Eetdagboek special: Eet als een expert – Party Time!

Ik heb een heel feestelijk eetdagboek voor jullie bijgehouden: een hele dag eet ik alleen maar healthy partyfood, hoe lekker is dat?! Alle gerechten maak ik uit het nieuwe kookboek Eet als een expert – Party Time van I’m a Foodie. Kan ik gelijk even voor jullie kijken of dit kookboek een aanrader is of niet. Handig toch?

Gezond is best verwarrend

Af en toe weet ik niet meer wat ik moet geloven. Lees ik bijvoorbeeld ’s ochtend in de krant dat product X heel gezond is, en diezelfde avond lees ik een artikel op internet dat het tegenovergestelde waar is. Zelf raak ik daar best van in de war, en al helemaal tijdens mijn herstel van een eetstoornis. En of je nu wel of niet dezelfde achtergrond als ik heb, volgens mij raken heel veel vrouwen, en mannen waarschijnlijk ook, van deze tegenstrijdige informatie in de war. Herken je dit?

De voedingsexperts van I’m a Foodie

Weet je wat ik op dat soort momenten vaak doe? Dan kijk ik op de website van I’m a Foodie of ik er informatie over kan vinden. I’m a Foodie is een platform waar diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding. Deze experts op het gebied van voeding, staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen die ze behandelen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Kortom, goed onderbouwde en praktische informatie waar ik iets mee kan én wat ik op dat soort verwarrende momenten nodig heb. En op hun website vind je ook heel veel healthy recepten, altijd lekker toch?

healthy partyfood

Healthy partyfood

Omdat ik heel vaak recepten uit hun eerste kookboek Eet als een expert maak, was ik des te blijer verrast toen ze me een exemplaar aanboden om er voor jullie, en mijn eigen website llianne.com ‘iets’ leuks mee te doen. Nou dat laat ik me niet twee keer zeggen! En daarom heb ik een speciaal eetdagboek voor jullie bijgehouden, waarin ik een hele dag healthy partyfood gerechten uit hun nieuwe kookboek Eet als een expert – Party Time eet. Kijk je mee?healthy partyfood kookboek

Eetdagboek special: healthy partyfood

Ontbijt: Banaan-pannekoekjes met frambozensaus

Feestelijker dan dit kan je dag volgens mijn niet beginnen. Oké, ik geef toe dat mijn pannenkoeken nog niet de schoonheidsprijs verdienen, maar de smaak is er echt niet minder om.

partyfood pannenkoek

Snack: Carrot cake balls

Wortelen, amandelen, havermout, dadel en koek- en speculaaskruiden; met heel weinig ingrediënten maak je in no time deze heerlijke snack.

healthy partyfood balls

Lunch: Feestelijke tajine met zoete aardappel

Omdat ik dit weekend een hele lading zoete aardappelen uit mijn tuintje geoogst heb, leek me dit kleurrijke recept ideaal om ze in te verwerken. Om het gerecht te maken heb je best wat ingrediënten nodig (klein minpuntje), maar zelf had ik ze allemaal al in huis. En lekker dat het was!

Snack: Bietenhumus

De foto uit het kookboek vond ik te feestelijk om ‘em niet met jullie te delen. Mijn bordje met lag trouwens wel iets minder vol met groente 😉

healthy partyfood bietenhumus

Avondeten: Voortreffelijke tabouleh

Waarom deze toubeleh ‘voortreffelijk’ heet? Dat vroeg ik me wel ook af toen ik de naam van het gerecht las. Maar als je de combinatie van onder andere peterselie, munt, appel, rodebietjes, yoghurt en citroensap proeft, valt bij jou vast ook gelijk het kwartje. Het recept is eigenlijk met bulgur, maar omdat ik dat niet in huis heb, maakte ik het met quinoa.

healthy partyfood tabouleh

Snack: geroosterde kikkererwten met sesam

Na een dag vol partyfood, kruip in heerlijk onder een kleedje met een tijdschrift en een bakje geroosterde kikkererwten met sesam op de bank. Een heerlijke afsluiting van mijn dag!

healthy partyfood kikkererwten

Kookboek ‘Eet als een expert – Party Time’

Het kookboek Eet als een expert – Party Time is samengesteld om het 5-jarig jubileum van I’m a Foodie te vieren en in het boek staan de favoriete party recepten van de I’m a foodie-experts en hun collega diëtisten uit Nederland en België, in de thema’s Plant Based, Easy Peasy, 1001 Nacht en All Day Brunch. Alle recepten voldoen aan de Richtlijnen goede voeding, en zoals ze zelf zo mooi zeggen:

Je hoeft dus niet te wachten tot een feestje, je kunt er iedere dag van genieten!


healthy partyfood bietenburger

Ik kan het niet laten om al een recept uit het kookboek met jullie te delen.

Wat ik van het kookboek vind? Ik ben best kieskeurig, en af en toe een best een ’tikkie pietluttig’ als het op eten aankomt, maar van deze gerechten word ik helemaal blij. De recepten zijn makkelijk te maken, de ingrediënten zijn gewoon te koop in de supermarkt en last but not least: de gerechten zijn lekker en zien er super feestelijk uit. Dus ja, zelf vind ik het kookboek een aanrader omdat het heel goed aansluit bij mijn manier van gezond, gevarieerd en lekker eten. Smaken verschillen, maar ik kan me bijna niet voorstellen dat er niet een paar recepten in staan die óók jij lekker vind. Dus mocht je nog wat healthy kookinspiratie nodig hebben…

Liefs Lianne

Wil je nu al la minute een healthy gerecht maken? Op followfitgirls.com vind je ook ontelbaar veel heerlijke  recepten.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more