Comfortabel sporten? Dat kan met deze tips!

Een sportievere levensstijl, een focus op gezondheid en fitness in ons dagelijks leven – een ideaalbeeld waarover door velen gedroomd wordt. Maar om deze droom tot werkelijkheid te brengen is het belangrijk dat je ook daadwerkelijk sporten gaat. Motiveer jezelf door je goed te voelen en te kunnen genieten tijdens het sporten. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan verder!

Het vinden van de juiste sport!

Argumenten zoals; want daar gaan mijn vriendinnen ook heen of die sport is een echte trend, zijn niet de beste. Zoals je waarschijnlijk al weet is ieder mens uniek. Daarom is niet elke sport even geschikt voor iedereen, of het nu gaat om teamsporten of ontspannen trainen op de yogamat thuis – er is voor ieder wat wils! voordelen van krachttraining spieren
Geen idee welke sport bij jou past? Online zijn er verschillende zelftests of ga eens een keer een week proeftrainen bij die sportclub bij jou in de buurt. Vaak kun je bij een proeftraining ook groepslessen meepakken. Zorg ervoor dat je meerdere dingen uitprobeert en wie weet vind jij wel jouw nieuwe hobby!

Comfort voor hoofd en lichaam tijdens het sporten

Goede sportkleding is een musthave. Kies het liefst voor een outfit, met een ademende- en zweet doorlatende stof. Het materiaal past beter en in combinatie met platte naden is dit niet alleen comfortabeler om te dragen, maar voorkomt ook wrijving op de dijen, onder de armen en bij de borst.

shoplog wehkamp

Katoen houdt vocht vast en wordt zwaar, dit zal je sportprestaties niet vereenvoudigen. Door een goede outfit hoeft je lichaam niet zo hard te werken tegen de hitte en voorkom je te snelle afkoeling.

Vergeet ook zeker niet een goede sportbh. Schaf een paar goede aan die niet snijden en voldoende ondersteuning bieden. Sportkleding is daarnaast niet alleen comfortabeler en beter voor je sportprestaties, het kan ook een heuze boost zijn voor je motivatie. Door de juiste sportoutfit voel jij je vast een echte fitgirl.

Beter zicht

Voor brildragers is het sporten ook niet altijd even makkelijk, een bril kan schuiven en in het ergste geval afvallen tijdens je workout. Niet echt praktisch dus. Zonder bril sporten kan bij lage sterkte, maar is niet bepaald praktisch wanneer het aankomt op sporten zoals tennis.optimaal zicht tijdens het sporten-lenzen

In dit geval zijn contactlenzen het beste alternatief, omdat ze de vrije beoefening van de sport niet belemmeren, perfect zitten en niet breken in geval van schokken.

De enige uitzondering is de watersport, waar een zwembril met gezichtsscherpte het betere alternatief is.

Never skip restday

Succes is niet alleen het resultaat van genadeloos trainen, maar vooral van de juiste verhouding. Korte pauzes zijn niet alleen belangrijk tussen de individuele oefeningen tijdens de training zelf, maar ook tussen de trainingsdagen. Slaap en een evenwichtige voeding zijn net zo essentieel.goede nachtrust

Spieren groeien niet tijdens de training, maar op rustdagen. Dit omvat niet alleen passieve regeneratie op de bank, maar ook actief herstel. Yoga, Pilates, stretchoefeningen of avondwandelingen: al deze oefeningen laden de batterij op voor jouw volgende training.

Sport begint in het hoofd

Passie en ambitie zijn belangrijk in de sport, omdat ze ons gemotiveerd houden en ons van piek tot piek dragen. Dit werkt echter alleen als we het plezier van de training ontdekken en als we ons op ons gemak voelen bij wat we doen. Sporten moet je niet, dat mag je. Wanneer je de juiste aanpak hanteert, geeft sporten je energie.

Heb jij nog meer tips? Laat het me weten in een reactie hieronder. Superleuk!

Liefs Lianne

Heb jij al kennisgemaakt met onze nieuwe Followfitgirl Ryanne? Even voorstellen: Fitgirl Ryanne.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more