Dit is waarom ik elke dag een banaan eet

Een fitgirl zijn betekent voor mij dat ik graag voor mijn lichaam zorg. Daarmee bedoel ik niet dat ik me dagelijks insmeer (alhoewel, dat doe ik óók) maar ik zorg goed voor mijn lichaam door te zorgen dat ik binnenkrijg wat ik nodig heb. Te beginnen met veel groenten en veel fruit. Er is één fruitsoort die ik dagelijks consumeer: de banaan!

Banaan

Waarom juist de banaan?

Inmiddels een tijd terug  telde ik dagelijks mijn calorieën en liet ik de banaan (en veel anderen dingen) links liggen. Geen goed idee kan ik je vertellen. Want een banaan bevat dan misschien relatief gezien veel calorieën, maar ook o-zo-veel meer! Zo bevat een banaan veel Kalium, vitamine A, B6 en de neurotransmitter tryptofaan. Een moeilijk woord, maar het enige wat je hoeft te weten is dat het je serotonine boost, ofwel het gelukshormoon. Say hello to happiness! En last but not least: ik vind ik banaan hartstikke lekker, vooral als ‘ie nog een klein beetje groen is. Nu snap je waarschijnlijk wel waarom ik Ana Banana wordt genoemd.

Best wel heel bijzonder

Ik geef dan niet meer zoveel om de calorieën, maar ik geef er des te meer om waar mijn voedsel vandaan komt en hoe duurzaam het geproduceerd is. Want ik weet niet of het je is opgevallen, maar er groeien in Nederland geen palmbomen 😉 Toch zijn we er helemaal aan gewend geraakt dat we alles kunnen eten wat ons hartje begeert. Je hoeft heus niet elke keer verwonderd door de groenten- en fruitafdeling van de Appie te lopen, maar jezelf even bewust worden kan geen kwaad. Toch?

Banaan - Chiquita plantage

Wás dit maar Nederland 😍

Het verhaal achter de blauwe sticker

Deze maand heeft Chiquita bananen met vijf verschillende Shazam stickers op de markt gebracht. Via de muziekapp kun je een Shazam-code op de blauwe stickers scannen en verschillende virtual reality video’s bekijken. Zo leer je niet alleen wat Chiquita doet op het gebied van onderwijs, milieu, kwaliteit en plantages maar ook over de mensen achter jouw dagelijkse banaantje. Deze week kan je in 36 AH XL-winkels het verhaal en het duurzaamheidsbeleid achter de banaan met een echte VR-bril zien.

Banaan - Chiquita sticker

Banaan

Girl Power!

Eén van de vijf stickers gaat over de mensen die voor Chiquita werken, zoals de vrouwen, die namelijk een belangrijke bijdrage aan de bananenteelt van Chiquita leveren. Ook is Chiquita een genderproject gestart waarmee ze de positie van de vrouwen in de bananenindustrie verbeteren. Zo worden meer taken geschikt gemaakt voor vrouwen en is er een hulplijn om vrouwen te beschermen tegen seksuele intimidatie en discriminatie. Chiquita tekende als eerste bananenbedrijf in 2001 al een internationale overeenkomst voor vrouwenrechten. Hoera voor deze women empowerment!

Meer weten over het verhaal achter de blauwe sticker? Scan de Shazam-code op de blauwe stickers met je mobiel, ga op virtuele tour door Chiquita’s bananenteelt en leer meer over wat zij doen op het gebied van onderwijs, milieu, mensen, plantages en kwaliteit!

Banaan - Chiquita vrouw

Hoe bewust eet jij?

Ben jij ook zo dol op bananen? Dan is een beetje bewustwording wel op z’n plaats, vind ik. Gewoon als onderdeel van je never ending opvoeding 😉 Of gewoon om iets mindfuller in het leven te staan en het feit dat de gelijkheid van vrouwen nog niet in alle industrieën dus even normaal is.

Wat vinden jullie? Zijn dit dingen waar je over nadenkt? Komt het misschien met de jaren? Ik heb namelijk inmiddels de 31 aangetikt, help!

X Ana

Banaan is ook ideaal voor in een smoothie bowl!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more