Een kijkje in mijn vakantiedagboek

Een kijkje in een week van mijn vakantiedagboek! Inmiddels zijn we alweer een paar weken aan het werk, maar in augustus zijn wij op vakantie geweest. Zoals de rest van heel Nederland waarschijnlijk, haha. Om zelf nog even in de sferen te blijven én jullie te laten zien dat fit & vakantie goed samen gaan, deel ik mijn vakantiedagboek.

Zo stippelen we onze vakantie uit

Omdat mijn vriend vliegangst heeft gaan wij altijd met de auto op vakantie en maken we een roadtrip. Vakantie is voor mij zon, zee, strand en lekker maar gezond eten. Ik ben een echte zonaanbidder dus wij zoeken vaak landen met veel kans op mooi weer, maar die te doen zijn met de auto. Ook vind ik het altijd erg leuk om een stad te bezoeken. Wij stippelen de reis altijd samen uit, zoeken de meest leuke plaatsen en accommodaties die aan onze eisen voldoen. Zoals jullie in mijn voorstelblog hebben kunnen lezen doe ik sinds een paar jaar aan golfsurfen en mijn vriend is kitesurfer. Daarom zoeken wij naar plaatsen waar dit mogelijk is om te doen. Zo ging onze reis dit jaar naar Bordeaux (Frankrijk), Peniche (Portugal) en Porto (Portugal).

Voorpret: opzoek naar de leukste en hipste spots

Als we eenmaal weten waar we naartoe willen begint voor mij de voorpret al. Heerlijk vind ik het om opzoek te gaan naar de leukste accommodaties en restaurants. Waar kunnen we gezond ontbijten, lunchen, dineren of de lekkerste taartjes eten? Inmiddels weten jullie dat ik een planner ben. Helaas kan ik voor de vakantie niet alles van tevoren plannen waar we welke dag gaan eten en wat we eten. Maar per plaats heb ik een heel lijstje aan hotspots uitgezocht.

Vakantie is voor mij zon, zee, strand en lekker maar wél gezond eten

een-kijkje-in-een-week-van-mijn-vakantie1

 

Gezond zijn én blijven tijdens de vakantie: sporten & voeding

Sporten op vakantie

Thuis train ik 3 tot 4 keer in de week, op vakantie wil ik ook altijd blijven sporten. Op deze manier blijf ik in het ritme en mijn spieren triggeren. Dit voorkomt dat ik na een vakantie van 3 weken weer helemaal opnieuw moet beginnen. Ook doe ik het omdat ik het lekker vind om mijn ochtend te beginnen met een fijne workout. Voor de vakantie maak ik altijd zelf trainingsschema’s, ik had er voor deze vakantie 3 gemaakt. Workout 1 deed ik alles 10 herhalingen, workout 2 deed ik alles 30sec. en workout 3 was een HIIT training. Mijn doel van deze vakantie was: om de dag te trainen!

De dag starten met een glas lauw citroen water

Thuis start ik de dag altijd met een glas lauw water met een uitgeknepen halve citroen. Dus op vakantie doe ik dit ook iedere ochtend. De verfrissende smaak zorgt er niet alleen voor dat je goed wakker wordt, maar het helpt ook bij het opgang brengen van de spijsvertering. Bovendien zitten citroenen vol met vitamine B,C, calcium, ijzer, magnesium, kalium, enzymen, antioxidanten en vezels. Een goed begin van de dag dus!

Een kijkje in mijn vakantiedagboek

Ik ga je een kijkje geven in een week van mijn vakantie, dit is de middelste week van de vakantie. Wij waren toen in Peniche en Porto. Overigens waren daar hele leuke accommodaties! In Peniche verbleven we op een eco surf resort hier was het ontbijt inbegrepen. In Porto verbleven we in een appartement, hier hadden we geen ontbijt omdat we het leuk vonden om in de stad te ontbijten. Voor de lunch namen we vaak zelf iets mee, zo ook voor tussendoortjes. Vanuit huis had ik van alles meegenomen; speltcrackers, notenpasta, ongezouten noten, Nãkd repen, sojazoutjes, rijstzoutjes, Snelle jelle zero, havermoutkoekjes en Snack a jacks. Voor het diner zijn wij iedere avond uiteten geweest. Ook met het eten had ik voor mezelf een doel gesteld; per dag 1 “guilty pleasure” dus keuzes maken of ik bij het ontbijt, lunch of diner iets lekkers nam.

