Sinds ik bezig ben met Personal Body Plan ben ik erg gefocust op het voldoende binnenkrijgen van eiwitten. Eiwit, ook wel proteïne genoemd, is belangrijk omdat het energie levert maar ook aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Dit maakt dat een mens niet zonder eiwitten kan. Maar als je daarbij ook nog veel traint, dan is deze bouwsteen extra belangrijk. Onze spiercellen zijn opgebouwd uit eiwitstructuren en dus kun je eiwitten zien als de bouwstenen voor spiermassa.
Eiwit kun je onder andere vinden in vlees, gevogelte, zuivel, vleesvervangers en in sommige groenten. Omdat ik daarbij probeer weinig vet binnen te krijgen (hoeveel vet je nodig hebt legt Denise hier uit) kies ik voor producten die dus een hoog eiwitgehalte hebben en een laag vetgehalte. Je zult deze producten dan ook veel tegenkomen in mijn recepten:
- Kwark, Griekse yoghurt 0%
- Hüttenkäse, Arla witte kaasblokjes 10%
- Kip
- Biefstuk/Rundvlees
Het recept dat ik vandaag met jullie wil delen is een recept dat ik via Personal Body Plan heb ontdekt. Ik eet zelf in het weekend regelmatig een hartig ontbijt. Maar als je dit te heftig vindt, dan is het ook een prima lunch! Het is simpel en ik krijg er geen genoeg van. Komt ie:
Ingrediënten:
- 2 of 3 Portobello’s (ik gebruik er altijd 2 omdat deze vaak per 2 verpakt zijn.
- 200 gram Huttenkäse light (hüttenkäse is al vrij mager van zichzelf maar bij de Lidl heb je ook een light variant met net iets minder calorieën dus ik gebruik dit zelf het liefst)
- 150/200 gram Cherrytomaatjes of in stukjes gesneden gewone rijpe tomaat
- 5 gram Sambal Oelek
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet de portobello’s 10 minuten in de oven en snijd ondertussen de tomaatjes doormidden.
- Meng de hüttenkäse, sambal en tomaat. Je kunt eventueel wat tomaatjes apart leggen en die later bovenop of als garnering erbij doen.
- Haal de portobello’s weer uit de oven en snijd het steeltje er uit.
- Vul de portobello’s met het mengsel van hüttenkäse, tomaat en sambal.
- Breng op smaak met peper en zout en zet de portobello’s nog 10 minuten in de oven.
Variatietip: Ik vind het ook heel lekker om soms in plaats van sambal een beetje olie met een smaakje zoals truffel of zongedroogde tomaat door de hüttenkäse te mengen. Met pesto is dit ook goed te combineren!
Voedingswaarden:
- Calorieën: 270
- Vetten: 5,7
- Koolhydraten: 20,5
- Eiwitten: 32,4
Wat eet jij om voldoende eiwitten binnen te krijgen? Welke producten wissel je zoal allemaal af? En laat het me vooral weten als je hiervan net zo gesmuld hebt als ik!
X Ana