De afgelopen weken is het nogal mis gegaan met mijn eetschema. Ik ben ziek geweest, waardoor ik en week nauwelijks heb gegeten (en dus ook niet heb getraind). Toen ik beter was, had ik geen zin om te koken en voelde het alsof ik even van alles moest inhalen, dus heb ik een hoop slechte dingen gegeten (frietjes, pizza, kant-en-klaar maaltijden, dat soort werk). Daarna ging ik op vakantie, waar ik 3x per dag uitgebreid at. En dan heb ik het niet over rijst met groenten ;). Het was dus tijd om weer even op mijn eten te gaan letten. Ik hield een eet- en sportdagboek bij voor jullie.

Maandag

Precies op de dag dat ik van mezelf weer op mijn eten moet gaan letten, vind ik een wafel met chocolade op de eettafel. Ook al is het pas half 8, ik eet toch de halve wafel op, voordat ik naar mijn werk vertrek. Tja, het blijft toch een eetdagboekje, dus ik kom er niet onderuit dit ook te vermelden. Dit bleef er over van de wafel (dat heb ik toen ik thuiskwam maar meteen opgegeten):

eetdagboek_1

Voor ik naar mijn werk vertrek, maak ik altijd mijn ontbijtshake. Ik weeg alles de avond ervoor al af en doe het alvast in de blender. Vanmorgen was het fruit dus ontdooid en hoefde ik er alleen nog water bij te doen en even de blender aan te zetten. De shake bestond zoals altijd weer uit 150 gram (bevroren) rood fruit, 40 gram Brinta, 1 scoop eiwitpoeder (aardbei) en een beetje kaneel. Met het water erbij werd het een volle beker van ca 700 ml. Ik ben een slechte ontbijter, en ook vandaag deed ik er weer 2 uur over voor ik alles naar binnen had gewerkt.

eetdagboek_2

Pff, precies als je van jezelf echt even niet mag snoepen, vind je dit op je bureau. Ik heb het maar naast mijn bureau gezet, benieuwd hoe lang ik hem dicht kan laten.

eetdagboek_4

Tussendoor mag ik 25 gram noten. Ik heb altijd een zak (gezouten) amandelen in mijn la liggen en halverwege de ochtend nam ik er een paar.

Mijn lunch bestond uit 2 meergranen rijstwafels met zelfgemaakte humus en een gekookt ei. Eigenlijk “moet” ik volgens mijn eetschema 3 rijstwafels, maar dan zit echt te vol. Dus ik bewaar er altijd een voor later (die ik 9 van de 10 keer niet meer opeet).

eetdagboek_3

Tussendoor maakte ik een bakje magere yoghurt met chiazaad, granaatappelpoeder en ananas uit blik (op sap).

’s Avonds at ik alleen en warmde een restje van gisteren op: rijst met courgette, ui en kastanjechampigons en een vegaburger. Dit is een groene bonenburger van Vivera. Lekker weinig toevoegingen, dat vind ik belangrijk. En hij smaakt prima. Ik deed er een eetlepel ketchup bij.

’s Avonds moest ik lesgeven. Daarna ging ik bij een vriendin op bezoek. Onderweg at ik een banaan, en bij haar thuis dronk ik een glas wijn.

Dinsdag

Ontbijt, lunch en tussendoortjes precies zoals gisteren, maar dan zonder de chocoladewafel in de ochtend. Wel sneuvelden er 3 Zwarte Piet chocolaatjes. Helaas niet gelukt om er een week naar te kijken ;). Ik at ook nog een mandarijn.

Ik at ’s avonds weer alleen en maakte volkoren wraps met spinazie, zuurkool, zongedroogde tomaat, quornblokjes, champignons, avocado en een pittig sausje. Het recept vond ik op de site van De Groene Meisjes en heb het iets aangepast. Ik maakte 2 wraps en at anderhalve op.

eetdagboek_5

eetdagboek_6

Ik ging nog even bij een vriendin langs en dronk een kop thee en wederom een chocolaatje. Toen ik thuiskwam at ik nog 100 gram rode druiven.

Woensdag

De dag begon weer met mijn oude vertrouwde shake. Op woensdag begin ik altijd wel te verlangen naar vrijdag, mijn vrije dag. Dan heb ik tijd om thuis te ontbijten en iets anders te maken dan die eeuwige shake. In de kantine op mijn werk lag een schaaltje chocolaatjes en voor ik het wist was er een in mijn maag verdwenen. Pfoe, zo’n eetdagboek confronteert me wel weer even met mijn chocoladeverslaving hoor! En dan heb ik nog niet de helft vermeld…

Ook mijn lunch en tussendoortje waren zoals alle andere dagen.

