Een hele drukke baan én een strak lichaam, kan dat?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja dat kan! En ja, ook jij kan dat, een drukke baan en een strak lichaam creëren! Maar daar is wel discipline en wilskracht voor nodig. En je moet leren om heel duidelijk je prioriteiten te stellen. Ook naast een een hele drukke baan is het mogelijk om aan je lichaamssamenstelling te werken. En nu denk je misschien ‘zij heeft makkelijk praten’, maar ik denk dat ik toch wel mag zeggen dat ik uit ervaring spreek. Zoals ik in m’n introductieblog al vertelde ben ik brandmanager van twee kinderschoenenmerken, wat op zich al redelijk druk is, maar daarnaast reis ik ook nog veel voor m’n werk. Niet alleen om zaken te doen, maar het bedrijf waarvoor ik werk ligt ook niet bepaald naast de deur. Iedere dag zit ik minstens 2,5 uur in de auto. En ja, daarnaast train ik dus ook nog zo’n 3 tot 4 keer in de week, let ik op m’n voeding en probeer ik nog ergens tijd te vinden om deze blogjes te schrijven 😉

Hoe dan?!?

Natuurlijk gaat dit niet vanzelf en ik heb het er ook wel soms moeilijk mee, maar als je écht graag wilt is het mogelijk! Met een drukke baan is het héél belangrijk om goed te plannen en prioriteiten te stellen. Dat gaat bij mij ook niet altijd even makkelijk, er wordt vaak roet in het eten gegooid en ook ik heb mijn ups en downs. Het belangrijkste is dat je de draad iedere keer weer weet op te pakken en dat je van je fouten leert.

Plan je week

In een periode van een half jaar heb ik geleerd dat planning heel belangrijk is. Ik heb voor mezelf besloten om aan het begin van iedere week te kijken hoe de aankomende week er voor mij uit gaat zien. Wat doe ik op welke dagen, wanneer heb ik tijd voor m’n trainingen, wanneer pak ik mijn rust etc. Kortom, op zondagavond bedenk ik al op welke dagen ik in de week ga trainen. Ik zet die trainingsdagen ook daadwerkelijk in mijn agenda en maak vaak ook afspraken met anderen om samen te gaan trainen. Dit is nog een extra stok achter de deur, no excuses! Door mijn planning weet ik aan het begin van de week al op welke dagen ik moet zorgen dat ik op tijd thuis moet zijn (dus geen extra uren op kantoor). De andere dagen heb ik wat extra tijd en kan ik wat overuren maken op werk en natuurlijk ook wat quality time met de BF besteden.

Chantal Planning Training (2)

Bereid je eten voor
Zoals Denise in haar vorige artikel al vertelde is voeding van heel groot belang om een strakker lichaam te krijgen. Een baan waarbij je zo’n 10 tot 12 uur per dag maakt geeft je alleen geen ruimte om tussendoor bewust na te denken over je voedingskeuzes. Vaak is het snel een broodje of snack onderweg. Of ’s avonds nog een etentje met die ene belangrijke klant (zoals ik hierboven al noemde). Ik voorkom dit door het heft in eigen handen te nemen door zelf in ieder geval te bepalen wat ik ’s middags ga eten. Tijd heb je niet, tijd moet je maken. Zo sta ik iedere ochtend 15 minuten eerder op om mijn eigen eten te bereiden voor die dag. Af en toe doe ik dit ook ’s avonds en dan blijf ik dus wel die 15. min extra liggen (die dan ineens nóg lekkerder zijn ;)). Uiteindelijk profiteer ik er iedere dag weer van dat ik mijn eten voorbereid. Ik weet van tevoren in ieder geval wat ik ’s ochtends en ’s middags binnen krijg en als daar ’s avonds onverwachts iets tussen komt ben ik daar redelijk goed op voorbereid. Ga ik toch een beetje over de schreef dan trek ik dat de volgende dag weer recht door het iets rustiger aan te doen met voeding. Of als ik van tevoren al weet dat er ’s avonds een etentje of feestje op de planning staat, dan hou ik daar met mijn ontbijt en lunch van die dag al rekening mee, zodat ik ’s avonds ook lekker kan genieten. Zo was mijn moeder afgelopen week jarig en tja, wie wil dan dat overheerlijke stuk taart afslaan? Ik niet in ieder geval! Ik heb mijn ontbijt en lunch daarom expres licht en laag in calorieën gehouden, zodat ik ’s avonds goed heb gesmuld van al het lekkers dat m’n moeder op tafel had gezet. De volgende dag heb ik natuurlijk wel weer bewust gekozen voor meer producten met nuttige voedingsstoffen.

