Eetdagboek van fitgirl Mandy: dit is wat ik eet op een doordeweekse dag

Een eetdagboek bijhouden is voor mij geen probleem. Ik hou mijn dagelijkse calorie-inname al een jaar lang bij in de app FatSecret. Het geeft mij veel inzicht in wat ik eet. Bovendien vind ik het interessant hoeveel vetten, koolhydraten en eiwitten ik dagelijks eet. Mijn neiging is eerder te weinig dan te veel eten, als ik op mijn gevoel zou moeten afgaan. Dus door door mijn eten bij te houden zorg ik ervoor dat ik genoeg voeding binnen krijg. Ik vind het leuk om mijn eetdagboek met jullie te delen. Ik neem hiervoor een gemiddelde doordeweekse dag.

Eetdagboek: wat ik eet op een doordeweekse dag

07.00 Ik start de dag altijd met twee flinke bakken koffie. Ik doe er een snufje kaneel en een paar zoetjes in. Heerlijk! Hier kan ik elke avond alweer naar uit kijken. Koffie verveelt nooit! Ik drink de koppen koffie op in totale stilte, zodat ik heerlijk ‘zen’ de dag begin.

08.00 Voordat ik de deur uit ga eet ik mijn standaard ontbijt. Crackers van Atkins (dit zijn koolhydraat verlaagde producten) met een bakje cottage cheese van de Albert Heijn met een paar plakjes komkommer en tomaat.

eetdagboek

11.00 Ik eet tussen de lunch en het ontbijt twee boterhammen van Atkins met drie plakjes kalkoenfilet en een paar plakjes komkommer.

13.00 Vandaag eet ik een zelfgemaakte salade met honing mosterd dressing. Hier heb ik rucola, spinazie, gerookte kip, mozzarella en komkommer doorheen gedaan. Hier kan ik echt van genieten!

eetdagboek

15.00 Voor het avondeten moet ik altijd iets eten, anders hou ik het niet vol. Ik kan mij slecht concentreren als ik niet genoeg heb gegeten en ik kan er ook erg chagrijnig van worden 😉 Vandaag drink ik een latte macchiato in het zonnetje met een half bakje kwark.

eetdagboek

18.00 Mijn avondeten is altijd eiwitrijk en bestaat daarnaast eigenlijk altijd uit heel veel groenten. Ik ben dol op groenten en zou dit eindeloos kunnen eten. Ook ben ook gek op kip en witvis dus ik kan eindeloos combineren wat betreft het avondeten. Vandaag eet ik sperziebonen met champignons en kip. Ik gebruik hierbij een boemboe voor sajoer boontjes. Lekker makkelijk en superlekker!

eetdagboek

21.00 Ik eet elke avond voor ik naar bed ga een hele bak kwart van Fitline met een handje aardbeien. Deze koop ik ingevroren. Wist je dat ingevroren fruit super gezond is en zelfs vaak nog lekkerder? De kwark maak ik lekker zoet met flavor drops van My Protein. Ik ben er helemaal verslaafd aan.


eetdagboek

Vaker doen?

Wat vonden jullie van mijn eetdagboek? Ik ben benieuwd wat je er van vindt en of jij er ook weleens een eetdatgboek bijhoudt. Misschien dat jij hier ook een app voor gebruikt? Laat het mij weten in de reacties hieronder.

Liefs, Mandy

Lees ook: Hoeveel calorieën krijg je binnen tijdens een avondje stappen?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more