Eet- en sportdagboek Japke

Gelukkig denk ik niet meer iedere dag na bij wat ik wel of niet mag eten. Die tijd is (hopelijk) voorgoed voorbij. Ik kan weer intens genieten van al het lekkers wat er te verkrijgen is. Ik houd van lekker eten en ben niet altijd bezig met wat gezond is. Dat lijkt misschien niet echt een uitspraak van een ‘Fitgirl’, maar door hier niet zo mee bezig te zijn, zit ik lekkerder in mijn vel. Ik ben erg perfectionistisch en wanneer ik tegen mezelf zou zeggen: ”Eet zo gezond mogelijk”, dan sla ik daar helemaal in door. Vandaar dat ik dit niet doe en het een beetje per dag afwissel! Ik deel hierbij een eet- en sportdagboek van een random week in mijn leven. Kijk je mee?
IMG_8501Maandag
Sportactiviteit: Rondje rustig hardlopen met hardloopvriendinnetje (8,5 km)

Ontbijt: drie rijstwafels met smeerkaas, een appel en koffie

Lunch: Griekse kwark met kers (van Optimel) en een peer

Avondeten: een lekkere, maar simpele salade met gerookte kip, mango, pijnboompitten en rucola. Ik drink er een cola light bij en neem als ’toetje’ een cappuccino en een handje truffelpepernoten (van de Pepernotenfabriek, jummmm).

Tussendoor: thee, koffie, fruit en pepernoten!

Dinsdag
Sportactiviteit: vier rustige Tabata oefeningen na een lange werkdag: Straight Leg Jackknifes, Plank, Tick Tocks en Hip Thrusts

Ontbijt: drie rijstwafels met smeerkaas, een appel en koffie

Lunch: twee speltboterhammen met pure hagelslag

Avondeten: een pastasalade met pesto, gerookte kip, cherrytomaatjes, mozzarella en rucola

Tussendoor: thee, koffie, fruit en een stroopwafel
IMG_8505Woensdag
Sportactiviteit: BBG week 8 ABS & Cardio

Ontbijt: drie rijstwafels met smeerkaas, appel en een cappuccino met sojamelk

Lunch: twee speltcrackers met kaas

Avondeten: homemade pizza, een halve met geitenkaas en spekjes en een halve met tonijn. Ik drink daarbij twee grote glazen rode wijn.

Tussendoor: een caramel macchiato bij Doppio en fruit

Donderdag
Sportactiviteit: 10 km intervalrun

Ontbijt: drie rijstwafels met sandwichspread, een appel en een cappuccino met soja melk

Lunch: twee speltcrackers met filet americain en twee kiwi’s

Avondeten: vooraf een paar stokbroodjes met roomkaas, daarna twee volkoren wraps met gehakt/groente, crème fraîche en geraspte kaas en als toetje een stuk Daim chocoladetaart. Hierbij drink ik één glas rode wijn.

Tussendoor: fruit en thee
IMG_8503Vrijdag
Sportactiviteit: RUSTDAG

Ontbijt: drie rijstwafels met smeerkaas, een appel en een cappuccino met sojamelk

Lunch: Optimel kwark citroen en een peer

Avondeten: broccoli en twee speltcrackers met filet americain (lees: geen zin om te koken!) en als toetje een cappuccino

Tussendoor: fruit, thee en een handje drop

Zaterdag
Sportactiviteit: 17 km duurloop

Ontbijt: twee rijstwafels met sandwichspread, één met kaas, een appel en een cappuccino

Lunch: twee boterhammen, één met filet americain en één met vlokken, een appel en koffie

Avondeten: couscoussalade met salami, avocado, paprika, geitenkaas, rucola, nootjes en rozijnen en ik drink hierbij twee glazen rode wijn

Tussendoor: M&M’s, fruit, thee, koffie en een sapje

Zondag
Sportactiviteit: 7 km rustig hardlopen met daarna drie core-stability oefeningen van de fysio

Ontbijt: drie rijstwafels met sandwichspread, een appel en een cappuccino met sojamelk

Lunch: twee rijstwafels met sandwichspread en een appel

Avondeten: mosterdsoep, een salade met geitenkaas, spekjes en cherrytomaatjes en stokbroodjes met aioli, ik drink nog één rood wijntje om het weekend af te sluiten.

Tussendoor: M&M’s, thee en cola light
IMG_8506Zo, dat was mijn week! Het is, zoals ik al zei, zomaar een random week. Ik ben net verhuisd, vandaar al die wijntjes! Ik had veel etentjes om vrienden het nieuwe huis te laten zien. Daar hoort natuurlijk een drankje bij. Normaal drink ik circa één of twee avonden per week een rode wijn. Deze week was het dus iets meer dan gemiddeld. Verder hadden we veel zoetigheid in huis, zoals M&M’s en drop. Daar kan ik dan natuurlijk niet van af blijven, maar in een gemiddelde week eet ik hier ook iets minder van. Ik zal binnenkort nog een keer een week delen, want dan krijgen jullie misschien een beter beeld van mijn eetpatroon.

Meer fotodagboeken op Followfitgirls zien? Klik hier. 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more