Blijf fit met de juiste sportschoenen

Dat je fit blijft door het dragen van de goede sportschoenen klinkt heel vanzelfsprekend, maar kijk maar eens om je heen hoeveel niet goed passende of ongeschikte (sport)schoenen je voor bij ziet rennen door het park of onder een squad rek vandaan ziet komen. Verbazingwekkend veel! So let’s talk about sport shoes.

Waarom zijn goede sportschoenen belangrijk?

Waarom het dragen van goede sportschoenen zo belangrijk is, is heel eenvoudig: met de juiste schoenen aan kun je de oefeningen van je training het beste uitvoeren, haal je het optimale uit je workout en voorkom je een hoop blessureleed. Ana legde dit in haar artikel voor beginnende hardlopers al uit; het dragen van goede hardloopschoenen staat zelfs op nummer 1 van haar 5 hardloopessentials. Net zo belangrijk als het voor hardlopen is, gaat deze ‘sportschoen vlieger’ voor elke tak van sport op.

Van het dragen van de verkeerde sportschoenen word je alles behalve fit!

Ook buiten het sporten om is het dragen van goede schoenen heel belangrijk. Een middagje winkelen op te hoge haken, nemen je voeten je echt niet in dank af. Of wat dacht je van blaren of een ingegroeide teennagel? Heel pijnlijk, super vervelend en je voelt je alles behalve fit (ik spreek uit ervaring).
sportschoenen tennis

Welke sportschoen past het beste bij jou?

Mijn advies is eigenlijk heel simpel: vraag om advies!

Elke voet is anders, en dit in combinatie met welke sport jij doet, vraagt om advies van een expert.

Zij kijken bijvoorbeeld naar de stand van je voeten en houden rekening met eventuele blessures. Bij de aankoop van mijn hardloopschoenen moest ik bijvoorbeeld een stukje rennen en aan de hand van video-opnames wist de verkoper precies welke schoen het beste bij mij paste. Ideaal! Waar je sowieso rekening mee kunt houden is dat je je schoenen niet te klein koopt omdat je voeten tijdens het sporten door de warmte uitzetten.

De aanschaf van een paar goede sportschoenen is misschien een investering, maar om echt fit te worden (en te blijven) is het een onmisbaar item voor elke fitgirl.

Shoe addiction

Het belang van fit zijn in combinatie met het dragen van de juiste schoenen klinkt mij als muziek in de oren. Ik heb namelijk een shoe addiction (met de nadruk sportschoenen), en nu ik weet hoe belangrijk het is om goede schoenen te dragen, voel ik me een stuk minder schuldig als ik na een middagje shoppen weer met een nieuw paar thuiskom. Mijn laatste ‘aanwinst’ is zelfs van nog geen week geleden: op onderstaande Nike Air Vapor Max stond gewoon mijn naam geschreven. En heeft Nike ook niet iets met ‘Just do (buy) it’?

sportschoenen nike

Fitgirls & sportschoenen

En trouwens, hebben alle fitgirls niet een zwak voor sportschoenen? Zeg eens eerlijk, hoeveel (sport)schoenen staan er in jouw kast?

Liefs Lianne

Doe jij al mee met de Fitgirl Bikini Challenge? Meedoen kan nog steeds!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more