Recept: Eiwitrijke tonijnsalade

Een tijd terug poste ik een eiwitrijke eiersalade. Ik vroeg jullie op jullie favoriete salade te delen en Esmee deelde toen haar recept voor een tonijnsalade. Tonijn! Goed idee want  = eiwitrijk! Dus ik besloot ‘m uit te gaan proberen. Ik zag later wel dat ik de tomaten was vergeten (sorry Esmee!) maar desalniettemin was het erg geslaagd.

Blog tonijn

Wat ik er in heb gedaan was (goed voor zeker 4 of 5 crackers!):

 • 1 blik tonijn op water, uitgelekt (130 gram)
 • 50 gram appel
 • 25 gram Tomato Ketchup 50 % minder suiker
 • 50 gram magere Franse kwark (Esmee gebruikt magere yoghurt maar dit had ik niet in huis)
 • handje verse bieslook
 • peper en zout

Bereiding:

 1. Snijd de appel in kleine stukjes
 2. Mix alle ingrediënten door elkaar.

Voedingswaarden:

Calorieën 207
Koolhydraten 11 gram
Vetten 1 gram
Eiwitten 37 gram

 

Heel lekker en te simpel voor woorden. Ik heb er uiteindelijk twee volkoren crackers bij gegeten en later op de dag de rest van de salade op twee rijstwafels gesmeerd. Ze waren wel heel dik belegd trouwens, dus je kunt er nog wel meer mee smeren. Maar zelf wil ik juist meer salade (= meer eiwitten) en minder cracker (= minder koolhydraten).

IMG_2529

Dus Esmee, hartstikke bedankt voor je input! Ik heb er heerlijk van genoten! En andere volgers: heb jij nou een lekker recept voor een salade of iets anders die je graag zou willen delen? Laat het me hieronder weten!

X Ana

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more