Bye, bye cellulite?

Cellulite, iedereen kent het wel en (bijna) alle vrouwen hebben er mee te maken. Natuurlijk kan het bij de een meer zijn dan bij de ander, maar een ding is zeker: we zijn het liever kwijt dan rijk, toch? Nu is er een trend die ik de laatste tijd veel voorbij zie komen, namelijk droogborstelen. Dus toen dacht ik laat ik het eens gaan uittesten!

Droogborstelen, wat is het?

Met droogborstelen help je je lichaam met het ontgiften en het verwerken van afvalstoffen. Het wordt vaak in de ayurveda gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren en de poriën en lymfe vrij te maken. Bijkomend voordeel is dat ook het aangezicht van cellulite door deze techniek wordt verminderd (althans dat wordt gezegd). Dit omdat door de roterende opwaartse beweging van de borstel (met lichte druk) de verkleving en zwelling van de bindweefselstructuur (cellulite) wordt verlaagd.

Nu blijft de vraag hoe doe je dat droogborstelen nu precies?
Er zijn twee varianten:
1. Borstelen met een zachte borstel
2. Borstelen met een borstel met plastic/rubberen knoppen erop. De eerste variant is meer voor het exfoliëren van de huid en hier ga je dus je hele lichaam op een roterende manier borstelen/masseren. De tweede variant is meer gericht op de cellulite, omdat deze wat meer druk uitoefent, en dus minder exfolieert, en meer de doorbloeding stimuleert. Wel is het in beide gevallen belangrijk dat je een lichte/intensere druk uitoefent, alleen het mag nooit pijn gaan doen!

Nog steeds geen idee hoe je nu het beste kunt droogborstelen? Bekijk het filmpje hieronder, dan zie je gelijk hoe het werkt.

Is droogborstelen nu echt zo geweldig?

Natuurlijk willen alle vrouwen het liefst cellulite-vrij zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel zogenaamd werkende crèmes en peperdure behandelingen op de markt om cellulite tegen te gaan. De een zal zich er minder aan storen dan de ander, maar hé deze trend is niet duur en het uitproberen waard. Zelf heb ik lichte cellulite en wie weet helpt dit erger voorkomen. Dus de komende maand voeg ik het droogborstelen aan mijn to-do’s toe. Hou Instagram in de gaten, want ik zal daar laten weten of het echt heeft gewerkt.

Natuurlijk ben ik  benieuwd of jullie dit al langer doen of willen uitproberen? Ben nieuwsgierig wat de resultaten zijn!

Liefs,
Berber

Naast het droogborstelen is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Lees in deze blog van Lianne wat de voordelen zijn van het trainen van je benen!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more