Even voorstellen: Fitgirl Ageeth

Vandaag stellen we je voor aan de nieuwste aanwinst van het Followfitgirlsteam: Fitgirl Ageeth.

Fitgirl Ageeth

Hi there! Mijn naam is Ageeth en ik ben 26 jaar. In oktober ’17 heb ik mijn leefstijl  met 180 graden omgedraaid. Van bitterballen, patat en muffins naar falafel, zoete aardappel en dadels: ‘ Whole foods, plant based ’.

Fitgirl Ageeth

Het roer om

Waar ik eerder dacht dat veganisten alleen sla, wortelen en spinazie aten, heb ik de wondere wereld van plantaardig voedsel ontdekt. Dit ging niet vanzelf en was een heel proces. Eerder at ik weinig tot geen groente en met fruit hoefde je al helemaal niet aan te komen. Gaf mij maar patat, pizza of een lekkere bak met gefrituurde loempia’s. Bij de koekafdeling in de Albert Heijn was ik niet weg te slaan. Vies van een homp vlees was ik ook niet; een lekker varkenslapje of een biefstuk van de haas ging er met gemak in.

Met al dat ‘gevreet’ vlogen de kilo’s eraan. Ik voelde me steeds slechter, onzekerder en vermeed vaker de spiegel. Mijn energie werd minder. ‘s Avonds zocht ik eerder mijn bed op. Zin in leuke dingen had ik niet meer. Een rondje fietsen, hardlopen of wat krachttraining in de sportschool? Een fitnessabonnement spoelde ik nog liever door de wc. Futloos, dat is wat ik was. Tijd om mezelf bij elkaar te rapen. Het roer om.

Fitgirl Ageeth

Cold Turkey afkicken van vlees

Ik volgde verschillende diëten: Eiwitdieet, Koolhydraatarm dieet, Weight Watchers, Sonja Bakker en My Killer Body Motivation. De kilo’s verdwenen al snel op de teller van de weegschaal. Mijn vetrandje werd minder. Ook mijn spiegelbeeld werd aangenamer. Deze gelukmakerij was echter van korte duur. Al snel begonnen de vreetkicks. Geen enkel dieet hield ik vol op de langere termijn. Ik moest niet opzoek naar een dieet, maar naar een nieuwe gezondere leefstijl die aansloot bij mijn normen en waarden. Mijn principes.

What the health

Na het kijken van de documentaire ‘What the Health’ op Netflix wist ik het: ik stop met vlees eten. Cold Turkey afkicken. Verbazingwekkend makkelijk verwijderde ik vlees uit mijn gehele eetpatroon. Na 6 maanden merkte ik dat ik me opgewekter voelde, meer energie had, me fitter voelde en zag mijn lichaam er ‘strakker’ uit. Ik vulde mijn bord vaker met groente. En ook de geraffineerde suikers verlieten de keukenlades en werden vervangen met, jawel, fruit!

 

Fitgirl Ageeth

Geen dieet maar een leefstijl

Van een vriend kreeg ik het boek ‘De Voedselzandloper’. Nu mijn voedselbijbel. Het sluit bijna feilloos aan op mijn eigen bevindingen. Ik verdiepte me steeds verder door het lezen van wetenschappelijke onderzoeken en blogs. Totdat ik uitkwam bij veganisme en plantaardig eten.

Het was alsof iemand –eindelijk- het licht had aangedaan. Er begon een vuur in mij te branden. Waar ik een onbehagen leegte had gevoeld, voel ik nu een prettige nieuwsgierigheid. Een verlangen naar puur en eerlijk eten. Geen dieet maar een leefstijl, waarbij het draait om gezondheid. Het verliezen van gewicht was ineens een leuke bijkomstigheid geworden.

 

Fitgirl Ageeth

Van kant en klaar naar homemade plant based

Waar ik eerst het keukenblok het liefst vermeed en alles in kant en klare pakjes kocht, ben ik nu niet achter het fornuis weg te slaan. Als een keukenprinses flans ik de heerlijkste gerechten in elkaar van zelfgemaakte curries tot Mediterrane Mezzes (zonder pakjes, ha). Ook de oven wordt veelvuldig gebruikt voor bananenbaksels, havermout brownies en dairyfree cake met cacoa en kokos. Mijn favoriete cuisines zijn Japans, Thais en Marokkaans. Al kun je me ook trakteren op een Rodebietenstampot met champignons en uitjes. Mijn quilty pleasure: homemade pindakaas!

Tegenwoordig heb ik tonnen energie! ’s Ochtends om 6 uur start ik sportend de dag in mijn woonkamer. Ik denk zelfs na over een fitnessabonnement! Voor ontspanning doe je me een plezier met yoga en lange natuurwandelingen.

Je lichaam is je tempel

Balans is voor mij de keynote: op een gezonde manier je lichaam onderhouden. Het is de tempel waarin we de rest van ons leven moeten wonen. Ga samen met mij het avontuur aan en ontdek de fenomenale wereld van plantaardig leven? Ik hoop je te inspireren met plant based recepten en je te  informeren over deze leefstijl met mijn ervaringen.Heb jij al ervaring met deze leefwijze? Graag hoor ik van je!

Liefs, Ageeth

Dit recept voor healthy Snickers wil jij proberen!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more