Couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden

Deze couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden is geïnspireerd op een salade van Lisa. Sinds ik de vegan challenge ben aangegaan ben ik regelmatig op haar blog te vinden voor antwoorden op mijn vragen maar ook om inspiratie op te doen voor eigen recepten. Deze salade zag er zó kleurrijk uit, die móest ik proberen. Het is dan ook een vegan salade. Hieronder deel ik met jullie het recept voor een couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden.

couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden

Wat heb je  nodig hebt voor de couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden

Dit is voor 4 personen:

  • 4 porties couscous (ongeveer250- 300 gram)
  • 5 middelgrote wortels
  • 1 pot kikkererwten à 400 gram
  • 2 bosuitjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 knoflookteen
  • 10 (kleine) dadels, ontpit (of 5 grote dadels)
  • Handje verse munt
  • 2 handjes noten, bijvoorbeeld walnoten of amandelen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el ras el hanout kruiden (ik gebruik die van Jonnie de Boer, verkrijgbaar bij de Appie)
  • 2 el komijnzaadjes
  • Peper en zout
  • Optioneel 1: 4 el tahin

Zo maak je de couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de kikkererwten af en snijd de wortels in kleine blokjes of plakjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en de sjalotjes in reepjes. Doe ze in een bak en meng met 3 el olijfolie, de ras el hanout kruiden, de komijnzaadjes en wat zout. Verdeel ze op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin en knapperig.
  3. Maak ondertussen de couscous klaar zoals op de verpakking beschreven staat.
  4. Snijd de munt, rozijnen/dadels, noten en bosuitjes fijn en voeg toe aan de couscous.
  5. Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng het goed.

Ik vond het perfect zo! Vind je het te droog dan kun je de tahin gebruiken en/of een scheutje olijfolie door de salade doen.

couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden

 

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden vinden. Met ras el hanout kruiden heb je je groenten zo op smaak gebracht. Easy peasy!

Ga je ‘m maken? Laat me weten wat je er van vond! Smakelijk 🙂

X Ana

 

Ik ben erg fan van couscoussalades, al gemerkt? Eerder deelde ik ook dit recept met jullie.

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more