Core workout: Medicine ball

De medicijnbal training bestaat al jaren. Het trainen met deze zware bal heeft als doel: kracht, snelheid en explosiviteit. Het is ook één van de weinige atributen, waarmee je pezen en aanhechtingen kunt versterken. Ideaal voor mensen die nog weinig ervaring hebben met sporten, of het weer op willen pakken. Dit helpt namelijk blessures voorkomen.  Met de medicijnbal kun je gooien en erg goed je core versterken en je stabilieit verhogen. Dus houd deze bal te vriend je hebt binnen de kortste keren een sterke en strakke core.

Ik heb een leuke workout van 6 oefeningen. Gebruik een bal van ongeveer 5 kilo. Let’s go!

Oefening 1: Slams (met medicijnbal)

Bij deze oefening gooi je de bal keihard tegen de grond aan en pak je deze weer op. Dit herhaal je 1 minuut lang. (doe deze oefening in de sportschool of buiten)

slam

Oefening 2:  Mountainclimbers

Doe 30 mountainclimbers.

core workout

Oefening 3: Shoulder Press (gebruik medicijnbal)

Bij deze oefening pak je de bal vast op borsthoogt en stoot je de bal uit omhoog. Laat de bal langzaam weer zakken tot borsthoogte. Herhaal dit 15 keer.

core workout shoulder press 2

Oefening 4:  Wall Sit (met of zonder medicijnbal)

Doe 1 minuut de Wall Sit, ga met een rechte rug tegen een muur zitten, met je knieen in een hoek van ongeveer 90 graden.

core workout

Oefening 5: Jumping jacks

Ga rechtop staan met je voeten onder je heupen en je armen langs je lichaam. Spring nu naar spreid en sluitstand en beweeg je armen zijwaarts mee omhoog. Herhaal deze oefening 50 keer.

Oefening 6: Lunge With Twist (gebruik medicijnbal)

De medicijnbal moet je bij deze oefening gestrekt voor je houden, stap uit met 1 been en laat je in een lunge zakken. Als je de laagste positie bereikt hebt, draai je je bovenlichaam over je voorste been naar buiten. Draai weer terug, en stap hierna ook weer terug en herhaal met je andere been voor. 10 keer links en 10 keer rechts tot slot van deze work out.

core workout

Meer leuke en effectieve workout oefeningen vind je hier

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more