Eetdagboek van Manon

Het is alweer februari. De maand van de goede voornemens is alweer voorbij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik totaal geen moeite had om weer in het normale ritme te komen van werken, trainen en eten. Ik heb alleen niet echt stilgestaan bij wat ik heb gegeten. Dus tijd om weer een eetdagboek bij te houden!

Maandag
Als het lukt (lees: ik uit mijn bed kan komen in deze koude, donkere tijden) sport ik altijd in de ochtend. Deze maandagochtend is dat gelukkig gelukt. Ik heb gauw ontbeten met een havermout en warme melk. Het sporten drink ik altijd mijn eiwitshake. Op dit moment heb ik de smaak vanille van de Body en Fitshop. Op mijn werk drink ik altijd twee bakken koffie in de ochtend om op te starten. Rond half 11 eet ik een appel en ik lunch met een salade van linzen, kikkererwten, tonijn, komkommer, tomaat en wat rucola. Wellicht denk je nu, wat een combinatie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op het werk altijd van alles bij elkaar gooi en maar hoop dat het smaakt. En gek genoeg smaakt het altijd.

Om half 4 eet ik standaard, elke werkdag, een halve bak magere kwark met een stuk fruit. Dit keer een banaan. Avondeten doe ik dit keer met het eten wat nog over was van gisteren. Dit was gebakken mihoen, met sperziebonen, kip en een gebakken ei.

Dinsdag
Weer vroeg uit bed om te sporten. Dit keer start ik de dag met mijn favo ontbijt: bananenpannenkoeken met pure chocola. Ook weer na het trainen neem ik mijn shake en start ik op het werk met twee bakken koffie om op te starten. Om half elf heb ik trek en neem ik een cracker met pindakaas. Op het werk lunch ik met tomatensoep en twee sneetjes speltbrood met kipfilet en avocado. Om half vier neem ik weer standaard een bak kwark een banaan. Op dinsdagavond eet ik altijd met vriendinnen. Dit keer had een vriendin gekookt. Ze had couscous salade gemaakt met spinazie, feta, walnoten, zongedroogde tomaat, komkommer en wat normale tomaten. Heel lekker! En natuurlijk kan een lekker glas rode wijn niet ontbreken.

Woensdag
Mijn rustdag. Heerlijk. Ik ontbijt met magere yoghurt, havermout, een appel en wat maanzaad. En je raad het al, op het werk drink ik weer twee bakken koffie. Rond een uurtje of elf neem ik mijn eiwitshake samen met twee stuks kiwi. Tijdens de lunch eet ik weer een salade. Dit keer met gerookte zalm, Hüttenkäse, kappertjes, rucola en wat linzen. Einde van de middag eet ik mijn kwark, dit keer met wat havermout erdoorheen. ’s Avonds ga ik met mijn vriend eten. Gezellig, en met het grote voordeel dat hij kookt. Ik houd namelijk helemaal niet zo van koken en probeer het dus altijd lekker, maar zo simpel mogelijk te houden. Vandaar misschien de rare combinaties van de salades 😉 In de supermarkt kiezen we voor rode curry, met sperziebonen en kip. Als ik samen eet met mijn vriend heb ik op de een of andere manier altijd zin aan een toetje. En ook deze keer kon ik het niet laten. Een toetje van cheesecake met speculaas bodem.

ontbijt

Donderdag
Weer tijd om te trainen. Ik start de dag met een bak havermout en warme melk. Na de sportschool drink ik weer mijn shake en mijn normale bakken koffie. Later in de ochtend eet ik nog een cracker met pindakaas. Tijdens de lunch heeft een collega een salade voor mij gemaakt. Zalm, kappertjes, linzen, bonen, kool en artisjok. Wellicht weer een rare combi, maar wel lekker. Later in de middag eet ik weer een halve bak magere kwark met een banaan. Met het avondeten houd ik het simpel. Couscous, met vegetarische groenteballetjes en sperziebonen.

couscous met burger en bonen

Vrijdag
Ik ben een beetje laat opgestaan en wil trainen, dus ik eet gauw twee gekookte eieren en een banaan. Na het trainen neem ik snel een shake en heb ik vrijwel direct trek. Ik eet twee crackers met pindakaas. Het fijne is dat we op het werk dat we dagelijks boodschappen doen, dus er altijd vers eten is. Dit keer eten we een salade met bieten, geitenkaas, walnoten en wat honing. Verder eet ik een groentesoep.

Rond half vier eet ik wat kwark met een appel. En dan om 5 uur, eindelijk weekend. En dat betekent bij ons het werk, borrelen. Ik blijf lang hangen op het werk. Daarom doen we wat pizza’s in de oven en schenken we nog wat wijntjes in. Uiteindelijk is het alweer zaterdag voordat ik in mijn bed lig.

Zaterdag
Eindelijk. Uitslapen en niks hoeven. Daarom ga ik lekker uitgebreid ontbijten met een bananenpannenkoek met pure chocola en wat havermout. Een lekker glas melk erbij en wat koffie. Omdat het koud en grauw is buiten krijg ik spontaan zin om iets te bakken. Ik besluit om een bananenbrood te maken, maar gewoon wat ik nog in huis heb. Het recept vin de hier (link)

Mijn lunch bestaat dus uit een plakje van dit brood. Later in de middag eet ik nog een bak champignonsoep met een broodje kaas. Verder eet ik niet te veel, want we gaan met vrienden uitgebreid dineren. De hele tafel stond vol met lekkere hapjes. Stokbrood met verschillende tapenades, stukjes vlees, haring en heel, lees: heel veel lekkere sushi. En mijn grootste verslaving was ook aanwezig: brie en toostjes. Verder was er wijn en gin-tonic in overvloed.

hapjes

Zondag
Met een beetje een kater kom ik laat uit bed. Ik ontbijt weer met mijn favo ding, bananenpannenkoeken met pure chocola. Ook goed voor de kater moet ik zeggen. Later op de dag halen mijn vriend en ik lekkere afbakbroodjes met cervelaat en kaas. Het avondeten doen we lekker makkelijk. Pasta, met kip, wat paprika, een uitje en wat crème fraise.

Nu ik mijn tekst teruglees zie ik dat nergens genoemd heb ik wat drink. Elke twee uur drink ik in ieder geval een groot glas water of een grote mok thee. En zeker na het sporten drink ik altijd wat extra. Verder drink ik altijd een glas water als ik op sta en naar bed ga. Lees hier ook de voordelen van water drinken om af te vallen.

Liefs, Manon

Lees hier meer eetdagboeken van ons! 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more