Chantal Licht Lunch (2)

Don’t forget breakfast

Met een hele drukke baan wil het er nog wel eens bij in schieten, het ontbijt. Je hebt ’s avonds nog tot laat door gewerkt en wilt het liefst zoveel mogelijk uurtjes (of moet ik zeggen minuten?) slaap meepakken. Daarnaast wil je ook nog graag je zelf bereide lunch meenemen naar werk, maar dat ontbijt was je heel eventjes vergeten. Als je dan toch in de keuken staat, zorg dan gelijk dat je meteen een goed, vullend ontbijt eet met veel vezels, vitamines en mineralen. Die vezels zorgen ervoor dat je lang een verzadigd gevoel blijft houden en niet snel weer een hongergevoel krijgt. Geen reden dus om tussendoor ff snel een reep uit de automaat te grissen. Het ontbijt is de kickstart van je dag dus zorg dat je die nooit overslaat. Begin je met een goed ontbijt, dan zul je ook de rest van de dag minder de neiging hebben om je over te geven aan slechte gewoontes.

Chantal Easy Mealprep (2)

Nog even wat tips & tricks op een rijtje:

  • Doe in het weekend alvast boodschappen voor de hele week. Sla lekker veel groente in en zorg dat je altijd een voorraad van de lang houdbare producten zoals rijst, quinoa, havermout, wraps, blikjes kikkererwten, bonen etc. in huis hebt. Op deze manier kun je altijd iets lekkers en gezonds maken, ook als je ’s avonds laat thuis komt.
  • Het zal best wel eens voorkomen dat jij je trainingsdagen netjes gepland hebt, maar er onverwachts toch iets tussendoor komt. Ga dan niet stressen, bekijk op dat moment je planning opnieuw en probeer deze op een realistische manier aan te passen. Als dat betekent dat je die week 1 dag minder kan trainen, so be it. De volgende keer ga je wel weer lekker knallen!
  • Als je van tevoren weet dat je die week uit eten gaat en je weet welk restaurant dit is, bekijk dan van tevoren alvast de kaart. Kijk wat voor jou de beste opties zijn om te eten en houd alvast rekening met je andere voeding op die dag. Weet je nog niet welk restaurant, dan kun je natuurlijk zelf een voorzetje doen met een restaurant naar jouw keuze.
  • Deze tip lijkt niet zozeer met voeding of training te maken te hebben, maar is wel time saving in de ochtend: Bedenk in het weekend een aantal verschillende outfits die je de komende week aan wilt doen. Ik leg er vaak 6 klaar zodat ik altijd genoeg keus hebt. Je hebt niet altijd zin in hetgeen je eerder bedacht hebt, dus een extra optie is altijd fijn. Je springt vanuit je bed zo je kleren in, wat zo 10 minuten tot een kwartier kan schelen, als ik voor mezelf mag spreken ten minste (dus meer tijd voor het bereiden van je eigen lunch!).

anouk6

Heb jij ook zo’n drukke baan? Of misschien heb jij wel een heel druk studentenleven? Ik hoop dat je dan wat aan mijn tips hebt. Mocht je meer willen weten over dit onderwerp of het leuk vinden als ik ergens specifieker op in ga, laat het dan even weten in een reactie. Dan kan ik jullie de volgende keer wellicht vertellen hoe ik hiermee om ga.

Liefs, Chantal

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more