Thuis mijn gewicht, vetpercentage en bloeddruk meten

Mijn weegschaal is denk ik al twee jaar niet meer aangeraakt. Niet omdat ik niet benieuwd was hoeveel ik woog.. puur omdat hij stuk was en ik te lui om een nieuwe te kopen. Toen ik een oproepje van Coolblue zag voor het testen van het Omron health pakket, dacht ik: Yes! Dat is wat voor mij. Ik ben toch eigenlijk wel benieuwd hoe het er na twee jaar voor staat.

Inmiddels ben ik de dertig gepasseerd en vroeger zeiden collega’s altijd dat je dan echt harder moest werken om strak te blijven. Je stofwisseling vertraagt.. En eerlijk is eerlijk; ik heb voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik ben aangekomen. Sinds mijn 20e zat ik altijd op hetzelfde gewicht: 58 kg. Maar nu ik net terug ben van mijn vakantie en ik me lekker heb laten gaan heb ik toch wel het gevoel dat ik minder strak in mijn vel zit. Tijd voor de test..

Hoeveel weeg ik tegenwoordig?

Ok. Daar gaan we dan. Toch wel een beetje spannend want ik weet dat ik ben aangekomen. De afgelopen tijd is zo druk geweest dat ik iets minder heb gesport en die vakantie maakt dat ik me minder strak voel dan eerder. Het moment van de waarheid is daar…

omron weegschaal

De digitale Omron weegschaal van Coolblue.

Toch wel even slikken toen ik zag dat ik niet meer in de vijftig kilo weeg maar de 60 dik heb aangetikt. 61,8 wel te verstaan. Goede motivatie om weer even op mijn eten te letten en weer wat meer te gaan sporten. Ik ben 1.72 m. en ik denk dat dit op zich een prima gewicht is maar toch zou ik graag net onder de zestig kilo willen blijven wegen. Ik moet zeggen dat ik afgelopen week wat vaker op de weegschaal ben gaan staan en dat het ook nog wel wat schommelt. Zo was ik afgelopen vrijdag 60 kilo toen ik ’s ochtends woog.

Deze weegschaal van Omron is echt ideaal! Je kunt voor vier personen de gegevens invoeren: je leeftijd, lengte en geslacht. Daarbij kun je vervolgens dus een vetmeting doen met het uitschuifbare gedeelte. Ik ga de komende tijd maar eens in de gaten houden of ik er weer wat af kan trainen want ik moet eerlijk zeggen dat het me toch wel een beetje raakt. En dat terwijl ik altijd zeg dat ik nooit op de weegschaal sta en dat het belangrijk is dat je je goed voelt in je lichaam. Nu sta ik nog steeds achter deze uitspraak hoor.. Maar ik voelde me dus ook al wat minder lekker in mijn vel zitten na al die alcoholische versnaperingen en etentjes op vakanties. En dan is deze weegschaal wel een extra bevestiging.

omron

En hoe zit het met mijn bloeddruk?

Ik heb mijn bloeddruk eigenlijk nooit laten meten. Terwijl ik vriendinnen heb die dit regelmatig doen en dan krijgen te horen dat ze een te hoge bloeddruk hebben. Tijd om zelf eens de proef op de som te nemen. In dit Omron pakket zit namelijk ook een bloeddrukmeter zodat je dit thuis heel makkelijk zelf kunt checken.

Het werkt heel simpel: de band doe je om je arm (net boven je elleboog) en je drukt op start waarna hij automatisch wat strakker gaat zitten en je bloeddruk meet. Het is wel belangrijk dat je ontspant en met twee voeten naast elkaar op een stoel gaat zitten. De resultaten kun je direct aflezen op het schermpje en deze kun je met 1 druk op de knop naar je mobiel doorsturen.

Met de bijbehorende app kun je vervolgens wekelijks bijhouden wat je bloeddruk is.

Wat is een normale bloeddruk?

Voordat ik ga meten is het wel handig om te weten wat nou eigenlijk een gezonde bloeddruk is.

De systolische bloeddruk (bovendruk) is de druk die ontstaat wanneer het hart het bloed in de slagaders pompt. Er wordt meer bloed in de slagaders geduwd en de druk stijgt dus. De diastolische bloeddruk (onderdruk) is de druk die ontstaat wanneer het hart zich terug vult met bloed na een hartslag. De druk in de slagaders daalt dan.

Een normale bloeddruk in rust is lager dan 140/90: de systolische waarde ligt dus onder 140 mm Hg en de diastolische waarde is lager dan 90 mm Hg.

Mijn bovendruk zit momenteel op 116 en de onderdruk op 68. Dit lijkt goed te zijn want tijdens mijn Google-tocht kwam ik erachter dat een optimale boeddruk een systolische bloeddruk heeft van minder dan 120 en een diastolische bloeddruk van minder dan 80.

 

bloeddrukmeter

De bloeddrukmeter van Omron

omron bloeddruk meter

De bijbehorende app om de resultaten te analyseren

Tot slot bevatte het pakket nog een thermometer. Deze ga ik cadeau geven aan vrienden met een kleine 😉 Ideaal want je kunt hier contactloos de temperatuur mee opmeten!

thermometer

Omron thermometer

Lees ook: Wat is een gezond vetpercentage?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more