De Fitjourney naar mijn Bikini Body

In mijn vorige artikel heb ik jullie een introductie gegeven over de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Heb je het nog niet gelezen en ben je benieuwd wat het is? Lees het dan hier. Mijn persoonlijke ervaringen zal ik nu met jullie delen: The Love & The Mwehh. Keep in mind dat dit dus echt mijn eigen ervaringen zijn en dat andere meiden misschien een hele andere kijk op dit programma hebben. Nou daar gaan we!

De eerste keer dat ik de naam ‘Kayla Itsines’ hoorde was in juli 2014. Mijn vriendinnetje Marleen appte me of ik interesse had om samen met haar en nog een aantal meiden de e-books te kopen. Ik twijfelde heel erg want ‘waarom zou ik hieraan beginnen?’ vroeg ik aan mezelf. Ik ben in het verleden al zovaak aan een sport of een sportprogramma begonnen maar ik hield het toch niet lang vol. Bovendien was het al juli en ik zou toch nooit meer een strak lichaam kunnen krijgen voordat ik naar Griekenland zou gaan de maand erop. Toch ging ik in op haar voorstel met de intentie om na mijn welverdiende vakantie ermee te beginnen (nadat ik dus iedere dag 3 broodjes pita gyros met patat en tzatziki en een mixed grill schotel naar binnen heb gewerkt). Ik heb geen idee waarom het zo lang duurde maar ik opende de e-books (BBG 1.0 & H.E.L.P) pas ruim 4 maanden nadat we het hadden aangeschaft. Iedere dag zag ik prachtige before & after foto’s voorbij komen maar op de een of andere manier stond het zo ver van me af. Ik dacht alleen maar ‘ik wou dat ik haar lichaam had’ en ‘ik wou dat mijn buik zo plat was’ maar nooit kwam het in me op om zelf het roer om te gooien. Een mooi strak lichaam hebben zoals Kayla hieronder was slechts een illusie (waar ik wel elke dag aan dacht).

428d0_24327D5000000578-2882311-image-a-1_1419136487152

Poging nummer 1

Eindelijk op 9 november 2014 ging de knop op: Ik stopte met roken en begon met de BBG. Om eerlijk te zijn begon ik niet omdat ik een gezondere levensstijl wilde maar ik wilde in mijn jurk passen voor een bruiloft in december (de rits kon niet dicht). Pas toen ik eenmaal goed bezig was begon ik het te waarderen en het een ‘nieuwe gezonde levensstijl’ te noemen. De eerste trainingen van de BBG waren vre-se-lijk! Mijn broertje steunde me mentaal maar ik haatte mezelf, Kayla, de burpees en het leven in het algemeen. Ik was chagrijnig, misselijk, duizelig en kon het bloed in mijn mond proeven. Na twee weken ging het steeds beter. Toen ik begon kon ik geen enkele push up en in week 3 kon ik er 6 achter elkaar! Vanaf week 4 werd alles steeds makkelijker maar helaas bezeerde ik mijn onderrug tijdens de tweede training van week 6. Ik ben toen gestopt met sporten (ook omdat het kerstvakantie was) en at ik weer alles wat los en vast zat. De jurk paste ik inmiddels perfect en ik dacht ‘ik begin ooit wel weer’. Gelukkig kondigde Kayla toen aan dat ze met de Kayla Movement (#thekaylamovement) zou beginnen op 5 januari 2015. Op deze dag zouden alle BBG meiden over de hele wereld (opnieuw) beginnen en wordt er samen 12 weken lang keihard gestreden. Ik besloot dat ik hieraan mee ging doen!

IMG_9906

Poging nummer 2

Inmiddels is het alweer maart en begin ik volgende week aan week 10! Het gaat heel erg goed en ik voel dat mijn lichaam steeds sterker en strakker wordt. Ik kan nu met gemak 20 push ups achter elkaar doen en 15 push ups met mijn voeten op een bankje (declined push ups). Iedere avond slaap ik met een fijn gevoel wetende dat ik de volgende dag stipt om 9 uur in de sportschool ben. Het is wel duidelijk dat ik de BBG fantastisch vind maar natuurlijk zijn er ook bepaalde dingen die wat minder zijn. Daarom heb ik twee lijstjes gemaakt wat ik leuk vind en wat ik minder leuk vind.

