“Maar wat eet jij dan zoal op een dag?” – Eetdagboek Marlou

Na Denise ben ik aan de beurt om mijn eetdagboek met jullie te delen. Afgelopen week was ik bij de fotoshoot van de nieuwe sportcollectie van The Sting en tijdens de lunch kreeg ik vragen als: “Sport je nou elke dag?” En: “Wat eet jij dan? Ik wil ook zo’n figuur!” Ik sport wel bijna elke dag maar het is niet zo dat ik alleen maar gezond eet. In tegenstelling tot Denise ben ik niet zo van de bewuste keuzes. Ik ben bijvoorbeeld echt een koekiemonster en eet bijna dagelijks wel een koekje. Ik heb vaak periodes waarin ik dan weer een tijd een favoriet koekje heb. Het hoeft niet een speciale gevulde koek te zijn ofzo.. Mij kun je eigenlijk al blij maken met een heel simpel biscuitje. Momenteel zit ik in mijn bokkenpootjes periode. Wat ben ik gek op die dingen!

Nu is het wel zo dat ik probeer om met mate naar de ongezonde dingen te grijpen. Ik ga bijvoorbeeld niet met een pak koekjes op de bank zitten maar neem er één of twee en die eet ik dan op. Als ik dan meer wil moet ik op staan en dat zorgt er vaak voor dat ik me niet helemaal laat gaan. Ik hou van koken maar vaak is er door de week geen tijd om uitgebreid te koken. We koken wel gewoon vers elke dag maar niet dat we uren in de keuken staan ofzo. Er moet natuurlijk ook nog gewerkt en gesport worden;-) Een eetdagboek bijhouden was nieuw voor mij maar ik vond het heel interessant om te zien wat eruit kwam volgens het Voedingscentrum.

Mijn eetmeter

eetmeter

Om mijn eetdagboek bij te houden heb ik de app ‘Mijn Eetmeter‘ van het Voedingscentrum gedownload. Eigenlijk heb ik nooit calorieën geteld maar ik vond het wel leuk om op deze manier bij te houden wat ik dagelijks binnen krijg. In de app kun je precies zien hoeveel calorieën, vet, verzadigd vet, koolhydraten, eiwitten, vezels en zout je binnenkrijgt. In je grafiek kun je zien hoe je gemiddeld zit pet categorie. Uit mijn grafiek blijkt dat ik aardig goed zit, er zijn geen rode pijltjes te zien. Mijn BMI is 19,3 en dat is ook goed. Gemiddeld krijg ik wel wat te weinig calorieën binnen en ook zou ik iets meer vezels moeten eten. Wat betreft verzadigd vet zat ik afgelopen week wat aan de hoge kant maar dat klopt wel gezien de avondjes uit, etentjes en verjaardagen. Als ik terug kijk zie ik dat er bijvoorbeeld in vijf stukjes stokbrood met kruidenboter al 13,4 gram verzadigd vet zit. Door tijdgebrek om te lunchen haalden we op zondag bij de Ikea appelflappen en in één appelflap zit 9,8 gram verzadigd vet dus dat tikt dan ook aardig aan. Deze week had ik trouwens nog niet door dat je zelf ook producten kunt toevoegen die er niet standaard in staan. Zo doe ik altijd chiazaad en gojibessen door mijn yoghurt en smoothies maar dat staat er in onderstaand dagboek nog niet in. Verder heb ik eigenlijk alles wel in kunnen vullen. Ik moet er wel bij zeggen dat het een indicatie is want je schat ook in hoeveel gram je ergens van eet dus het kan zijn dat de werkelijke getallen iets afwijken. Ook had ik een vrij calorie-arme week gezien ik die maandag een fotoshoot had.

Mijn eetdagboek

eetdagboek marlou

 

Dat was ‘m dan, mijn allereerste eetdagboek. Ik vond het super interessant om zo bij te houden wat ik eigenlijk binnenkrijg. Het is echt goed voor je bewustwording en het zorgt ervoor dat je wat meer bewustere keuzes kunt maken. Ik ben benieuwd: houden jullie wel eens bij wat je dagelijks eet? Deze app van het Voedingscentrum is zeker aan te raden hiervoor!

Meer persoonlijke posts van mij zien? Klik hier.

Lees ook: Eetdagboek Denise

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more