In het tijdperk vóór de hele healthy food hype at ik gewoon brood. Ttijdens de super food hype kwam ik voor het eerst in aanraking met bananenbrood. Nu – ergens tussen de super food hype, het ouderwets calorieën tellen en Personal Body Plan – maak ik geregeld een bananenbrood met kwark en eiwitpoeder. Dit brood is dus eiwitrijk én lekker smeuïg. Ik neem er geregeld een plakje van naar mijn werk. Dit eet ik dan als tussendoortje of als ‘post workout maaltijd’. Intussen is het brood ook al goedgekeurd door mijn collega’s die kwark in een brood maar een vreemd idee vonden.
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 100 gram kwark
- 200 ml water
- 1 zakje bakpoeder
- 2 bananen (a 100 gram per stuk)
- 60 gram whey (banaan of vanille)
- 1 ei en 2 ei-eiwitten
Wat moet je doen?
- Meng de havermout met de kwark en het water tot een papje en doe het 2 minuten in de magnetron
- Pureer ondertussen de bananen
- Neem de havermout uit de magnetron
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Meng de bananenpuree door de havermout en voeg 60 gram whey, bakpoeder, ei en eiwitten toe
- Doe het mengsel in een (siliconen) cakevorm
- Bak het cake koek brood banaan ding in ongeveer 60 minuten op 160 graden goudbruin
- Neem het cake koek brood banaan ding uit de oven en laat het afkoelen
Voedingswaarden (per plak, 1/8e cake)
Calorieën | 155 |
Koolhydraten | 20 gram |
Vetten | 2 gram |
Eiwitten | 14 gram |
Wat ook handig is, is dat je het brood in kunt vriezen. Houd er wel rekening mee dat omdat er veel vocht in zit het dus even kan duren voordat het ontdooit is.
Volgens mij kun je hiervan echt heel veel verschillende variaties vinden op het web. Wat is jullie favoriete bananenbrood recept? Gebruik je zelf ook wel eens eiwitpoeder door dergelijke recepten?
X Ana