Eiwitten – Hoe ik ze inzet voor het herstel van mijn lichaam

Dagelijks voldoende eiwitten binnen krijgen is erg belangrijk. Vooral wanneer je veel en hard sport is het belangrijk om eiwitten te nemen om de spieren te laten herstellen. Ik als vegetariër krijg normaal gesproken minder eiwitten binnen dan iemand die wel vlees en vis eet. Aangezien ik veel sport is het belangrijk dat ik aan mijn dagelijkse hoeveelheid eiwitten kom. Nu zit het in veel etenswaren (denk aan yoghurt, kwark, eieren, hüttenkäse, noten etc.), echter is dit voor mij en vele andere sporters niet voldoende. Daarom vul ik mijn voeding aan aan door middel van eiwitshakes.

Whey

De eiwitbehoefte van het lichaam wordt groter wanneer je actief sport. Om te herstellen, sterker te worden of om te groeien vragen spieren om meer eiwitten dan wanneer je niet sport. Whey-eiwitten zijn onder sporters de meest populaire vorm van eiwitten en worden door het lichaam snel opgenomen en makkelijk verteerd. Ik neem twee keer per dag een Whey eiwitshake, de eerste bij mijn ontbijt en de tweede na het sporten. Ik gebruik hiervoor de Whey perfection shake van Body & Fit in de smaak Banana. Ik gebruik deze aangezien Body & Fit deze Whey in grote verpakkingen verkoopt. Voor mij en mijn vriend is dat erg fijn, aangezien onze voorraad er anders binnen no time doorheen is. Je hebt natuurlijk veel verschillende smaken, maar de meeste Whey varianten vind ik niet lekker of veel te zoet (nog zoeter dan de Banana variant).

Eiwitten ondersteunen sterkere spieren, de instandhouding van spiermassa en herstel.

Caseïne eiwitten

Naast de Whey perfection shake neem ik ook dagelijks voor het slapen gaan een Micellar Casein perfection shake, ook deze koop ik bij Body & Fit. Caseïne heeft als voordeel dat het lichaam gedurende een langere periode voorzien wordt van aminozuren. Dit is dus een goede shake om te nemen voor het slapen gaan. In tegenstelling tot de Whey perfection drink ik de Micellar Casein perfection wel met een smaakje, namelijk chocola! Deze is echt lekker, een geniet momentje voor het slapen gaan!

Eiwitrepen

Naast de shakes kan ik ook genieten van een eiwitreep. Ik heb een ultieme favoriet, de crispy protein bar van SNAP! In de smaak vanille marshmallow. Deze neem ik af en toe als tussendoortje, bijvoorbeeld op een cheatday. De eiwitrepen zijn zeker niet slecht voor je, maar aangezien deze repen niet in mijn voedingsschema staan, eet ik ze op ‘normale’ dagen niet.

Welke eiwitten gebruiken jullie? Hebben jullie nog tips voor lekkere shakes en/of eiwitrepen? Laat het me weten in de reacties.

Liefs,
Laura

Ook in je smoothies of smoothie bowls kun je eiwitten gebruiken. Hoe? Dat lees je hier.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more