Ik hou van challenges, maar vaak krijg ik de vraag: hoe hou je het vol? Tijd voor een aantal tips! Ik heb een ab challenge gevolgd via deze app op mijn telefoon en een plank challenge waar ik op Facebook voor uitgenodigd werd. Inmiddels heb ik samen met de andere Fitgirls de ABSolutely April Challenge gelanceerd. Tijd voor wat goede tips!

buikspier challenge

#1: Prik een vast tijdstip

Een challenge zoals die voor buikspieren kost vaak maar een paar minuutjes tijd. ‘Geen tijd’ is in deze dus echt géén goede smoes. Je hebt elke dag wel even tijd en anders maak je tijd ervoor. Voor mij werkt het goed om elke dag een vast tijdstip te nemen waarop ik mijn challenge uitvoer. Op deze manier komt het in je standaard routine en wordt het al snel een soort gewoonte. In het begin is het misschien handig om elke dag een herinnering in je telefoon te zetten zodat je niet vergeet dat je aan de bak moet.

#2: Afvinken

Bij een challenge is vaak vooraf een tijd vastgesteld. In dit geval is het vier weken. Print voor jezelf het schema uit en vink af! Werkt erg goed. Op deze manier kan je steeds weer trots op jezelf zijn en werkt het als een soort schouderklopje. Challenges via een app op je telefoon werken ook met het afvinksysteem. Dan hoef je dus niet perse iets te printen maar dan vink je het gewoon in je app aan. Een challenge van 30 dagen is echt prima te doen en als je afvinkt tel je af naar het einde wat motiverend werkt.

#3: Hou het resultaat bij

Je doet natuurlijk mee omdat je graag resultaat wilt! Maak aan het begin een foto van de huidige situatie. Als je bang bent dat het resultaat tegen gaat vallen dan is het slim op je buik helemaal te ontspannen zodat er niet veel spieren te zien zijn. Maak elke week een foto van het tussentijdse resultaat. Hierbij is het slim om dit in de ochtend te doen voordat je hebt gegeten en/of vlak na je workout. Dan zijn je spieren het beste zichtbaar. Span ze aan het probeer wat verschillende poses waarbij je spieren goed te zien zijn. Vergelijk dit tussendoor met het begin en je zult trots op jezelf zijn en door willen zetten tot het einde!

buikspier challenge

Het resultaat na 22 dagen van de buikspier challenge die ik via een app op mijn telefoon volgde. 

#4: Doe het samen!

Samen aan een buikspier challenge mee doen werkt ook goed. Zo kun je elkaar motiveren! Afgelopen zomer deed ik samen met mijn vriend een buikspier challenge en het werd ons gezamenlijke projectje. Als de één geen zin had dan kon de ander zeggen: “Kom op, we gaan wel even onze challenge doen hoor! Het is maar 10 minuutjes.” Je kunt een challenge natuurlijk ook met een vriendin doen of met je huidige sportmaatje (als je die hebt). Mocht er niemand in de buurt wonen die net zo fanatiek is als jij? Maar heb je wel een zus of vriendin aan de andere kant van Nederland die voor de challenge te charteren is? Spreek een vaste tijd af wanneer jullie de buikspier challenge doen en ga Facetimen. Zo zijn jullie toch nog een beetje samen en dit werkt motiverend!

#5: Vertel anderen over je challenge

Breng anderen op de hoogte van het feit dat jij de challenge gaat doen. Als je het aan anderen hebt verteld voelt het een beetje alsof je er niet meer onderuit komt. Je hebt het al toegezegd dus nu moet je het doen ook! Tussendoor kun je natuurlijk vertellen hoe het gaat en hoeveel situps je vandaag wel niet moest doen. Zo kun je weer extra trots op jezelf zijn. Ik hou een Fit Diary bij waarin ik digitaal vertel over mijn challenges en resultaten.

buikspier challenge

Afgelopen zomer deed ik ook een buikspier challenge. Ik hield het resultaat bij door foto’s te maken. Benieuwd naar het eindresultaat? Klik hier.

Vergeet niet om je ook aan te melden voor de ABSolutely April Challenge op Facebook om dagelijks gemotiveerd te worden. Wil je duidelijke uitleg van alle oefeningen, beide schema’s en extra tips? Shop dan hier onze Fitgirl Challenge Guide!