Dit is waarom je een club power groepsles moet proberen!

Zoals jullie in mijn voorstelblog hebben kunnen lezen ben ik groepslesinstructrice. Eén een van de lessen die ik geef is de club power groepsles. Vandaag vertel ik jullie meer over deze groepsles en waarom het écht de moeite waard is om dit bij jouw sportschool te proberen!

 

 club power groepsles

Wat is er nu zo fijn aan de club power groepsles?

Club power groepsles is een zeer effectieve groepsles waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten of losse gewichtsschijven. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. Power is ideaal als je wilt werken aan je hele lichaam. Je voelt je fitter en krijgt meer energie en kracht. Geschikt voor iedereen: vrouwen en mannen, beginners en gevorderden, jong en oud.

De instructeur, de muziek en de afwisseling in het programma zorgen iedere week voor een optimale workout van één uur. Voor iedere spiergroep nemen we een apart muzieknummer en doe je verschillende fitnessoefeningen. Op deze wijze ontstaat er een training waarbij je hele lichaam aan bod komt: benen, billen, borst, rug, armen (biceps, triceps), schouders en buik. Elke drie maanden is er een nieuw programma: met nieuwe trainingsdoelen, nieuwe choreografieën en muziek.

 

fitgirl Demi | club power groepsles

Welke voordelen heeft een club power groepsles voor jou?

Power is meer gericht op het aantal herhalingen dan op gewicht (weerstand). Veel vrouwen maken zich zorgen dat ze ‘te gespierd’ worden door het trainen met gewichten. Dat is zeker niet het geval want door deze les krijgt je lichaam juist mooie vormen. De les kenmerkt zich vooral door de vele herhalingen en richt zich daarmee vooral op het verbeteren van de conditie en spieruithoudingsvermogen. Doordat de spieren tijdens de les continu worden getriggerd, gevolgd door het herstel dat de spieren na een power les nodig hebben, wordt de stofwisseling (zelfs in rust) verhoogd. De spiermassa wordt vergroot. En zoals velen van jullie weten betekent meer spieren ook een hogere verbranding.

Let wel: Het resultaat verschilt per persoon en is afhankelijk van het fitnessniveau, de bouw en de kracht van de deelnemer. Daarnaast is het resultaat afhankelijk van de intensiteit waarmee bewegingen worden uitgevoerd en de weerstand (gewicht) dat wordt gebruikt.

De oefeningen in een power les zijn functioneel. Dit betekent dat de activiteiten in het dagelijkse leven makkelijker worden gemaakt. Tijdens de les word je voortdurend onderwezen om een goede houding aan te nemen. Dit helpt jou je houding in het dagelijks leven te verbeteren.

 

club power groepsles

Club power groepsles samengevat:

 • Met een club power groepslesles verbrandt je veel calorieën
 • Ook na de les blijf je verbranden (het zogenaamde EPOC- excess post-exerciseoxygen consumption)
 • Het helpt je stofwisseling te verhogen
 • Club power groepslesles helpt je om lichaamsvet te verliezen
 • Je algehele conditie zal verbeteren
 • Dankzij krachttrainingen krijgen je spieren een mooie vorm
 • Het maakt je sterker
 • Je werkt aan een correcte houding
 • Het helpt je om meer zelfvertrouwen te krijgen, lekkerder in je vel te zitten en je traint gezellig in een groep

Enthousiast geworden? Check het groepslesrooster van jouw sportschool in de buurt en probeer de les eens uit!

Liefs, Demi

Lees ook: Wat fitgirls tijdens groepslessen doen maar niet toegeven

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more