Een middagpauze bestaat voor veel vrouwen uit ‘even snel een bakje salade en een banaan naar binnen werken’ om vervolgens weer door te gaan naar de volgende vergadering. Een middag workout – en dan douchen, opmaken en je haar drogen binnen een uur. Nee, dat wordt hem echt niet. Maar wat nou als je een workout op kantoor kan doen waarbij je niet zweet? Waarna je je dus niet opnieuw hoeft te douchen, niet opnieuw hoeft op te maken en niet opnieuw je haar hoeft te drogen. Klinkt als muziek in de oren toch?

workout10

Volgens Holly Perkins, een gecertificeerde kracht en conditie specialist uit Los Angeles, verbrand je meer calorieën tijdens een krachttraining van 20 minuten dan wanneer je een uur lang cardio doet. Holly Perkins ontwikkelde de lunch-break workout. Een krachttraining van 20 minuten, waarmee je ontzettend veel calorieën verbrandt en ook blijft verbranden wanneer je weer achter je bureau zit.

workout1

Followfitgirls heeft de oefeningen van de lunch-break workout voor je op een rijtje gezet! Voer onderstaande vijf oefeningen, met behulp van gewichten, in de juiste volgorde uit. Herhaal de oefeningen drie keer. Indien nodig, rust 15-30 seconden na elke oefening en rust één minuut na elke reeks van oefeningen.

Oefening 1 – Deadlift with Press

lunch_finalOefening 2 – Single-Leg Dumbbell Row

workout3

Oefening 3 – Negative Push-Down

lunch_finalOefening 4 – Split Squat with Arnold Press

workout5Oefening 5 – Anchored Side Leg Raise

workout6

Valt je vergadering uit en heb je wat meer tijd? Herhaal de oefeningen dan vijf tot acht keer. Probeer na een paar weken eens wat zwaardere gewichten.

Ook voor degenen onder ons die nog niet aan het werk zijn is dit een zeer geschikte workout. Want wat zijn nou 20 minuten op een dag? Voor deze lunch-break workout kan iedereen tijd maken! Op de redactie van Followfitgirls komen wij er tijdens onze lunchpauze ook niet meer onderuit…

Zet hem op meiden! You can do it!

Bron: http://www.womenshealthmag.com