Zo, ik vind het weer eens tijd voor een nieuw eetdagboekje. De laatste keer dat ik dit deed zat de zomer nog volop in mijn bol met als gevolg: veel terrasjes, buiten de deur eten en hier en daar iets te veel alcoholische drankjes. Nu de herfst echt zijn rentree heeft gemaakt zit ik weer een stuk beter in het ritme van sporten en gezond eten. Tenzij er een evenement is in Amsterdam waar de gin tonic in viskommen worden geserveerd en er chicken wings zijn, dan éven niet.
Dat sporten doe ik tegenwoordig trouwens met mijn nieuwste aanwinst: puppy Liv. Afkomstig uit Roemenië en de leukste en mooiste die er is (sorry, ik ben nu net een trotse moeder over haar baby). Hopelijk kan ze over een tijdje mee hardlopen, maar voor nu maken we gewoon veel lange wandelingen op een stevig tempo. Die 10.000 stappen per dag worden met gemak gehaald en ik geniet volop van de mooie herfst.
Maandag
Ontbijt: Bloemkoolpap met honing, kaneel en walnoten
Sport: Uur pilates
Lunch: Half broodje kaas/avocado & Half broodje geitenkaas/walnoten
Tussendoor: Appel met rozijnen
Avondeten: Noedels met snijboontjes, sojasaus en wijtingfilet
Dinsdag
Ontbijt: Magere yoghurt met blauwe bessen en granola
Lunch: Speltcracker met een gekookt eitje & roggebrood met geitenkaas/honing
Tussendoortje: Stukje pure chocolade
Avondeten: Salade met paprika, rode ui en tomaat + gebakken aardappelen met kipfilethaasjes
Activiteit: Boswandeling van 1.5 uur
Woensdag
Ontbijt: French toast (spelt boterham + eimengels) met banaan
Lunch: Roggebrood met kaas & bakje magere yoghurt met appel
Avondeten: Spelt pasta met bloemkool, champignons en garnalen
’s Avonds: Glas rode wijn met olijfjes
Donderdag
Ontbijt: Magere yoghurt met blauwe bessen en granola
Lunch: Pistolet met gekookt ei en pepermayonaise + cappuccino
Avondeten: Buffet bij Veluwse bron; veel salade, zalm, tonijn, stukje biefstuk en risotto + glas rode wijn
Dessert: Frozen yoghurt
Vrijdag
Ontbijt: Havermoutpap met kaneel, honing en een peer
Sport: Uur pilates
Lunch: Roggebrood met geitenkaas + cracker met notenpasta en plakjes banaan
Snack: Chicken wing, paprika, komkommer en een flinke gin tonic op een event
Avondeten: Burger met blauwe kaas en peren compote bij Geflipt in Amsterdam + glas witte wijn
Zaterdag
Ontbijt/lunch: Volkorenpannenkoek met kaas en stroop
Tussendoor: Appel met kaneel
Avondeten: Chinees gehaald dus bord bami met kip, gewokte groenten en kroepoek
Snack: Plak bananenbrood met notenpasta
Activiteit: Boswandeling van 2 uur
Zondag
Ontbijt: Croissant met kaas + broodje gekookt ei
Lunch: Magere yoghurt met banaan en cruesli met pure chocolade
Avondeten: Groentesoep met stokbroodje
Tussendoortje: Zus jarig! En ze heeft red velvet cake dus ik ben in m’n nopjes met een goed stuk van mijn lievelingstaart.
Activiteit: Rondje hardlopen, 5km
Zo dat was ‘m weer! Meer persoonlijk updates van mij? Volg mij op instagram @ninaanouk. Hierbij nomineer ik Japke als volgende fitgirl om een eetdagboekje bij te houden!
Meer eet- en sportdagboekjes zien van mij en andere fitgirls? Die vind je hier.