Het klinkt haast té mooi om waar te zijn toch? Buikvet verbranden in 14 dagen tijd? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het mogelijk is om buikvet te verbranden door een aantal punten in je dagelijkse leven aan te passen. Door deze dagelijkse punten aan te pakken kan je zo al een paar kilo buikvet verbranden in 14 dagen! We willen allemaal graag van ons buikvet af en dat is niet alleen maar van belang voor uiterlijke redenen. Ook om de volgende gezondheidsreden is het belangrijk om buikvet te verbranden. Uit een recent onderzoek waarbij 15.000 volwassenen zijn onderzocht bleek dat mensen met meer buikvet twee keer zoveel kans hadden op obesitas, meer kans hadden op hart- en vaatziekten én tijdens het verbranden van buikvet meer waardevol spierweefsel verloren dan mensen die meer vet verbranden op andere delen van het lichaam. Nog meer redenen dus om aan de slag te gaan om buikvet te verbranden! Met de volgende 14 punten kun je veel buikvet verbranden binnen 14 dagen:

1. Zorg voor genoeg slaap

Wanneer je een tekort hebt aan slaap gaat het hormoon ghreline omhoog. Ghreline is een hormoon dat vooral afgescheiden wordt door de maagwand en dat de eetlust opwekt. En het hormoon leptine daalt juist als je een tekort hebt aan slaap. Dit hormoon remt juist je voedselbehoefte. Uit onderzoek blijkt dat het verminderen van al 30 minuten slaap per dag het risico op obesitas met 17% verhoogt wordt. Ga vanavond dus maar vroeg naar bed ladies!

buikvet verbranden

2. Donkere en rode vruchten

Hoe donkerder de vrucht, des te krachtiger de voedingswaarde ervan. Ook onder deze donkere vruchten is de rode vrucht framboos een belangrijke vrucht als het gaat om vetverbranding. Frambozen bevatten namelijk als enige vrucht de beste bron van onoplosbare vezels. Een handjevol frambozen staat gelijk aan 8 gram vezels. Vergeleken met aardbeien die minder dan 3 gram vezels bevatten is het aantal gram vezels bij frambozen erg hoog. Vezelrijke maaltijden stimuleren het vrijkomen van het hormoon cholecystokinine, afgekort CCK. Dit hormoon helpt ons lichaam om ons een verzadigd gevoel te geven door de doorstroom van eten te vertragen. Dit geeft ons lichaam langer een verzadigd gevoel. Ook regelt het ons slaapritme. Ben je tevreden en een beetje slaperig na een maaltijd? Dan heb je CCK hier aan te danken. Extra buikvet verbranden kan nog door wat chia zaden over je eten te strooien.

buikvet verbranden

3. Vervang plantaardige oliën

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat linolzuur, wat vooral afkomstig is van sojabonen en maïsolie, de vetopslag in het lichaam bevordert. Vervang dus deze plantaardige oliën voor koolzaad, olijf- of kokosolie. En dit zijn niet alleen de enige voordelen die deze oliën hebben. Lees hier ook nog eens de 10 voordelen van kokosolie.

4. Eigen boontjes doppen

Lipiden of lipoïden zijn vetten en vetachtige stoffen die in de biochemie een belangrijke rol spelen. Deze vetten zijn vaak onoplosbaar in water, en dus ook in ons lichaam. Bij lipiden kan er gedacht worden aan cholesterol, triglyceriden en steroïden. Er is een onderzoek gedaan naar lipiden waarbij mensen met een ‘normaal en gezond dieet’ werden vergeleken met mensen die hetzelfde dieet volgenden maar dan aangevuld met vezels uit peulvruchten. Wat bleek? De mensen met het vezelrijke dieet en hoger gehalte aan peulvruchten de lipiden enorm verbeterde in vergelijking met de andere mensen zonder dit dieet. De reden hiervan is dat vezels galzuren bindt in de darmen. Gal is als het ware het ‘afwasmiddel’ in het lichaam, het breekt de oliën af die je hebt gegeten. De vezels ‘vangen’ deze galzuren en verwijdert ze uit je spijsverteringsstelsel. Al het gal gaat in de afvoer, verwijdert de giftige stoffen uit je bloedbaan en dwingen het lichaam hierdoor om buikvet te verbranden.

buikvet verbranden

5. Helaas pindakaas

Dit is voor ons een tegenvaller want wij zijn hier op de redactie gek op pindakaas. En ook al is pindakaas gezond en zit het vol met vitamine E en goede voedingsstoffen, je kunt deze pot beter omruilen voor een pot amandelboter. Amandelboter bevat mineralen zoals kalium, calcium, natrium, magnesium, selenium, ijzer, koper, zink en fosfor. Daarnaast ook nog vezels, plantaardige eiwitten, foliumzuur, enkelvoudige onverzadigde vetzuren zoals oliezuur en palmitoleïnezuur en vitamine A, B1, B2, B6, B11 en E. Een eetlepel amandelboter bevat drie keer de hoeveelheid vitamine E in tegenstelling tot een eetlepel pindakaas.

buikvet verbranden

6. Weg met suikers

Één van de oorzaken van buikvet is het verlies van spiermassa. En één van de redenen waarom je spiermassa verliest is het eten van (te)veel suiker. Er is een studie gedaan met dieren die meer suiker aten. Naarmate de dieren ouder werden bleek dat de spiermassa van deze dieren veel sneller sleten dan van andere dieren die geen of minder suiker aten. Bij buikvet verbranden is het belangrijk om de suikers zoveel mogelijk te vermijden. Focus meer op cardio workouts die veel calorieën verbranden. Deze buikspieren workout is perfect bij buikvet verbranden. En met deze tips om minder suiker te eten gaat het zeker lukken om buikvet te verbranden!

