De decembermaand door als fitgirl

De pepernoten en chocoladeletters zijn inmiddels weer de deur uit (hoewel… hier ligt nog wat in de kast) en nu staat het volgende genot alweer voor de deur: de feestdagen. Kerst en Oud & Nieuw staan niet bekend als de meest verantwoorde en gezonde periode van het jaar. Een oliebol hier, kerstkransje daar, warme chocolademelk zus, appelflap zo en ga gerust nog even door. Ik ken mezelf inmiddels een beetje en weet dat ik iedere keer als een blok val voor deze verleidingen.

Helemaal niets mis mee want genieten van de maand die maar een keer per jaar aanbreekt moet ook gewoon kunnen, maar als het even kan hou ik het nog wel een béétje in de hand. Hoe ik dat doe? Ik deel vandaag mijn tips met je!

decembermaand

1. Routine

Een van de beste tips wat mij betreft is om vooral vast te houden aan je ‘gewone’ routine. Zorg voor drie gezonde maaltijden op een dag waarbij je extra denkt om de groenten en probeer de koolhydraten en suikers wat te minderen.

Mocht je zin krijgen in iets lekkers tussendoor of met je neus in de spreekwoordelijke boter vallen als je boemklaps ineens voor een oliebollenkraam staat, kun je gerust genieten van één lekkernij. Kies dan voor hetgeen waar je het meest zin in hebt en zorg dat je extra geniet van die ene oliebol of appelflap zodat je er weer een tijdje tegenaan kunt.

2. Alternatieven

Besef dat er voor ongeveer al het ‘slechte’ een gezonder alternatief is. Je hoeft dus niet direct te grijpen naar Chocomel (De Enige Echte ja), maar kunt ook prima thuis een chocolademelk maken met plantaardige melk, rauwe cacao en honing. Hetzelfde geldt ook voor de kerstkransjes, desserts en koekjes. Ga thuis bijvoorbeeld zelf eens aan de slag met dit recept voor gezonde kerstkoekjes.

decembermaand

3. Kies bewust

Er bestaan altijd gezonde keuzes, ook tijdens een kerstdiner of brunch. We willen hier natuurlijk van genieten en dat moeten we ook zeker doen, maar je kunt prima kiezen voor een maaltijd met iets minder (romige) saus of een stuk kerstbrood zonder spijs.

GENIET!

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om gewoon lekker te genieten van deze tijd. Voel je vooral niet schuldig als je wel buiten de lijntjes gaat, want het is maar een keer kerst. Die goede voornemens komen in januari wel weer.

Bekijk ook: Recept | Pulled Chicken Fajitas

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more