Eet- en sportdagboek Marlou: Cheat Day en tennis

Het is tijd voor een nieuwe ronde met Eetdagboeken op Followfitgirls! Een tijdje geleden zijn we hiermee gestart en vandaag ben ik weer aan de beurt om te laten zien wat ik zoal eet op een dag. Belangrijk om te melden is dat ik een Health Freak ben. Ik mag dan wel een ‘Fitgirl’ zijn, het is niet zo dat ik alleen maar op slablaadjes kauw en dat er geen chocola naar binnen komt. Dat laatste was deze week des te meer het geval (yep, het is die tijd van de maand). Maar omdat wij allemaal vanuit onze eigen persoonlijke ervaring schrijven vind ik het ook goed om te delen hoe en wat ik eet. Ik sport natuurlijk dagelijks en probeer wel gezonde keuzes te maken maar ben tegelijkertijd ook echt een zoetekauw en lust ook op z’n tijd wel een lekker wijntje. Ik kan echt geïrriteerd raken als ik op een feestje mijn hand in een bak met nootjes steek en direct een opmerking krijg als “Mag jij dat wel eten als Fitgirl?!”

Het leven moet wel leuk blijven, toch? Juist omdat ik veel sport vind ik dat ik op z’n tijd wel mag genieten van wat guilty pleasures. Door de week probeer ik wel zo gezond mogelijk te eten maar eet gerust een koekje bij de thee. Ik heb dan ook wel het geluk dat ik niet heel snel aan kom maar het motto is vooral: geniet, met mate. Dus niet die hele zak M&M’s maar een handje (of twee, of drie..). Afgelopen week hadden we weer een Hello Fresh box, ideaal vind ik dat! Omdat we allebei best druk zijn en wij totaal geen types zijn die in het weekend boodschappen voor de hele week halen is zo’n box echt een uitkomst. Wat ik vooral leuk vind is dat ik veel nieuwe recepten kan uitproberen en het is lekker afwisselend. Wij hebben een box met ingrediënten voor 3 gerechten: één met vlees, één met vis en één vegetarisch.

Mijn eetdagboek

Om mijn eetdagboek bij te houden gebruikte ik dit keer de app My Fitness Pal (vorige keer deed ik het met de app van het Voedingscentrum). Wat erg handig is, is dat je in je profiel kunt aangeven wat je gewicht is en wat je doel is. Ik weeg 57 kg en mijn doel is om op hetzelfde gewicht te blijven. Volgens de app houdt dit in dat ik 1.680 calorieën per dag mag. Dit is op basis van het zittende werk wat ik doe. Als ik sport dan mag ik natuurlijk meer calorieën want dan verbrand ik er ook weer een aantal. Ik drink trouwens de hele dag groene thee en water dus dat heb ik niet specifiek vermeld. Wanneer ik iets anders dronk dan staat het er wel in (dit bevat ook calorieën en thee en water niet). Ik heb er ook in gezet wat voor sportactiviteit ik heb gedaan. Normaal gesproken sport ik altijd 3 keer in de week met mijn buurvrouw (en doen we de Bikini Guide) maar omdat zij op vakantie was had ik weer extra veel tijd om lekker te tennissen en te hardlopen.

“Zo’n app om je eetdagboek bij te houden is echt ideaal! Alleen al voor je bewustwording zodat je ziet hoeveel voedingswaarden bepaald eten bevat.”

Dinsdag

Sportactiviteit: Deze dag ben ik s’avonds wezen hardlopen en heb ik een circuit training gedaan van de Bikini Challenge.

Ontbijt: Een bakje Alpro soya yoghurt met eigen gemaakte granola (klik hier voor het recept)

Lunch: Tussen de middag nam ik drie tijger tarwe boterhammen met tomaat (1 in totaal) en stukjes avocado

Avondeten: We hebben lekker Mexicaans gekookt! Ik nam twee tortilla wraps met o.a. runderreepjes, Mexicaanse roerbakgroenten, kidneybonen en eigen gemaakte guacamole

Tussendoortjes: Na het sporten had ik toch nog wel zin in iets en ik nam een appelgebakje die nog over was van het weekend (waarin ik mijn verjaardag vierde voor familie)

In totaal had ik volgens mijn app zo’n 1790 calorieën ingenomen. Met de sportieve activiteiten van die dag zit ik dus prima!

hardlopen met runing girls

sportdagboek marlou volkerink

Heerlijke hardlooptraining gehad met Running Girls Groningen en daarna een circuit training!

Woensdag

Sportactiviteit: S’ochtends een full body workout video opgenomen voor de Bikini Challenge!

Ontbijt: Twee boterhammen (tijger tarwe) met pindakaas en banaan. Daarnaast nam ik een gekookt eitje

Lunch: Alpro Soya Granaatappel yoghurt (lekker!) met granola en een kiwi.

Avondeten: We aten een gerecht uit de Hello Fresh box: parelcouscous met garnalen, courgette, rode ui en rucola

Tussendoortjes: Het gerecht uit de box was vrij licht en ik merk dat ik s’avonds weer een beetje trek krijg dus neem twee cafe noir biscuitjes en nog wat M&M’s (de bruine variant)

In totaal heb ik 1.674 calorieën gehad.

hellofresh-maaltijd

Parelcouscous met garnalen, lekker!

