De voordelen van pilates & mijn ervaring

Weet jij wat de voordelen van pilates zijn? Al jaren doe ik niets anders dan krachttraining. Ik vind het leuk, mijn lichaam wordt er strak van en ook geestelijk haal ik er voldoening uit. Begin dit jaar en stiekem ook al vorig jaar, had ik als goed voornemen om naast mijn krachttraining yoga te gaan doen. Ik zeg je eerlijk: dit is niet gelukt. Welgeteld heb ik één keertje yoga gedaan in het afgelopen jaar. Daarom besluit ik het nu maar een over een andere boeg te gooien en iets soortgelijks te gaan proberen: pilates.

In mijn sportschool kan ik met mijn abonnement onbeperkt pilates lessen volgen. Ik heb me ingeschreven voor een les op zaterdagochtend. In dit blog wil ik graag mijn eerste ervaring met pilates met jullie delen en jullie vertellen wat de voordelen van pilates zijn.

Wat zijn de voordelen van pilates?

Zoals ik al zei wil ik naast mijn krachttraining een meer ontspannende training volgen. Ik geloof dat ontspanning en rust je juist sterker maakt. De nadruk van pilates ligt op je core. Een sterke core komt altijd goed van pas bij krachttraining. Bij veel krachtoefeningen gebruik je namelijk je core. Verder geven sterke buikspieren je meer uithoudingsvermogen wanneer je je fysiek inspant. Maar wat zijn nou de voordelen van pilates?

1: Pilates maakt je spieren langer en sterker

De oefeningen van pilates zorgen ervoor dat je de spieren dynamisch strekt. Je bent dus in beweging wanneer de spieren gestrekt worden. Strekken is goed voor de flexibiliteit en krachtopbouw van je spieren.

2: Pilates helpt je spieren ontspannen

Chronische pijn in spieren en gewrichten wordt vaak veroorzaakt door spanning en overbelasting in bepaalde spieren of spiergroepen. Tijdens pilates span en ontspan je al je spieren. Op deze manier prikkel je je spieren weer om automatisch te ontspannen na inspanning.

voordelen van pilates

3: Pilates helpt je geestelijk te ontspannen

Voor mij persoonlijk één van de beste voordelen: geestelijke ontspanning. Met pilates is het belangrijk dat je alle posities en oefeningen goed uitvoert. Concentratie en ademhaling zijn hierbij belangrijk. Doordat je je tijdens een les echt moet focussen op de uitvoering, heb je geen tijd om over andere dingen na te denken. Heerlijk toch!

Mijn eerste les pilates

Ik moet zeggen, ik ben helemaal ontspannen. De les vloog voorbij. Ik merkte inderdaad dat de focus lag op het trainen van je buik en rugspieren. Verder moest ik inderdaad veel oefeningen doen waarbij mijn spieren dynamisch gestretcht werden. Dat drukte me nog even met de neus op de feiten dat ik echt zo stijf als ik een hark ben. Om echt de voordelen te ervaren is een lesje natuurlijk niet genoeg. Mocht mijn planning het toelaten, wil ik de komende weken op zaterdagochtend dit even doorzetten. Wordt vervolgd…

Liefs, Manon

Combineer stretchen met een workout met deze video van Marlou voor buikspieroefeningen & stretchen

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more