7. Begin vroeg – stop op tijd

Wanneer de deadlines op werk of school zich opstapelen, begin dat eerder op de dag aan het werk wat je moet doen en niet aan het einde van de dag. Wanneer je laat werkt, eet je ook later en ga je ook later slapen. Dit kan beide leiden tot ongewenste toename van buikvet. Uit onderzoek blijkt dat het lichaam meer moeite heeft met het verbanden van calorieën als je een maaltijd neemt vlak voor het slapen. Bij mensen die de maaltijden het dichtst bij de slaapuren hadden zitten, werden over het algemeen meer calorieën opgenomen in het lichaam gedurende de dag dan bij de mensen die hun lichamen meer de rust gaven om de maaltijd te verteren voordat ze gaan bed gingen.

8. Upgrade je eieren

Eieren zijn niet voor niets ‘buikvet vrij’ krachtvoer. Ze zijn de enige en beste voedingsbron van het vet verbrandende voedingstof genaamd choline. Van choline is aangetoond dat het helpt bij het uitschakelen van genen die de vetopslag bevorderen. Eieren zitten vol met spieropbouwende en vet verbrandende eiwitten. Je kunt buikvet verbranden nog wat meer stimuleren door te kiezen voor omega-3 eieren. Omega-3 verrijkte eieren worden namelijk gelegd door kippen die lijnzaad, chia zaden en visolie binnen krijgen. Dit bevordert uiteindelijk het buikvet verbranden nog meer dan ander soort eieren.

buikvet verbranden

9. Plantaardige eiwitten

Een nieuwe trend in de voedingssupplementen zijn veganistische eiwitpoeders. En dit kon eigenlijk niet op een beter moment komen! Hoe meer plantaardige eiwitten je eet, hoe minder kans je hebt om überhaupt buikvet te creëren. Ook blijkt uit onderzoek dat plantaardige eiwitten een belangrijke rol spelen in de preventie van obesitas.

10. Peptalk

Subtiele, zelfs onbewuste, berichten kunnen effectiever zijn om ons te helpen met het volhouden van, dan nog lopend, gezond voedingsdieet, met een bewustere focus op het einddoel. Een studie wees uit dat mensen die ondersteunende en motiverende notities ontvingen meer drang hadden om gezond te eten. Er was een grotere kans dat deze mensen een verstandigere keuze maakten als het ging om gezond eten in tegenstelling tot de mensen die geen motiverende notities ontvingen. Simpele reminders, zoals iets in je telefoon zetten of een gezonde snack klaar te leggen op het aanrecht, houdt je aan de winnende kant.

buikvet verbranden

11. Fruitig ontbijt

Uit onderzoek van Cornell University blijkt dat mensen die een slanker figuur elke dag een goed en gezond ontbijt nuttigen. Onderzoekers vroegen 147 slanke en gezonde mensen, die nooit echt problemen hebben ondervonden met hun gewicht, en kwamen op het resultaat dat 96% van hen elke dag een gezond ontbijt aten. Uit een ander onderzoek blijkt dat onder de algemene bevolking 28% van de mannen en 18% van de vrouwen tussen de leeftijd 18 – 43 vaak een ontbijt overslaat. Het beste is om de dag te beginnen met fruit als ontbijt. Fruit zit vol met onoplosbare vezels die helpen de gezonde bactiëren in de darmen te voeden en het triggert de productie van een vetzuur dat de opslag van vet verminderd. Buikvet verminderen wordt op deze manier een stuk makkelijker voor je lichaam.

12. Een glas rode wijn

Een punt dat we zeker geen straf vinden om uit te voeren om buikvet te verbranden is het drinken van rode wijn. In een studie van Nutritional Biochemistry komt naar voren dat rode wijn kan helpen bij buikvet verbranden. Over een 10 weken durende studie kregen muizen een gelijkwaardige hoeveelheid rode wijn toegediend van +/- één glas voor een mens. De muizen verminderden in buikvet en hadden een lagere bloedsuikerpiegel dan de andere muizen die geen rode wijn kregen toegediend. Rode wijn is de beste bron van een micronutriënt genaamd resveratrol, die werkt op genen die verantwoordelijk zijn voor buikvet verbranden.

buikvet verbranden

13. Groene thee

In een Zweedse studie is gekeken naar de effecten van groene thee op de honger van een persoon. Één groep dronk de gehele tijd water en de andere groep dronk groene thee. Wat bleek? De personen die groene thee dronken hadden veel minder verlangen naar hun favoriete eten en vonden zelfs na een langere periode hun favoriete eten minder bevredigend. Hierdoor aten ze dus een stuk minder dan voordat de personen groente thee dronken. Ook zorgt groene thee voor een minder opgeblazen gevoel en dit helpt uiteindelijk ook weer bij het buikvet verbranden.

14. Zetmeel

Alleen het woord ‘zetmeel’ laat al veel dieet goeroes het hoofd tollen. Maar resistent zetmeel van wortel groenten en peulvruchten helpt je om ‘goede’ bacteriën in de buik te voeden. Wanneer je resistent zetmeel eet zal je darm bioom sterker worden. De gezonde bacterie ondergaat letterlijk een workout vanwege het verteren van het zetmeel. De bacterie wordt dominanter en is de leidende weg naar een gezonder darmstelsel. En een gezonder darmstelsel helpt dan weer bij het buikvet verbranden.

buikvet verbranden

Met deze 14 tips kun jij dus nu binnen 14 dagen buikvet verbranden! Heb jij zelf nog goede toevoegingen aan dit lijstje? Geef het door in de reacties hier onder.

Nog opzoek naar goede buik workouts? Klik hier.