 

vakantiedagboek

 

vakantiedagboek

 

Maandag

Ontbijt: twee mini bruine bolletjes, 1 belegd met scrambled eggs en een plakje kaas, de ander belegd met een plakje kaas en een beetje aardbeienjam

Lunch: Griekse yoghurt met nectarine, pruim en ongezouten noten

Tussendoor: Nãkd reep cacao en een appel

Diner: sushi, toetje to share chococake met amandel en honing

Drinken: verse sinaasappelsap, groene thee, latte macchiato, water, Desparados

Sport: in de ochtend yoga (op het eco surf resort gaven ze dagelijks yoga lessen, ik had dit nooit eerder gedaan maar ik vond het heel fijn om daar me ochtend mee te beginnen) en ‘s middags 2uur surfles

 

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

Dinsdag

Ontbijt: Griekse yoghurt met kiwi, ananas, meloen en havermout, mini spijs muffin, mini choco croissant

Lunch: 3 speltcrackers met notenpasta en banaan

Tussendoor: portie sojazoutjes

Diner: broodje gebakken kipfilet met champignons, brie en zoete aardappelfrietjes, toetje mini magnum

Drinken: verse sinaasappelsap, groene thee, latte macchiato, water, Somersby (appel cider met citroen)

Sport: vakantie work-out 1 alles 10 herhalingen

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

Woensdag

Ontbijt: twee mini bruine bolletjes met scrambled eggs en een plakje kaas, mini spijs muffin, mini berlinerbol met karamel

Lunch: Griekse yoghurt met nectarine, pruim en appel

Tussendoor: appeltaartje met vanille-ijs, handje chips, Snelle jelle zero en havermoutkoekje

Diner: voorgerecht to share tartaar met scrambled eggs en sla, hoofdgerecht gegrilde tonijn met roerbakgroente, spinaziesalade en appel/mint mousse

Drinken: verse sinaasappelsap, groene thee, latte macchiato, water,  IPA surf brewing bier

Sport:

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

Donderdag

Ontbijt: Griekse yoghurt met kiwi, ananas, banaan, meloen en havermout, mini spijs muffin en een mini croissant met plakje kaas en een beetje aardbeienjam

Lunch: 3 speltcrackers met notenpasta

Tussendoor: Nãkd cacao reep

Diner: voorgerecht to share camembert gesmolten in toast paddenstoelen, parmaham en rucola, hoofdgerecht risotto met paddenstoelen, hazelnoten en Parmezaanse kaas, toetje to share chocomousse

Drinken: verse sinaasappelsap, groene thee, latte macchiato, water, droge witte wijn

Sport: vakantie work-out 2 alles 30sec.

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

Vrijdag

Ontbijt: havermout pancake met yoghurt, vers fruit, granola en honing

Lunch: Griekse yoghurt met nectarine, pruim en ongezouten noten

Tussendoor: portie mini Snack a jacks

Diner: tapas to share kaas/ham plankje met brood, Portugese worst, mini pannetje gesmolten kaas met brood, toetje to share choco salami

Drinken: verse sinaasappelsap, groene thee, latte macchiato, water, rosé

Sport:

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

Zaterdag

Ontbijt: yoghurt met rood fruit en granola

Lunch: 3 speltcrackers met notenpasta en banaan

Tussendoor: nectarine, pruim en croissant

Diner: toast met gesmolten kaas, tomaat, ui, champignons, quacamole en frietjes

Drinken: verse sinaasappelsap, groene thee, latte macchiato, water, milkshake aardbei, appel cider

Sport: vakantie work-out 3 hiit training 50-40-30-20-10 herhalingen, gefietst

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

Zondag

Ontbijt: meergranen croissant met scrambled eggs en avocado

Lunch: Griekse yoghurt met nectarine, blauwe bessen en ongezouten noten

Tussendoor: appel en rijstzoutjes

Diner: voorgerecht to share champignon en ham kroketjes, hoofdgerecht penne met gorgonzola, appel en walnoten, toetje to share tiramisu

Drinken: verse sinaasappelsap, groene thee, latte macchiato, water

Sport:

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

vakantiedagboek

Heb ik mijn doelen behaald?

Om de dag sporten is me gelukt en soms heb ik nog extra activiteiten gedaan zoals yoga, surfles en fietsen. Het gaf mij een voldaan gevoel om ‘ s morgens vroeg voor het ontbijt een work-out te doen. Zoals je misschien wel op mijn instastories gezien hebt deed ik de work-outs ook op hele fijne locaties. Met het eten was het daar en tegen wat lastiger, ik ben een zoetekauw en kan vaak op vakantie de verleiding van al het lekkers moeilijk weerstaan. Maar op vakantie wil ik ook genieten, en dat heb ik zeker weten gedaan! Zo heb ik je een kijkje gegeven in een week van mijn vakantie en kan je dus ook zien dat ik als fitgirl niet altijd even gezond eet. Maar balans is de sleutel tot succes…

Wat vond je van mijn sport- en eetdagboek? Wil je er ook eens eentje van mij lezen tijdens een “normale” week? Laat dan een reactie achter.

Veel liefs, Bianca

Heb je het sport-eetdagboek van Marlou gelezen?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more