Vandaag is het mijn beurt om jullie een kijkje te geven in mijn eet- en sportdagboek. Geen grote geheimen en absoluut ook geen strikt dieet, want dat is aan mij niet besteed. Ik eet op werkdagen eigenlijk gewoon altijd drie maaltijden op een dag en dat is voor mij voldoende aangezien ik met een zittend beroep ook niet bijzonder veel energie verbruik. Op de dagen dat ik vrij ben vind ik het heerlijk om buiten de deur te eten; ontbijt, lunch, koffie met lekkers en/of diner. Ik vind eten nu eenmaal veel te leuk en lekker dus zo af en toe een cheat meal moet zeker kunnen als je het mij vraagt.

Maandag

Ik begin de dag met een groot glas water en soja yoghurt met havermout en zomerfruit (gemengd doosje fruit bij AH, tip van de dag!). Daarna loop ik naar kantoor, dit klinkt een stuk sportiever dan het is aangezien kantoor welgeteld twee straten verderop is, en daar beginnen we meteen met onze groene thee verslaving. Om 12.30 is het lunchtijd en ik geniet van mijn twee speltcrackers met hummus, kipfilet, een halve avocado en gekookt ei. Ik werk door tot half zes en als ik thuiskom word ik begroet door mijn overenthousiaste hond Bella: tijd voor een wandeling. Eenmaal weer thuis gaan mijn hardloopkleren aan en ren ik mijn rondje van 6 km (met een PR van 28 minuten op een maandag nota bene!). Inmiddels ben ik uitgehongerd dus na een douche duik ik de keuken in voor een maaltijd met geroosterde pompoen met tomaatjes, champignons en rijst.

Schermafbeelding 2015-10-12 om 10.23.40

Dinsdag

Ontbijt: Twee rijstwafels; een met kaas en een met kipfilet

Lunch: Twee meergranen boterhammen met pindakaas + banaan

Diner: Broccoli, champignons, ui en rundertartaar

’s Avonds loop ik naar de stad en drink een glas rode wijn (het is tenslotte al dinsdag, bijna weekend).

Woensdag

Mmmm ik heb zin in een uitgebreid ontbijtje en maak bananenpannenkoekjes (twee eieren + een banaan) met zomerfruit als topping. Lekker! Op kantoor drink ik een kop koffie en de gebruikelijke groene theetjes. Als lunch heb ik soja yoghurt met een mix van noten, pure chocola en havermout. Vandaag krijg ik een heel leuk pakketje binnen met een nieuwe sportoutfit van Superdry (ook rennen in een outfit van Superdry? Doe mee met ons winactie op Facebook of Instagram). Heel fijn en ik heb meteen zin om te sporten dus dat is ook wat ik doe zodra ik thuis ben om half zes. Eerst even wat krachtoefeningen en daarna een rondje hardlopen van 6km. Bella de hond staat uiteraard ook weer te springen om naar buiten te gaan dus er volgt nog een wandeling als cooling down. En dan is het eindelijk tijd voor mijn avondeten: gegrilde paprika, courgette, snijbonen, champignons en tonijn.

Schermafbeelding 2015-10-08 om 12.23.29

Donderdag

Ontbijt: Twee geroosterde broodjes; een met kaas & een met honing

Lunch: Soja yoghurt met chiazaad, noten en zomerfruit

Tussendoortje: Stukje vers gebakken bananenbrood. Marlou en ik gingen voor de camera aan de slag met een banana bread bakken en ik moest natuurlijk even het resultaat proeven. En lekker dat ‘ie was!

Haasten voor het diner, want mijn moeder is jarig dus ik fiets na een werkdag tot 17u gauw naar station waar ik samen met mijn zus de trein naar Meppel neem. Daar lopen we van station naar ons ouderlijk huis waar al een heerlijk feestmaal klaarstaat: pasta met zalm, bosui en champignons en een salade met rucola, tomaat en olijven. Als kers op de taart hebben we een toetje van straciatelli ijs met advocaat. 🙂

Schermafbeelding 2015-10-12 om 10.24.20

Vrijdag

Het werd een latertje gisteren dus om 11u verlaat ik mijn bed en ontbijt/luncht met twee speltcrackers met belegen kaas. Om even wat quality time met moeder in te halen, gaan we zo’n 8 km wandelen. In de namiddag beland ik op het (verwarmde!) terras waar we proosten op het weekend met een glas rode wijn en een broodplankje. ’s Avonds ga ik uit eten met vriendinnen. Ik drink spa blauw en een wit biertje en bestel gegrilde kippenspiesjes met salade met onder andere mango. Lekker! Na het etentje stap ik ’s avonds laat weer op de trein richting Groningen waar ik nog even met de hond ga lopen.

Schermafbeelding 2015-10-12 om 10.22.22

Zaterdag

Ik rooster twee boterhammen, de een belegd met pindakaas en banaan en de ander met kipfilet, zet een kop koffie en duik nog weer even mijn bed in met een goed boek. Bella de hond is het hier natuurlijk niet mee eens dus mijn rustige momentje duurt niet lang en ik ga naar buiten voor een fijne wandeling. De rest van de dag ruim ik het huis op en wanneer mijn zus thuis komt, gaan we even lunchen op het balkon (crackers + rijstwafel en ei). Wat een fijn weertje! ’s Avonds loop ik nog even een rondje hard en na een douche loop ik richting de stad om weer buiten de deur te eten. Dit keer ga ik voor rode wijn en een heerlijke verse Italiaanse burger. Ik eet er een paar patatjes bij en neem koffie als toetje.

Zondag

Ontbijt/lunch (is dat een brunch?): Gekookt ei, meergranen boterham met pindakaas en banaan + een cracker met kipfilet

Brrr wat is het koud! Wel een heel fijn hardloopweertje als je er goed op gekleed bent blijkt. Na een fijn rondje gaan we langs onze favoriete traiteur voor het avondeten: couscous met pompoen, tomaatjes, paprika, champignons en een stuk hartige taart. Oh en rode wijn.

Dat was ‘m! Als ik het zo bekijk zou wat meer groenten, fruit en afwisseling op sommige dagen geen kwaad kunnen. Wanneer ik werk zit ik in een goed ritme waardoor mijn eetpatroon ook heel anders is, op vrije dagen vlieg ik alle kanten op en dat maakt gestructureerd eten een stuk lastiger. Moet ook kunnen in het weekend vind ik, evenals de rode wijntjes. En met vier keer hardlopen per week ren ik die er wel weer uit. 😉 Voor meer persoonlijke updates, volg mij op Instagram @ninaanouk.

Bekijk hier het fotodagboek van fitgirl Japke.