Salades zijn gemakkelijk, voedzaam en ideaal om mee te nemen als lunch. Maar hoe kun je nou het best een zelfgemaakte salade vanuit huis meenemen als lunch? En om nou alle ingrediënten apart mee te nemen kan soms ook best een gedoe zijn. Wij hebben hier een leuk idee op gevonden! Wat dacht je van deze compacte meeneem salade in een glazen pot? Het is niet alleen praktisch maar het ziet er ook nog eens onwijs leuk uit! Lees dit artikel wel goed door want het is van belang om deze volgorde aan te houden als je de pot gaat vullen. En ook handig: je kan deze meeneem salade voor meerdere dagen per week voorbereiden. Dit scheelt weer een hoop tijd in de ochtend!

Om te beginnen heb je een glazen, middel-grootte pot nodig. Zorg dat de opening van deze pot ook groot is zodat je de salade compact kan verpakken. Ook kunnen zo jouw favoriete groenten, fruit of granen gemakkelijker door de opening. Als eerste stap voeg je onderin de pot ongeveer vier eetlepels met je favoriete dressing toe.

Kost het je te veel tijd om elke ochtend weer al die groenten en fruit te snijden voor een salade? Met deze methode kun je één dag in de week meerdere salades voorbereiden voor verschillende dagen in de week. Doordat de salade verpakt zit in deze glazen pot blijft het langer houdbaar en kun je bijvoorbeeld op maandag drie salade potten voorbereiden. Zo ben je tot en met woensdag voorzien van drie heerlijke lunches! Vooral de hardere groentes zoals wortelen, komkommers of courgettes kunnen lastiger zijn om voor te bereiden voor een salade. Zorg dat je deze hardere groentes onder in de pot plaatst, bovenop de dressing. Deze groenten absorberen de dressing niet en worden minder sompig door een dressing in tegenstelling tot andere groenten of fruit. Deze harde groenten beschermen daarmee ook de daarop volgende laag.

Als je begint te stapelen met de ingrediënten in de pot let erop dat je alles compact en dicht op elkaar verpakt. Hoe lucht dichter de ruimte in de glazen pot is hoe beter de producten bewaard en houdbaar blijven. Dit is helemaal belangrijk als je van plan bent meerdere salades voor te bereiden voor de rest van de week. Op de hardere groenten kun je de zachtere groenten of fruit plaatsten. Tomaten, mais, kikkererwten of radijsjes zijn goede groenten die je hiervoor kan gebruiken. Meer zin om je salade te combineren met zoetere ingrediënten? Kies dan voor bijvoorbeeld aardbeien, bessen, druiven of vijgen. Op deze zachtere groenten en fruit kun je granen of pasta’s toevoegen. Rijst, quinoa, pasta of noten zijn vaak een goed te combineren in deze salades. Al deze ingrediënten bij elkaar moeten ongeveer drie kwart van de glazen pot vullen.

Het kwart gedeelte boven in de glazen pot dat nog over is kan gevuld worden met een groene sla. Ijsbergsla, een mix van bladsla of rucola zouden goede toevoegingen kunnen zijn voor deze salades. Als finishing touch kun je nog wat lichte granen toevoegen zoals zonnebloempitten of pijnboompitten of je favoriete kaas zoals feta kaas of mozzarella. Tenzij je salade in glazen pot een wilde rit maakt voor de lunchtijd, zou deze perfect intact moeten aankomen. Probeer de glazen pot zoveel mogelijk rechtop te houden zodat de dressing niet boven in de pot kan komen. Zo voorkom je dat de dressing alsnog de sla of zachtere groenten of fruit sompig maakt.

Mocht je aan deze salade nog een proteïne toe willen voegen zoals kip, ei of avocado, let er dan op dat je dit wel een dag van te voren erbij doet of diezelfde ochtend. Zo blijven deze ingrediënten het meest vers en het lekkerst tijdens de lunch.

Nu ben je er helemaal klaar voor om de lekkerste salades mee te nemen als lunch naar je werk of naar school! Super easy, maar het is wel belangrijk om te weten welke volgorde je aanhoudt bij het vullen van deze glazen pot. Het is herbruikbaar en gemakkelijk in gebruik. Even schudden of voorzichtig met een vork omroeren en je kan je zelfgemaakte salade zo uit de glazen pot eten! Enjoy your simple and healthy lunch ladies! Deel jouw foto met de meeneem salade in glazen pot op Facebook of Instagram!

Meer salade ideeën voor je lunch? Klik hier.