Donderdag

Sportactiviteit: Tennis

Ontbijt: Twee boterhammen (tijger tarwe) waarvan één met pindakaas en één met pure hagelslag

Lunch: Alpro Soya Granaatappel yoghurt met granola en een kiwi

Avondeten: Overgewerkt en daarna direct door naar tennisles. Geen tijd om boodschappen te doen of te koken dus ik gris twee ‘kale’ boterhammen mee en een banaan. Deze eet ik in de auto op.

Tussendoortjes: Na de tennisles heb ik nog trek en ik maak nog een tosti met kaas. Mijn vriend bestelde een Shoarma Pizza en ik nam een halve slice en ik bestelde bij Domino’s een tiramisu toetje (lekker!)

In totaal heb ik deze dag 1.613 calorieën gehad. Ik heb natuurlijk getennist dus ook weer wat verbrand dus zit deze dag aardig er onder mijn dagelijkse ‘doel’.

granola-yoghurt

De eigen gemaakte granola van mijn schoonmoeder is heerlijk door de yoghurt!

Vrijdag

Sportactiviteit: Shopping is my workout;-) Dagje op inkoop voor de webshop

Ontbijt: Twee volkoren beschuitjes met jong belegen kaas en een kapje van het brood dat nog over was (tijger tarwe) met pindakaas

Lunch: Ik ben deze dag op inkoop en we lunchen op het terras met een heerlijke pannenkoek met kaas en spek

Avondeten: Volkoren spaghetti met een worst, tomatensaus, ui en bladspinazie en ik drink twee glazen rosé.

Tussendoortjes: Tijdens het inkopen snoep ik af en toe wat salmiakballen, een salmiak lolly en in de auto terug dropfruit duo’s.

Ik kom vandaag uit op 1.852 calorieën maar heb ook heel wat afgelopen tijdens het inkopen doen voor de webshop van Follow Fashion waardoor ik in totaal uit kom op -36.

Zaterdag

Sportactiviteit: Tennis

Ontbijt: Ik ontbijt met een meergranenbroodje met gerookte zalm en rucola en een halve italiaanse bol met hagelslag. Naast thee drink ik een glas Optimel.

Lunch: Nadat ik lekker met mijn vriend heb getennist gaan we de stad in om daar lekker te lunchen op het terras. Ik neem een zuurdesembroodje met avocado en gegrilde kip.

Avondeten: Nadat we nog even gewinkeld hebben strijken we neer op het terras en genieten we van de avondzon onder het genot van 3 glazen droge witte wijn en een broodplankje met aioli en kruidenboter. Omdat we pas laat hebben geluncht hebben we nog niet echt trek dus bestellen geen avondeten.

Tussendoortjes: Thuis aangekomen heb ik toch nog wel zin in iets dus neem ik de andere helft van mijn Italiaanse bol van vanmorgen met pure hagelslag.

Totaal heb ik vandaag zo’n 1.640 calorieën gehad. Ik heb dus nog wat over (helemaal omdat ik natuurlijk nog heb gesport vanmorgen)

Zondag

Sportactiviteit: Tennis

Ontbijt: Ik eet twee witte bolletjes met een gebakken ei en neem naast thee een beker Optimel

Lunch: De zon schijnt! No time for lunch. We pakken snel onze spullen en lekkernijen om te chillen in het park met vrienden. Omdat we hebben gesport heb ik wel aardig wat trek dus ik neem wat blokjes kaas, plakjes droge worst, wat van de cranberry notenmix en een beetje chips. En later nog een stukje appel en een halve peer. Ik drink naast water een paar droge witte wijntjes en een Bacardi Razz met 7-up.

Avondeten: Nadat de zon onder is gaan we met z’n allen de stad in en belanden we in een sushi restaurant. Hier eet ik verschillende soorten sushi, stukjes vlees en edamane boontjes. Ik drink twee cola’tjes want heb ontzettend dorst en daarna ga ik over op water.

Tussendoortjes: zie lunch

Dit was echt mijn ultieme cheatday. Ik zet veeeeer over de calorietjes die ik volgens mijn app op een dag mag hebben. Ik kom uit op zo’n 2.863 calorieën.

chillen-park

Chillen in het park tijdens mijn ultieme cheatday (Mila heeft het ook warm haha!)

Maandag

Sportactiviteit: Hardlopen (5 km.)

Ontbijt: Ik eet twee witte bolletjes waarvan één met jong belegen kaas en één met pure hagelslag. Daarna gaan we lekker hardlopen.

Lunch: De buren zijn terug na hun vakantie en we kletsen bij onder het genot van een appeltaartje met cappuccino. Dit was ook direct mijn lunch

Avondeten: Een heerlijke maaltijdsalade met gekookte aardappelen, groene asperges, rucola en feta.

Tussendoortjes: S’avonds neem ik nog wat M&M’s

Vandaag kom ik in totaal uit op 1.599 calorieën en door het hardlopen heb ik weer wat extra verbrand dus ik zit er weer wat onder.

salade

De lauwwarme maaltijdsalade was ook verrassend lekker! 

Dat was ‘m! Ik ben benieuwd of jullie het interessant vonden en of jullie ook wel eens een eetdagboek bijhouden. Laat het me weten door een reactie achter te laten en klik hier voor meer persoonlijke artikelen van mij!

Lees ook de andere eetdagboeken op Followfitgirls!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more