Eet- en sportdagboek van een fitgirl: Manon

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een eet- en sportdagboek heb bijgehouden. Na een heftig weekendje heb ik besloten om deze week weer even gezond en goed te gaan eten. Goede stok achter de deur om deze week bij te houden wat ik allemaal eet (en drink) en vier keer te gaan sporten. Daarnaast is mijn trainingsschema weer een stuk zwaarder voor de komende periode. Ik ben daarom extra op mijn eiwitten aan het letten. Een handige app om al je calorieën en voedingsstoffen binnen te houden is MyFitnessPal. Hieronder lees je het eet- en sportdagboek van een fitgirl.

Zondag

Vrijdag en zaterdag had ik een feestje, dus vanaf zondag wilde ik weer gezond gaan eten. Er was een vriendin blijven slapen, dus heb nog wel lekker een bagel in de oven gedaan voor het ontbijt.

Ontbijt: bagel uit de oven met roomkaas, cracker met tonijnsalade, Griekse yoghurt met blauwe bessen en een glas melk
Tussendoor: banaan, water
Lunch: tomatensoep, geroosterde volkoren boterham met Hüttenkäse met avocado en een gepocheerd eitje en water
Avondeten: Mijn vriend en ik hebben nogal laat geluncht, dus ik heb niks meer tussendoor gehad. Als avondeten hebben we groente curry gemaakt met rijst, kipfilet, courgette en rode paprika. De avond drink ik thee en water.

Maandag

Tijd om weer aan het werk te gaan!

Ontbijt: handje ongezouten notenmix, havermout met melk en koffie! Ik start de dag niet zonder koffie.
Tussendoor: een kop zwarte koffie, twee volkoren crackers met pindakaas en nootjes
Lunch: glas melk, volkoren boterham met pindakaas en komkommer. De combinatie klinkt wellicht raar, maar geloof me… dit is zo lekker!, een volkoren boterham met Hüttenkäse, avocado en kipfilet en een volkoren boterham met geitenkaas.
Tussendoor: Magere kwark met witte druiven; glas water. Na het werk ga ik direct sporten en daarvoor neem ik nog een banaan. Op maandag train ik altijd mijn benen. Een fijn trainingsschema voor je benen en billen vind je hier. Na het trainen drink ik direct mijn eiwitshake van MyProtein. Ik heb de smaak vanille op basis van stevia.
Avondeten: glas water, groenteburger, groene bonen en gevulde pasta met ricotta en spinazie.

Dinsdag

Ontbijt: Als ik de dag daarvoor heb gesport heb ik in de ochtend altijd best wel trek. Ik start de dag met Griekse yoghurt met een ongezouten ongebrande noten en een appel. Daar drink ik een kop koffie bij. Tussendoor in de ochtend eet ik een banaan, en ei en drink ik koffie en water.
Lunch: vier volkoren crackers met smeerkaas, geitenkaas, Hüttenkäse en de ander met pindakaas met nootjes en een glas melk.
Tussendoor: kwark met granola
Avondeten: groene curry, met een gebakken ei, kipfilet en boontjes en een glas water

Dinsdagavond train ik altijd mijn bovenlichaam. Dit schema was voor mij heel effectief. Na de training drink ik direct een eiwitshake.

Woensdag

Ontbijt: yoghurt griekse stijl met diepvries fruit,  een volkoren cracker met roomkaas en avocado en een glas melk
Tussendoor: Een collega was jarig dus ik heb een stuk chocoladetaart gehad. Deze kwam van een bakker uit Amsterdam oost en dit was echt de lekkerste chocoladetaart die ik in tijden had gehad! Verder heb ik een meergranen beschuit met geitenkaas gehad.
Lunch: salade met maïs, linzen, feta, Hüttenkäse (er was bijna niets meer, daarom heb ik ook feta toegevoegd), tomaat en bonen. Rond een uurtje of half vier heb ik een handje met rookamandelen gehad.
Avondeten: Een vriend kwam eten en ik had geen zin om uitgebreid te koken. Ik heb daarom simpele macaroni gemaakt met tonijn, courgette, ui en gezeefde tomaten en een lekker glaasje rode wijn!

eetdagboekmanon1

Donderdag

Ontbijt: havermout met halfvolle melk, diepvriesfruit en een glas water en een koffie
Tussendoor:  twee volkoren crackers  met pindakaas en een kop koffie
Lunch: volkoren cracker met avocado en Hüttenkäse, volkoren cracker met smeerkaas, volkoren cracker met geitenkaas, volkoren cracker met pindakaas met nootjes en een glas amandelmelk
Tussendoor: Magere kwark met witte druiven
Avondeten: Bij een vriendinnetje gegeten. Zij had zoete aardappel in de oven gemaakt, samen met een kipschnitzel, boontjes en een gekookt ei.

Op donderdagavond sport ik altijd. Dan train ik weer mijn benen. Na het trainen heb ik direct een eiwitshake gedronken.

Vrijdag

Ontbijt: Vrijdagochtend ben ik wezen sporten en heb ik mijn bovenlichaam weer getraind. Als ontbijt heb ik havermout met halfvolle melk gehad. Direct na het trainen heb ik weer een eiwitshake gehad. Op het werk heb ik direct een kop koffie gehad.
Tussendoor: volkoren cracker met geitenkaas en een appel en een koffie
Lunch: drie volkoren boterhammen met pindakaas, Hüttenkäse en avocado en geitenkaas plus een glas halfvolle melk
Avondeten: Een vriendinnetje kwam eten en we hadden beiden geen zin om te koken of uit eten te gaan. We hebben lekker eten besteld. Ik heb pasta met zalm besteld. En op vrijdag hoort natuurlijk een glas wijn!

Tussendoor heb ik niets gehad. We gaan met ons werk verhuizen naar een nieuw pand aan de Leidsestraat. Iedereen moest zijn eigen spullen inpakken. Rond 17.00 uur was alles zo’n beetje gedaan en heb ik lekker wijntje dronken.

Zaterdag

Mijn vriend en ik moesten vroeg op omdat we een afspraak bij Ikea hadden om een keuken te bestellen. Ik heb snel ontbeten met havermout en halfvolle melk.

eetdagboekmanon

Lunch: omdat we een keuken hebben gekocht bij Ikea kregen we een gratis lunch. Ik had zalm met sla, een broodje met boter en een wafel met wat slagroom en een aardbei. Daarbij dronk ik een smoothie met aardbei en koffie. Later in de middag ben ik nog even op kantoor geweest om bij het nieuwe pand te kijken. Daar hebben we nog even geborreld.
Avondeten: mijn vriend en ik hebben het makkelijk gehouden. We eten lekkerbekjes uit de oven, samen met aardappelpuree en spinazie. Later op de avond hebben we nog olijven en kipspiesjes gehaald.

 

Belangrijk is om te weten dat het natuurlijk per persoon verschillend is hoeveel je eet en nodig hebt. Dat ik dit eet wil niet zeggen dat dit ook voor jou zo moet zijn. Het eet- en sportdagboek van een fitgirl is bedoeld om inspiratie op te doen. Van wie zouden jullie graag het eet- en sportdagboek weer eens willen lezen? Dan geef ik het stokje van ‘eet- en sportdagboek van een fitgirl’ weer door!

Manon

PS. Hebben jullie het eetdagboek van een fitgirl Lianne al gezien?  

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more