Eetdagboek van Laura – What I eat in a day

Al meerdere malen heb ik mijn eetschema’s met jullie gedeeld, maar vandaag is het tijd voor een eetdagboek. Wat eet en drink ik nou zoal op één dag? Vandaag is het rustdag, dus even niet naar de gym. Mijn eetpatroon is daarom anders dan op trainingsdagen. Ik heb vandaag niets ‘bijzonders’ op de planning staan, dit dagboekje zal hierdoor ook vrij standaard en conform mijn eetschemaregels zijn.

Eetdagboek op een rustdag

Ontbijt

Ik begin zoals iedere dag met een eiwitshake (30 gram eiwitpoeder met 400 ml water). Hierbij eet ik 125 gram rood fruit (aardbeien, frambozen en blauwe bessen) en drink ik een grote mok verse gemberthee.

Tussendoor

Rond 10.30 uur eet ik een bakje yoghurt (150 ml) met chiazaad (10 gram) en een kiwi. Om 12.00 uur eet ik 100 gram witte druiven. Verdeeld over de ochtend drink ik 3 grote mokken groene thee / gemberthee.

Middag

Om 12.30 uur besluit ik om wat boodschappen te doen en daarna mijn lunch te eten. Om 13.30 uur ben ik weer thuis en eet ik 3 volkoren rijstwafels met 20+ kaas (ik verdeel 1,5 plak Slankie kaas over de 3 rijstwafels). In de middag ga ik winkelen met mijn moeder en weet ik niet precies hoe laat ik terug zal zijn. In de middag rond 16.00 uur moet ik eigenlijk 3 volkoren crackers met 3 eieren eten (waarvan 1 met eigeel en 2 met eiwit). Deze laatste ‘middag maaltijd’ is voor mij vaak lastig, soms ben ik te druk en vergeet ik om deze maaltijd te eten en soms heb ik totaal geen trek en eet ik de crackers niet. Ik weet dat dit niet goed is, maar kan er niet altijd iets aan doen. Helaas was ik ook vandaag pas rond 17.00 uur thuis en sloeg ik de crackers met ei weer over. Wel at ik 1 banaan en 30 gram cashewnoten, deze eet ik op rustdagen.

Eetdagboek van Laura - What I eat in a day - nootjes

Avond

Om 18.30 is het tijd voor het avondeten. In de avond heb ik vaak weinig trek, dus in overleg met mijn coach laat ik rijst/taco’s/wraps etc. weg. Ik eet 200 gram bloemkool en 2 soja burgers. Voor het slapen gaan eet ik 1 proteine papje (van Melkunie) en 1 appel.

Gedurende de dag drink ik 7 grote koppen groene thee of gemberthee en 1 cappucino.

 Wat vind ik van mijn eetdaboek?

Mijn eetschema bevat weinig ‘spannende’ dingen, maar dit vind ik niet erg. Ik eet altijd volgens de eetschema’s die ik krijg van mijn coach. Ik vind het prettig dat ik dagelijks weet wat ik ‘moet’ eten en dat ik dit niet zelf hoef te bedenken. Voor de een is dit een straf, maar voor mij neemt het een hoop gedoe weg. In het nieuwe jaar wil ik graag wat meer spieren opbouwen, daarom krijg ik begin 2018 een nieuw eetschema om hopelijk te starten met de spieropbouw. Ik zal jullie dan nog eens een kijkje geven in mijn dagelijkse voeding.

Eten jullie ook volgens een eetschema of verzin je zelf wat je eet?

Liefs,
Laura

Onlangs gaf Ana een kijkje in haar voedingsdagboek die zij schreef na een Sinterkerst avondje.

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more