Een horloge die gekoppeld is aan je weegschaal?

“Hé Marlou, heb je een nieuw horloge? Wat een mooie!” Yep, en dit horloge is niet zomaar één.. het is een smartwatch! Eigenlijk de vervanger van mijn Fitbit waar ik jaren aan verknocht was. Eerlijk is eerlijk, die Fitbit was super handig en droeg ik altijd tijdens het sporten. Maar wanneer ik een avondje uit ging koos ik toch liever voor mijn ‘gewone’ horloge. Toch stylish gezien meer verantwoord.

Nokia Steel HR

De Nokia Steel HR is daarentegen wél mooi om te zien. En ook nog eens super functioneel. Ik heb dit horloge nu een paar weken en ben erg enthousiast. Deze smartwatch is gericht op een fitte lifestyle. Dus niet zo een waar je al je Whatsapp berichtjes op binnenkrijgt of een melding krijgt wanneer je een mail in je inbox hebt. Ik vind het juist prettig om dit soort meldingen niet op mijn horloge te krijgen. Want daar word ik alleen maar door afgeleid en bovendien bepaal ik liever zelf wanneer ik wil checken of er nieuwe berichtjes zijn.

Waar gebruik ik dit horloge dan wel voor? 

  • Bijhouden hoeveel stappen ik heb gezet
  • Zien hoeveel calorieën ik heb verbrand
  • Mijn hartslag in de gaten houden tijdens het sporten
  • Checken hoeveel kilometer ik heb gelopen

Daarnaast kan ik mijn wekker van mijn telefoon ook koppelen en deze laten trillen wanneer het tijd is om op te staan. Dit heb ik nog niet geprobeerd omdat ik in deze wintermaanden best veel moeite heb met opstaan. Mijn horloge zit om mijn pols dus hoef ik niet uit bed om deze uit te zetten. Mijn mobiel leg ik bewust iets verder weg zodat ik makkelijker wakker word.

Gekoppelde app: Health Mate

Bij deze Nokia Steel hoort een app: Health Mate. Op de app kun je alle inzichten zien die ik hierboven ook al beschreef. Maar daarnaast geeft de app nog meer inzichten, waaronder hoeveel calorieën ik per activiteit (wandelen of een workout) heb verbrand. Maar er is nog meer te zien! Bij deze smartwatch hoort namelijk een weegschaal.

Weegschaal: Nokia Body

De digitale Nokia Body weegschaal meet niet alleen je gewicht. Je ziet ook je vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte en je botmassa. Daarnaast meet hij je BMI oftewel, je Body Mass Index. Je BMI is een index waarbij gekeken wordt naar je gewicht in verhouding tot lichaamslengte. Je BMI bereken je door je gewicht te delen door je lengte (in cm) in het kwadraat. Vrouwen met een BMI tussen de 18.5 en 25 vallen in de categorie ‘gezond gewicht’. Is je BMI lager dan 18.5 dan heb je ondergewicht en hoger dan 25, dan heb je geen gezond gewicht.

Deze weegschaal heeft een geheugen en onthoud dus je gegevens van je vorige meting. Na het wegen krijg je direct een grafiekje te zien met daarbij hoeveel kg je bent aangekomen of juist afgevallen. Deze gegevens worden opgeslagen in de app en zo kun je dus je voortgang goed bijhouden.

 

nokia steel Nokia horloge weegschaal

De onderste wijzerplaat geeft aan hoeveel stappen je hebt gezet. Ik heb mijn doel ingesteld op 10.000 stappen per dag.

Ik ben erg enthousiast over de Nokia Steel HR en de Nokia body. Toen ik terug kwam van vakantie en al een tijdje iets minder actief had gesport zag ik dat ik een paar kilo was aangekomen. Inmiddels ben ik weer op mijn streefgewicht, mede dankzij deze nieuwe aanwinsten!

Benieuwd wat nog meer heeft geholpen? Bekijk hieronder mijn vlog.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more