Vorige week was het een doorsnee week… dus ideaal om mijn eetschema eens op papier te zetten. Ik probeer zoveel mogelijk afwisseling te brengen in mijn eetpatroon, toch merk ik dat ik vaak naar hetzelfde grijp. Dit vooral ’s morgens en ’s middags omdat ik op die momenten niet veel tijd heb om iets uitgebreid in elkaar te flansen. We maak ik alles zelf, ook mijn salades tijdens de lunch. Kant-en-klare salades bevatten namelijk vaak veel lege calorieën.

Benieuwd naar wat ik eet? Lezen maar dan ☺

Maandag

Ochtend: 125gr Alpro natuur yoghurt, 125gr (= 1 bakje) frambozen, 60 gr Hi Lo cereals vanille amandel smaak en twee mokken groene thee met verse munt

Tussendoor : 7 kerstomaten

Middag: vandaag hebben we een Nieuwjaarslunch op het werk. Ik had een vegan menu samengesteld en elke collega moest één gerechtje maken. Het was een heus vegan buffet! Party party in my mouthy mouthy 😀 Ik nam wat proevertjes van alles: er was o.a. een Marokkaanse bulgur salade, verse pompoensoep met kokos, vegan lasagne, bananenbrood, dadelcake, pistachesalade, wraps met kikkererwten mango blokjes en avocado spread, rauwkost à volonté,… met andere woorden een buffet naar mijn hart ☺. Ik drink hierbij 2 glazen water.

Tussendoor : één vegan proteïnen reep (karamel smaak)

Avond: groenten mengeling in de wok met tofu en 2 glazen water

Tussendoor : 125 gr Alpro go on yoghurt met een appel en kop groene thee

Beweging: ‘s ochtends 45 minuten lopen, wandeling naar het werk van 40 minuten en 1 uur krachttraining (focus: upper body)

Dinsdag

Ochtend: 125 gr Alpro natuur yoghurt, 125gr (= 1 bakje) blauwe bosbessen, 60 gr Hi Lo cereals vanille amandel smaak en twee mokken groene thee met verse munt.

eetdagboek

Tussendoor : één wortel

Middag: huisgemaakte salade: sla, tomaat, geraspte wortel, geraspte selder, paprika reepjes, geraspte rode biet , 30gr hummus, 1 bruine pistolet en 2 koppen groene thee.

Tussendoor: vegan proteïnen zanddeegkoekjes, kokosnoot smaak.

Avond: restje van het avondeten van gisteren: groenten mengeling in de wok met tofu en 2 glazen water

Tussendoor: 100gr verse ananas, 125 gr Alpro go on en kop witte thee

Beweging: ‘s ochtends 45 minuten lopen, wandeling naar het werk van 40 minuten en 1 uur krachttraining (focus: core training)

Woensdag

Ochtend : 125 gr Alpro natuur yoghurt, 125gr (= 1 bakje) blauwe bosbessen, 60 gr Hi Lo cereals vanille amandel smaak en twee tassen groene thee met verse munt.

Tussendoor : 7 kerstomaten

Middag: huisgemaakte salade: sla, tomaat, geraspte wortel, komkommer, paprika reepjes, geraspte rode biet , quorn blokjes en 2 tassen groene thee.

Tussendoor: vegan proteïnen reep chocolade smaak

Avond: gestoofde prei met viveira vegan champignon burger en 2 glazen water

Tussendoor: appel met 125gr Alpro go on yoghurt en witte thee

Beweging: ‘s ochtends 45 minuten lopen en wandeling naar het werk van 40 minuten.

Donderdag

Ochtend: 125 gr Alpro natuur yoghurt, 1 kiwi, 60 gr Hi Lo cereals vanille amandel smaak en twee tassen groene thee met verse munt.

Tussendoor : enkele stukjes komkommer

Middag: huisgemaakte maaltijdsalade: sla, tomaat, geraspte wortel, radijsjes, paprika reepjes, geraspte rode biet , 1 bruine pistolet en ½ van een bolletje vegan mozzarella  en 2 tassen groene thee.

Tussendoor: vegan proteïnen zanddeegkoekjes, hazelnoot smaak.

Avond: courgetti pasta met verse vijgen, rozijnen en munt-avocado créme + 2 glazen water.

Tussendoor: 200gr aardbeien met 100gr alpro go on yoghurt en 1 tas witte thee

Beweging: ‘s ochtends 45 minuten lopen, wandeling naar het werk van 40 minuten en 1 uur krachttraining (focus: lower body)

Vrijdag

Ochtend: 125gr Alpro natuur yoghurt, 125gr (= 1 bakje) blauwe bosbessen, 60 gr Hi Lo cereals vanille amandel smaak en twee tassen groene thee met verse munt.

Tussendoor:  7 kerstomaten

Middag: : huisgemaakte maaltijdsalade: sla, tomaat, geraspte wortel, geraspte selder, paprika reepjes, geraspte rode biet , gekookte boontjes en 2 tassen groene thee.

Tussendoor: één vegan proteïnen reep kokosnoot smaak

Avond: homemade vegan pizza met een salade van rucola, tomaat, wortel, gekookte boontjes en geraspte rauwe selder + 2 glazen water.

Tussendoor : één vegan proteïnen reep met chocolade smaak

Beweging: ‘s ochtends 45 minuten lopen, wandeling naar het werk van 40 minuten en 1 uur krachttraining (focus: freestyle Friday = mengeling van upper, core en lower body oefeningen)

Zaterdag 

Ochtend: 125 gr  Alpro natuur yoghurt, 125gr (= 1 bakje) blauwe bosbessen, 60 gr Hi Lo cereals vanille amandel smaak en twee koppen groene thee met verse munt.

Tussendoor : één wortel

Middag: erwtensoep met geroosterde kikkererwten en 1 bruine pistolet + 2 glazen water.

Tussendoor : zelfgebakken proteïnen, vegan American pancakes met wat plantaardige yoghurt en passievrucht.

Avond: quinoa salade met rozijnen, amandelen, rode ui, gele paprika, sesamzaadjes, witte bonen en wat sla. Ik drink 2 glazen water.

Tussendoor: kop witte thee

Beweging: home work out met de video’s van Followfitgirls

Zondag

Ochtend: vegan  wentelteefjes met 2 eetlepels plantaardige yoghurt en frambozen.

Tussendoor : geen tussendoortje om 10 uur, want laat ontbeten.

Middag: uit eten bij één van de beste raw veganbars: ‘Eten vol leven in Antwerpen’ ik nam eerst een soep van pompoen met lijnzaad crackers en daarna hun ‘full of comfort wrap, deze bestaat uit een wrap gemaakt van apple flatbread, walnoot spread, kiemen, appel en sla. Ik dronk hierbij 2 glazen water en kop witte thee.

Tussendoor: 125gr Alrpo go on yoghurt met peer.

Avond: homemade vegan pizza met een salade van rucola, tomaat, wortel, gekookte boontjes en geraspte rauwe selder + 2 glazen water en een blikje Schwepps lemon zero.

Tussendoor: een kop verse kaneel thee

Beweging: 1 uur spinning les

Zo dit was mijn week… een week vol eten en sport. Twee dingen die mij zoooo gelukkig maken. ☺ Hopelijk heb ik jullie wat nieuwe inspiratie kunnen bezorgen.

Tot snel cakies!

Liefs,

Sofie

Lees ook: 10 X Invriestips waarvan je het nog niet wist