Hoe belangrijk ons brein en onze hersenen zijn hoef ik denk ik niet uit te leggen. Ik kan het ook niet eens uitleggen, want het is een nogal essentieel onderdeel van ons bestaan. En het idee dat deze op latere leeftijd minder functioneren of ziek kunnen worden, is behoorlijk scary maar wel de realiteit.

Kunnen we dat voorkomen? Ik weet het niet, maar we kunnen er in ieder geval voor zorgen dat we de juiste voeding tot ons nemen. En met de juiste voeding, bedoel ik eten dat een positieve werking heeft op ons brein.

9 X Voeding dat goed is voor je brein

1. Koffie

Laten we beginnen met een instinkertje; koffie. Cafeïne zorgt voor meer energie, we worden alerter en dat is goed voor ons geheugen. Werkt vaak meteen en is (natuurlijk) een korte termijn oplossing.

2. Olijfolie

Het bewijs dat het direct goed is voor de hersenen is er nog niet helemaal geloof ik, maar het is in ieder geval goed voor je cholesterol en dat zorgt weer voor minder last van geheugenverlies.

3. Groene groenten

Groenten die rijk zijn aan foliumzuur en vitamine B12 zijn goed voor je brein. En groene groenten zoals spinazie en boerenkool zijn dat.

eten-goed-voor-je-brein-1

4. Vette vis

De voordelen van omega 3 kennen we inmiddels allemaal wel denk ik, en dit is er daar eentje van. Lekker veel vette vis (of omega 3) eten dus!

5. Kurkuma

Goed voor ongeveer alles en dus ook voor je hersenen. Ik heb onlangs nog een heel artikel aan kurkuma gewijd, lees alles hier.

6. Noten

Noten zijn een goede bron van vitamine E en deze antioxidant is weer goed voor de hersenen.

7. (Blauwe) Bessen

Aardbeien, frambozen en blauwe bessen zitten vol antioxidanten, namelijk vitamines C en E en deze zijn goed voor het brein.

8. Eieren

Zelfde verhaal als de groene groenten; rijk aan foliumzuur en vitamine B12.

9. Peulvruchten

Het wordt wat saai, maar voor de foliumzuurrijke peulvruchten geldt uiteraard hetzelfde.

Benieuwd naar het nieuwe, natuurlijke detox water? Lees hier het artikel van fitgirl Sofie.