De stormloop en mijn voorbereiding

Voor dat ik aan iedere vorm van training begon heb ik mij opgegeven voor een obstakel run. Ik wilde in eerste instantie graag een doel hebben waar ik naar toe ging trainen. Ik ben er van uitgegaan dat ik daarna het trainen makkelijker voort kon zetten zonder gericht te trainen voor een evenement, het werkt! De obstakel run heb ik onlangs doorstaan en heb mezelf een fijn trainingspatroon aangemeten.

blog.3

De bootcamp lessen die ik op mijn zaterdag ochtend en dinsdag avond volg beginnen vruchten af te werpen. Het tijdperk van een flexibele rups is passé! Ik plank als een waar stuk hout zo recht en mijn squats liegen er niet om. Ik krijg door het vele trainen meer kracht in mijn lichaam en dat is te zien! Hello abs en goodbye zwembandjes! Ook mijn techniek bij het hardlopen word elke week weer beter. Ik loop een stuk makkelijker wanneer ik mijn schouders goed naar achter hou en mijn core aanspan. Hou ik me hier niet aan ben ik net een pasgeboren kalf wat elk moment over haar eigen voeten kan struikelen.

blog1

Op mijn vrije trainingsavond heb ik de oefeningen van de bootcamp gecombineerd met mijn looptrainingen. Ieder bankje wordt voorzien van 20 dips, plank en side plank. Iedere hoek of kruising doe ik 25 squats gevolgd door 25 crunches waar mogelijk. Mijn afstanden vergroot ik langzaam en ik probeer de variatie er in te houden door de oefeningen van de challenges of van een andere blog er in te verwerken! Zo pak ik per “stoppunt” de oefeningen van een dag uit de challenge erbij. Voor je het weet loop je 6 km en 6 dagen challenge ineen!

 

Ik heb een  vriendin uitgenodigd om mee te doen voor de nodige strijd en uitdaging. Door samen te sporten creëer je uitdaging, motivatie en train je als het ware elkaar. We hebben de afspraak op een vast tijdstip gezet en dat maakt dat we elke week onze mini bootcamp hebben. Om de uitdaging nog een beetje op te voeren hebben wij afgesproken elkaar opdrachten te geven bij elk stoppunt … zo werkt mijn sport vriendinnetje per ronde er dus een week van de abs challenge door, zonder dat ze het weet. Ik ben erg benieuwd hoe de extended versie haar gaat bevallen!

 

Ik probeer een route te kiezen waar ik ook veel mogelijkheden heb. Niemand zit erop te wachten als ik al chrunchend de weg versper op het dorp of al plankend voor de Appie Heijn lig. Bankjes, hekjes en verschillende ondergronden zijn een goede aanvulling op de afstand. Daarnaast enteren wij regelmatig een paar rekstokken in de speeltuin en gebruiken wij een schommel voor TRX – oefeningen.

blog4

En toen was het zover, de stormloop 2015 kwam er aan. Omdat ik niet precies wist wat ik kon verwachten kon ik ook niet goed inschatten hoe getraind ik precies was. Om toch beslagen ten ijs te komen en niet bij de eerste hindernis vast te lopen, ben ik mij gaan inlezen op de site van de organisatie. Er worden ruim van te voren al verschillende hindernissen bekend gemaakt en er is een parcourskaart te zien van de voorgaande editie. Gelukkig! Want ik ben nog niet thuis in termen als Tarzanbarrel en Grindhappen… Bij Zweedse tafel denk ik aan de LACK serie van de Ikea en hoezo modder in mijn oor?

Uiteindelijk is het mij gelukt! een obstakel run van 6 km door duin, water en gras. Een tocht vol obstakels waarbij je moest springen, klimmen en kruipen met de helft van de tijd natte kleding. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo vroeg in het jaar gezwommen heb en de hekken waar ik vroeger overheen klom waren toch echt lager. Desalniettemin is het absoluut aan te raden mee te doen aan zo’n run. Het is een fantastische overwinning en ervaring, leuk om met vrienden te doen maar alleen kan ook aangezien iedereen elkaar helpt.

blog2

succes met de trainingen en wie weet tot de volgende run!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more