Eetdagboek Fitgirl Manon

Een week lang heb ik precies mijn eten bijgehouden om een eetdagboek samen te stellen. Voor mij ook wel weer even een goede reminder wat ik allemaal eet in een week, ondanks dat ik hier veel op let. Oja, en even over de foto’s. Ik ben absoluut geen held in borden mooi opmaken, dus verwacht geen wonderschone plaatjes 😉

# Maandag
Maandag is de dag dat ik weer ga beginnen met gezond eten. Want vaak neem ik op zondag mijn cheat meal. Ik begin natuurlijk de dag met een bananenpannenkoek met pure chocola en extra eiwitten erin. Ik heb nu nog de smaak chocola. En een glas melk kan ook niet ontbreken. Op mijn werk drink ik altijd in de ochtend twee a drie koppen koffie. Standaard rond half elf pak ik een stuk fruit. Dit keer was het een appel.

Elke werkdag om 13.00 uur lunchen wij met het hele team samen. De hele tafel staat dan vol met brood en alle soorten beleg die je meer kunt bedenken. Omdat ik sowieso aan mijn eiwitten wil komen en niet teveel brood wil eten, eet ik altijd 250 milliliter magere kwark. Verder heb ik twee volkoren boterhammen gegeten met een beetje roomboter en kipfilet, waarvan eentje met een gekookt ei. Ook hier drink ik een glas melk. Om half vier heb ik nog twee kiwi’s gegeten.

Om vijf uur heb ik nog wat Libanese couscous gegeten, wat ik nog over had van zondag. Dat was couscous met kruiden en tomaat en komkommer. Niet heel veel, maar op maandag ga ik altijd direct na het werk trainen. Rond zeven uur was ik klaar met trainen en heb direct mijn eiwitshake gedronken. Na het douchen heb ik gerookte zalm gegeten met Hüttenkäse. Lekker even wat eiwitten naar binnen. Rond een uur of tien heb ik nog handje ongezouten amandelen gegeten.

Zalm

# Dinsdag
Dinsdag leek met ontbijt en het middageten vrij veel op maandag. Alleen heb ik tijdens de lunch een tomatensoep gehad. Verder heb ik als fruit een sinaasappel gehad en twee kiwi’s. Ook op dinsdag sport ik altijd en dat is voor mij benen/billendag. Dus voor het eten sporten heb ik een boterham met pindakaas gehad. Ik weet dat ik voor het trainen altijd iets moet eten, omdat ik anders de kracht niet heb voor een zware training. Na het sporten heb ik direct weer mijn eiwhitshake gehad.

Elke dinsdagavond eet ik samen met vriendinnen. Ik at bij een vriendin die een salade had gemaakt met ongezouten noten, gerookte kip, mango, tomaat, komkommer en avocado. Rond een uurtje of elf heb ik nog 250 milliliter kwark gehad.

# Woensdag
Woensdag is mijn rustdag, dus deze dagen probeer ik wat minder koolhydraten te eten. Dit keer heb ik als ontbijt een bak yoghurt gehad, met banaan, kiwi en wat muesli. Dit kwam puur omdat mijn eieren op waren. Rond half elf een appel. Tijdens de lunch heb ik wat salade gehad van een collega. Deze bestond uit geroosterde pompoen, courgette, aubergine, paprika en wat balsamico. Verder mijn dagelijkse portie kwark en twee crackers met pindakaas. Om half vier twee kiwi’s en twee merci’s. De avond heb ik met mijn vriend gegeten. We hebben een zoete aardappelstamppot gemaakt met geitenkaas, walnoten en spinazie. Daarbij allebei nog een stuk witvis en kip.

Lunch op werk

# Donderdag
Mijn ontbijt bestond weer zoals gewoonlijk uit een bananenpannenkoek, met eiwitshake erin. Dit keer zonder chocola, maar wel als ontbijt op bed van mijn vriend. Dus dat compenseert een hoop! 😉 Rond half elf heb ik twee rijstwafels gehad met hummus. Tijdens de lunch heb ik twee volkoren boterhammen gehad, eentje met pindakaas en de andere met kipfilet en een ei. Daarnaast natuurlijk weer mijn kwark. Op donderdagavond heb ik gesport, dus voor het trainen van mijn bovenlichaam heb ik een boterham gegeten met pindakaas.

In de avond stond dit heerlijke gerecht voor mij klaar: de zelfgemaakte zalmburger. En ik moet achteraf zeggen, dit was het hoogtepunt van de week qua eten 😉

IMG_6223

# Vrijdag
Vrijdagochtend heb ik ontbeten met havermout en melk, met een appel erbij. Ik heb in de ochtend voor mijn werk gesport, dus ik had behoefte aan een zwaarder ontbijt. Na het sporten heb ik direct een eiwitshake gehad. Rond half elf heb ik een banaan gehad. Met de lunch heb ik nu 500 milliliter kwark gehad en een boterham met kaas en een gekookt ei. Later in de middag heb ik nog een sinaasappel gehad. En het weekend begint natuurlijk. Dus heb ik twee witte wijn gedronken op het werk. Met het avondeten heb ik volkoren wraps gegeten met kip, avocado, mais, wat kruiden en een klein beetje creme fraise.

# Zaterdag
Zaterdag heb ik lekker uitgeslapen. Ik heb ontbeten met een smoothie met mijn eiwitshake, banaan, bevroren zomerfruit en een kiwi. Ik ging later op de dag naar een festival dus ik heb ook nog een bak havermout gehad en vlak voordat ik wegging nog kwark. Op het festival heb ik alleen een patatje gegeten. Niet echt goed natuurlijk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik op een festival drukker ben met dansen dan met eten.

# Zondag
Zondag heb ik ontbeten met twee croissants met kaas en een halve boterham met zalm. Dit was rond een uurtje of tien. Rond twaalf uur heb ik nog een bananenpannenkoek gehad met eiwitshake. Later heb ik nog een smoothie gehad met wat eiwitshake erdoorheen, bevroren fruit, appel en kiwi. Met het avondeten hebben mijn vriend en ik wat aardappelschijfjes in de oven gedaan, met broccoli en twee kabeljauwburgers. In de avond nog een handje amandelen.

Dit was mijn eetdagboek van een week lang. Ik moet zeggen nu ik het zo terugkijk, ik wel wat meer gevarieerd mag eten. Vooral met het ontbijt en mijn lunch. Dus voor mij is dit eetdagboek ook weer een leermomentje. Als jullie vragen hebben, laat het me gerust weten!

Meer eetdagboeken zien van de andere fitgirls? Klik hier.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more