Eetdagboek van Fitgirl Michelle: Dit is wat ik eet op een werkdag

Mijn studie ben ik tijdelijk even gestopt, dus nu werk ik fulltime in de kinderopvang. Ik maak lange dagen, maar ik wil evengoed nog een beetje gezond blijven doen. Vaak komen er traktaties voorbij van jarige kinderen of collega’s. Deze probeer ik zoveel mogelijk te vermijden door zelf eten mee te nemen van huis. In dit eetdagboek deel ik met jullie wat ik op een werkdag zoal eet. Soms heb ik in de avond nog meer trek en neem ik nog een beetje yoghurt, wat worteltjes, nootjes of nog een cracker. Let op: ik weeg mijn eten niet af, dus ik weet niet hoeveel ik precies binnen krijg. Dit vind ik niet nodig, omdat het er mij om gaat dat ik me goed voel en er goed uit zie. Dit straal ik dan ook uit!

Eetdagboek: Dit is wat ik eet op een werkdag

7.45 Ik start de dag standaard met een halve uitgeknepen citroen met lauw water. Dit reinigt mijn lichaam en zorgt voor een mooie huid.

eetdagboek

 

8.00 Mijn ontbijt bestaat uit twee eieren met een scheutje amandelmelk. Dit klop ik door elkaar tot het één mengsel is. Daarbij doe ik een handje spinazie, een halve ui en een plakje ham.

 

eetdagboek

 

Andere ontbijtopties voor mij zijn: bananenpannenkoekjes, smoothie bowl, havermout, yoghurt of crackers.

11.30 Tijd voor mijn salade die ik een dag van tevoren al klaar heb gemaakt. Vaak bestaat dit uit een blikje kikkererwten, tonijn/gerookte kip, tomaat, komkommer, bosui, sla, amandelnootjes en een dressing.

eetdagboek Kikkererwten salade

14.00 Pauze! Ik neem dan een kop koffie en een maiswafel met kaas mee naar de pauzeruimte.

16.00 Bakje kwark met kaneel en een halve appel. (Na vijven krijgen de kinderen vaak nog een soepstengel, daar pik ik er meestal nog 2 van mee).

eetdagboek

18.30 Een zalmburger met bietjes en quinoa. Daarnaast leg ik nog wat salade met ei en dressing.

eetdagboek

 

20.00 Twee koppen groene thee met twee stukjes pure 85% chocolade.

eetdagboek Pure chocolade 85%

Vaker doen?

Wat vond je van mijn eet dagboek? Vind je het normaal of juist veel of weinig? Ik ben benieuwd!  Laat me weten als ik de volgende keer een hele week met jullie moet delen in de reacties hieronder.

Liefs, Michelle

Heb jij  het eetdagboek van Manon gelezen? 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more