hobby/sport van mij is routes skeeleren, heerlijk in de buitenlucht. Dit doe ik alleen in de lente/zomer want zoals jullie al lezen houd ik van mooi weer.

fitgirl Bianca

Voeding

Van huis uit was ik altijd al gewend om gezond te eten. Vanaf het moment dat ik ging samenwonen met mijn vriend, ben ik dit ook blijven doen. Maar wat is gezond eten nou precies? Hier ben ik mij vanaf januari 2015 ook meer in gaan verdiepen. Ik ging boeken lezen over voeding en wat het met je lichaam doet. Koken vind ik erg leuk, en mijn interesse in gezonde voeding ging zich steeds meer ontwikkelen. Wekelijks probeer ik nieuwe recepten uit voor ontbijt, lunch, diner of tussendoortjes.

Het is voor mij ook een vorm van ontspanning, ik kan ervan genieten om in de keuken te staan en iets lekkers én gezonds te maken! Natuurlijk heb ik zoals iedereen ook mijn “guilty pleasures” en heb ik een zwak voor alles met chocola. Van muffins tot taartjes, ijs, of een gewone reep, mij kan je ervoor wakker maken 🙂 Als ik een dagje/weekend weg of op vakantie ga dan probeer ik altijd de leukste en hipste spots te bezoeken. Ik zoek dan thuis al exact uit waar we gezond en leuk kunnen ontbijten, lunchen, dineren of de lekkerste taartjes kunnen eten.

 

Fitgirl Bianca

Lifestyle

Ruim 3 jaar geleden had ik mij dit nooit kunnen voorstellen, maar sporten en gezonde voeding zijn mijn passie geworden! Ik kan het echt een andere lifestyle noemen. Vaak hoor ik van mensen om mij heen; waarom let jij altijd zoveel op je voeding en sport je zoveel? Dat heb je toch helemaal niet nodig, je bent al je hele leven zo slank. Ik doe het ook niet om af te vallen, zwaar ben ik namelijk nooit geweest. Maar ik wil wel fit blijven! De reden dat ik zoveel sport en gezond eet is omdat ik mij er goed bij voel, het geeft me energie en ontspanning tegelijk.

Wat kunnen jullie van Fitgirl Bianca verwachten?

Mijn passie voor sporten en gezonde voeding wil ik graag met jullie delen, ik wil jullie inspireren en motiveren voor een healthy lifestyle waar jij je goed bij voelt! Dit zal ik doen door blogs te gaan schrijven over sporten, gezonde voeding, recepten, healthy en “guilty pleasures”, hotspots en nog veel meer… Op Instagram kunnen jullie mij, fitgirl Bianca, ook volgen. Daar vind je veel van deze heerlijke healthy gerechten zoals die hier boven!  Natuurlijk ben ik heel benieuwd waar jullie graag meer over willen lezen, laten jullie het hieronder achter in een reactie?

Veel liefs, Bianca

Ben jij ready for summer? Doe mee met onze Fitgirl Bikini Challenge!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more