Ook vandaag had mijn vriend weer afspraken en at ik dus wederom alleen. Ik maakte een sushibowl. Superlekker! Dit zat er in: veldsla, 50 gram sushirijst, een halve avocado, omeletreepjes van 2 eieren, een halve rode paprika, een half bakje zeewier, geraspte wortel en wat augurk. En natuurlijk lekker veel sojasaus.

eetdagboek_8

Daarna nam ik een toetje, dit schattige minibakje stevige chocoladevla van The Coconut Collaborative. Ik heb de andere smaken hiervan ook al geprobeerd (dat is naturelyoghurt met een laagje fruit). Alles is zuivelvrij en je proeft echt de kokossmaak, wat ik heel lekker vind.

eetdagboek_9

’s Avonds ging ik op de fiets naar de sportschool en trainde mijn benen. Thuis maakte ik een smoothie van een glaasje bietensap, een banaan, een scoop eiwitpoeder en wat Skyr. Kijk dan die kleur!

eetdagboek_10

Donderdag

Mijn laatste werkdag van de week. Ontbijt, lunch en tussendoortjes gewoon weer zoals de rest van de week. Ook vandaag hebben een paar chocolaatjes het niet overleefd ;).

Direct na het werk, om 17:15, ging ik een rondje hardlopen. Voor vertrek nam ik de helft van deze reep, en toen ik thuiskwam de andere helft.

eetdagboek_11

’s Avonds maakten we van de restjes in de koelkast weer sushisalade.

Vrijdag

Heerlijk, mijn vrije dag! Lekker uitgebreid ontbijten voor de tv. Ik maakte een mugcake van ei, banaan, havermout en blauwe bessen en deed er bosvruchtenskyr en wat blauwe bessen bovenop.

eetdagboek_12

Mijn lunch bestond uit een geroosterde boterham met roerei van 2 grote eieren en cherrytomaatjes met een plakje gesmolten cheddar eronder.

Aan het eind van de middag ging ik even aan het werk, en at een schaaltje watermeloen en dronk daarbij een blikje Cola Zero, dat is echt mijn verslaving.

eetdagboek_13

’s Avonds aten we een superlekkere curry met o.a. linzen, vegastukjes en paprika. De saus was van kokosmelk met een bouillonblokje en garam masala kruiden. Het zag er niet echt fotowaardig uit, maar het smaakte echt heel lekker! Het recept zal ik binnenkort posten.

eetdagboek_101

Die avond gingen we naar de bioscoop en deelden een bak zoute popcorn.

Zaterdag

Ook vandaag maakte ik een mugcake als ontbijt. Lunch bestond uit een bakje curry van gisteren. Opgewarmd vind ik het meestal nog wel lekkerder!
Die avond at ik weer alleen, en maakte het misschien wel minst fotowaardige gerecht allertijden: verse pasta (gevuld met spinazie en ricotta) met een sausje van spinazie, vegetarisch gehakt en zongedroogde tomaat. Ik deed er lekker veel Parmezaan op. Ondanks dat het er echt niet uitzag, smaakte het prima. Ik at er een hard broodje met zeezoutboter bij.

eetdagboek_100-kopie

’s Avonds zat ik voor de tv met een bakje chips en chocola. Ik heb er maar geen foto van gemaakt.

Zondag

Ik was vroeg op en ging om 8 uur hardlopen op nuchtere maag. Toen ik terugkwam nam ik een half broodje met zeezoutboter. Daarna nog maar eens mijn successmoothie met bietensap, banaan en Griekse yoghurt.

Als lunch at ik de restjes van gisteren weer op.

Zondag was gepland als mijn cheatday, maar als ik mijn week zo teruglees (en denk aan al die chocolade momenten die ik per ongeluk ben vergeten te vermelden), heb ik het niet echt verdiend. Maar we hadden met de familie van mijn vriend afgesproken in de kroeg. We bestellen wat borrelhapjes en ’s avonds gaan we naar een burgerbar, waar ik een vegetarische linzenburger bestelde. We deelden er frietjes en salade bij.

Dit was mijn week alweer. Ik ben niet tevreden over de hoeveelheid chocola, maar mijn avondeten was gelukkig elke dag wel gezond (op de burger na dan, maar dat mag op cheatday ;).

Lees ook: Hoe mijn Helweek dit jaar in het water viel