The Love:

 1. Als er een ding is wat je moet weten dan is het het volgende: HET WERKT ECHT! Nooit eerder ben ik zo enthousiast geweest over een sportprogramma en ik ben zo blij dat ik vooruitgang heb geboekt. Ik kan niet wachten tot ik op het strand in een bikini kan huppelen zonder dat alles blubbert! Op de foto hieronder ben ik in week 4 van de Kayla Movement.

IMG_0850

 

 1. Alle workouts kun je thuis doen. Je moet alleen een beetje creatief zijn met de sportattributen. In plaats van gewichtjes kun je flessen water van een liter of 1,5 liter gebruiken. Het kan echt allemaal. Geen sportschool abonnement hebben is echt geen excuus meer om niet te sporten.
 2. De resistance workouts duren maar 28 minuten (3x per week). Ik vind het fijn dat ik niet 3 uur in de sportschool moet zwoegen om resultaten te zien.
 3. De BBG is een e-book dus je kunt het openen op je telefoon, iPad, laptap of je kunt het printen. Ik vind het heel handig dat ik niet een heel boek mee moet sjouwen.
 4. De BBG gemeenschap op Facebook en Instagram werkt ontzettend motiverend! Er zijn miljoenen dames die dit programma doen. In de sportschool zie ik elke dag wel iemand anders die ook de BBG volgt.
 5. Ik waardeer de eerlijkheid en openheid van Kayla heel erg. Er zijn geen quick fixes, er zijn geen detox drankjes of wondermiddelen. De enige manier is keihard werken door regelmatig te sporten en een om een strak lichaam te krijgen.
 6. De resultaten! Ik ben zo blij met de vooruitgang zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Ik zit lekkerder in mijn vel, ik ben veel sterker en ik pas weer oude kleren die ik heel lang niet meer paste. Hieronder zie je mijn vooruitgang na 8 weken van de Kayla Movement.

 

IMG_2273

 

 

The Mwehh:

 1. De prijs. Ja, ik ben hier heel eerlijk in. Ook al ben ik ontzettend enthousiast over het hele programma, ik vind dat de e-books te prijzig zijn ($69,95 AUD voor elk boek). Als je alle drie de e-books (BBG 1.0, BBG 2.0 en H.E.L.P.) zou aanschaffen dan ben je meer dan 200 dollar kwijt. Als de e-books goedkoper zouden zijn dan zouden meer mensen het kopen (in plaats van het te downloaden of op Marktplaats te kopen). Kayla profileert haarzelf als iemand die alle vrouwen over de hele wereld wil helpen maar dat kan dus alleen als al deze vrouwen meer dan 200 euro ervoor over hebben.
 2. De BBG vergeet belangrijke spiergroepen zoals de (onder)rug en de schouders. In dit programma focussen we voornamelijk op de buik, benen en armen. Er zijn wel een aantal full body workouts maar er wordt geen nadruk op de rug en schouders gelegd. Ik wil ook heel graag net als de rest niets liever dan dat mijn buikspieren zichtbaar worden maar ik train mijn schouders en rug nog extra in de sportschool om het allemaal in balans te houden.
 3. Voor sommige vrouwen is de BBG magisch voor hun achterwerk maar voor mij heeft het niets veranderd. Als je al een grote booty hebt dan zul je merken dat het strakker en ronder wordt maar als je begint met een booty die zo plat is als een strijkplank zoals ik, dan raad ik je aan om extra oefeningen te doen.

Het voedingsplan van Kayla Itsines volg ik niet. Het is niet omdat het niet educatief is of omdat het slecht is maar het meeste wat erin staat wist ik al wel maar ik deed er nooit wat mee. Het boek is zeer handig als je vrij weinig over voeding weet. Alle recepten die ik gebruik zijn van Instagram, google, mijn mama of van mezelf. Ik tel mijn calorieën niet maar gebruik wel de MyFitnessPal app om de balans van mijn dagelijkse inname koolhydraten, vet en proteïne bij te houden.

Wat vinden jullie van de BBG? Lijkt het je wat? Ben je al bezig of ga je het ook doen? Laat het me weten! Welk sportprogramma je ook volgt, het meest belangrijke is discipline en doorzettingsvermogen hebben! Volg me op Instagram voor meer BBG foto’s en filmpjes en tag mij als je before & after foto’s gaat uploaden!

Lees ook: 10 redenen waarom jij nog geen bikini body hebt


New collections spring 2015 Image Banner 728 x 90

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more