Eetdagboek van Rosa: What I eat in a day

Een tijd geleden dat ik een eetdagboek heb bijgehouden om te kijken wat ik allemaal naar binnen prop. Nou en dat is bij mij altijd best wat;-) voornamelijk veel suiker.  Zelfs na mijn suikervrije challenge, kan ik hier dus niet vanaf blijven en gaat het de ene week beter dan de andere. Maar elke dag iets lekkers, is mijn motto. Als ik de eet-dagboeken van onze Fitgirls lees ben ik toch wel een echte snoepkont. Wellicht dat je jezelf goed herkent in mijn dagboek of dat je je na het lezen van mijn dagboek extra gezond gaat voelen. Ik blijf toch altijd op gewicht en ben van mening dat een dieet niet werkt. Je hebt gewoon suikers en koolhydraten nodig en als je dit goed in balans hebt in combinatie met sporten is dit volgens mij het perfecte dieet 😉

Eetdagboek: What I eat in a day!

Ik ben op woensdag altijd vrij en heb op deze dag mijn eetdagboek bijgehouden.

Ontbijt

Ik ontbijt altijd met Arla Skyr en dan meestal framboos of bosfruit met een handje Eat Natural granola. Ik ontdekte trouwens bij Lidl de Skyr en deze test ik momenteel even uit. Ook zet ik op mijn vrije dag altijd een pot thee die bijna helemaal leeg gaat. Groene thee citroen is mijn favoriet. Op werkdagen heb ik hier geen tijd voor en drink ik de hele dag door geen thee maar afgekoeld heet water. Ik heb geen idee of heet water afgekoeld perse goed voor je is, maar ik vind dit lekker en heb op mijn werk op de een of andere manier niet de behoefte om thee of koffie te drinken. Ik ben opgestaan om 08:30 en mijn vriend en ik gaan vandaag lekker lunchen in de stad en daarna naar het Groninger Museum. Na mijn ontbijt neem ik nog even snel een stukje Tony Chocolonely en fietsen we richting de stad (10 min fietsen).

 

eetdagboek

Lunch

We lunchen bij Bakkerij Blanche. Op de een of andere manier heb ik vandaag zin in zoet en kies ik voor wentelteefjes. Lekker met suiker en boter. Lees hier ook een gezonder recept voor wentelteefjes van Fitgirl Laura. Ik drink hierbij een Latte en pik het chocolaatje wat mijn vriend bij zijn koffie krijgt ook in. Lopend gaan we nog langs wat winkels en daarna door naar het Groninger Museum.

eetdagboek

Tussendoor

Nadat we uit het museum weer terug zijn gefietst naar huis, heb ik weer een pot thee gezet en eet ik chocolade, chocolade en nog meer chocolade:P hahaha. Geen fruit, ook dit sla ik vaak op mijn vrije dagen over. Op mijn werk eet ik altijd 1 appel en wissel ik mijn mandarijn meestal in voor koekjes of taart. Oke, niet altijd, maar wel geregeld. Heel slecht, I know, ik zal beter mijn best doen, denk ik. Maar eerlijk is eerlijk ik snoep gewoon echt veel! Ook neem ik op het werk tegenwoordig als tussendoortje een pakje Lu mini crackers. Of neem ik soms een zakje gemengde noten mee. Ik ben geen fruitliefhebber, maar probeer soms in de ochtend nog wel een smoothie te maken met wat vers fruit en diepvriesfruit. Dat minderen met chocolade en meer smoothies gaat in de zomer gewoon beter dan in deze wintermaanden. Herkenbaar?

 

eetdagboek

Avond

pasta1

Mijn vriend maakt een heerlijke pasta met broccoli. Dit is echt mijn favoriet. Het recept hiervan kun je hier vinden.

Zo dit was weer mijn “What I Eat In A Day”! Wat vinden jullie ervan? Ik zie graag jullie reacties tegemoet.

Liefs, Rosa

Zin in een makkelijke lunch? Wat dacht je van toast met avocado, zuivelspread en omelet

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more