Deze couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden is geïnspireerd op een salade van Lisa. Sinds ik de vegan challenge ben aangegaan ben ik regelmatig op haar blog te vinden voor antwoorden op mijn vragen maar ook om inspiratie op te doen voor eigen recepten. Deze salade zag er zó kleurrijk uit, die móest ik proberen. Het is dan ook een vegan salade. Hieronder deel ik met jullie het recept voor een couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden.
Wat heb je nodig hebt voor de couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden
Dit is voor 4 personen:
- 4 porties couscous (ongeveer250- 300 gram)
- 5 middelgrote wortels
- 1 pot kikkererwten à 400 gram
- 2 bosuitjes
- 2 sjalotjes
- 1 knoflookteen
- 10 (kleine) dadels, ontpit (of 5 grote dadels)
- Handje verse munt
- 2 handjes noten, bijvoorbeeld walnoten of amandelen
- 3 el olijfolie
- 2 el ras el hanout kruiden (ik gebruik die van Jonnie de Boer, verkrijgbaar bij de Appie)
- 2 el komijnzaadjes
- Peper en zout
- Optioneel 1: 4 el tahin
Zo maak je de couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de kikkererwten af en snijd de wortels in kleine blokjes of plakjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en de sjalotjes in reepjes. Doe ze in een bak en meng met 3 el olijfolie, de ras el hanout kruiden, de komijnzaadjes en wat zout. Verdeel ze op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin en knapperig.
- Maak ondertussen de couscous klaar zoals op de verpakking beschreven staat.
- Snijd de munt, rozijnen/dadels, noten en bosuitjes fijn en voeg toe aan de couscous.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng het goed.
Ik vond het perfect zo! Vind je het te droog dan kun je de tahin gebruiken en/of een scheutje olijfolie door de salade doen.
Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze couscoussalade met geroosterde wortel en Marokkaanse kruiden vinden. Met ras el hanout kruiden heb je je groenten zo op smaak gebracht. Easy peasy!
Ga je ‘m maken? Laat me weten wat je er van vond! Smakelijk 🙂
X Ana
Ik ben erg fan van couscoussalades, al gemerkt? Eerder deelde ik ook dit recept met jullie.