Eetdagboek Lianne: What I eat in a day

Het leek me leuk om jullie weer te laten zien wat ik op dit moment in mijn herstelproces van anorexia op een dag eet. Dus vandaar dit eetdagboek: What I eat in a day op een doordeweekse dag.

Gezond aankomen

Op dit moment zit ik nog niet helemaal op een gezond gewicht en daarom overleg ik regelmatig met mijn diëtiste van Human Concern welke stappen ik qua voeding en aankomen durf te nemen. Elke keer als ik een nieuwe stap neem (lees: meer ga eten en/of voor mij nieuwe dingen eet) vind ik best spannend omdat mijn angst hoe de weegschaal hier op reageert nog best groot is. Wel is me opgevallen dat je echt best veel moet eten om aan te komen.

Haat-liefdeverhouding met de weegschaal

Ondanks dat ik nu merk dat het getal op de weegschaal echt niet zomaar op hol slaat, heb ik nog steeds een soort haat-liefdeverhouding met de weegschaal. Welk getal de weegschaal ook aangeeft het blijft een struggle. Wel hecht ik steeds minder waarde aan het getal, dat ik weer gezond word en me blij voel vind ik het het aller belangrijkste.

What I eat in a day: mijn eetdagboek

Dit is wat ik op een doordeweekse dag bijvoorbeeld eet:

Ontbijt: mug cake met een lekkere klodder pindakaaswhat i eat in a day mugcake

Pre workout snack: vanille eiwit shake

Post workout snack: smoothie met komkommer, banaan, spinazie, kwark en noten

Lunch: salade met rode kool, pompoen, rode ui, kipfilet, avocado en kaneelwhat i eat in a day salade

Middag snack: plak cake met cranberrieshealthy cake cranberries

Avondeten: friet van zoete aardappel, wortel en pompoen met cherrytomaatjes, cottage cheese en een mosterddressing

Toetje: froozen yoghurt met appelmoes en superfood nuts & seeds

Bedtime snack: fluff van micellar casein en spinazie

Drinken: op een dag drink ik ongeveer 2 liter water, 2 koppen koffie, 4 mokken gemberthee en 2 glazen cola light.

Wat ik nog wel even duidelijk wil zeggen is dat ik dit in overleg met mijn diëtiste eet en dat ik zo eet wil natuurlijk niet zeggen dat jij ook zo moet eten. Als jij, net als ik, struggles met eten hebt dan raad ik je aan om advies te vragen van bijvoorbeeld een diëtiste.

Een wereld van verschil

Als ik kijk naar wat ik in het begin van mijn herstelproces at is het echt al een wereld van verschil. Ik eet nu veel gevarieerder, ik ontdek wat ik echt lekker vind en eet ik steeds meer dingen waar ik eerst een ‘verboden voedsel’-etiket opgeplakt had.

Wat eet jij zoal op een dag?

Nu je weet hoe een doorsnee ‘What I eat in a day’ er voor mijn uitziet, ben ik heel benieuwd wat jij zoal op een dag eet? En als je nog meer dingen wilt weten over mijn herstelproces; just ask!

Liefs Lianne

Heb je de Q & A over anorexia van Ana en mij al gelezen? Zou ik zeker even doen…

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more